Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Χρωματιστή σούπα by Μαριλόύ

Γεια σου βρε Μαριλού με τα ωραία σου....thanks για όλα.....






ΥΛΙΚΑ
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο ή κόκκινο γλυκό πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτσάνι σέλινο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλάκια του γλυκού αρτύματα Cajun
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινό/η ένα κύβο knorr βοδινό
250γρ. κατεψυγμένες μπάμιες/σε όσους αρέσει προσθέστε κ λίγο αρακά!χαρίζει άαααααλη γεύση!!!
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο (βρασμένο)
250γρ. λουκάνικο καπνιστό, κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι
Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομμάτια φαγητών που μας εχουν περισσέψει,όπως κοτόπουλο στον φούρνο,κρέας ψητό κτλ

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα (με χοντρό πάτο) αναμιγνύουμε το αλεύρι και το σπορέλαιο μέχρι να μαλακώσει. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την γλυκιά πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το Cajun, τις μπάμιες, το ζωμό και 3/4 του φλιτζανιού νερό.


Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο και αφήνουμε την σούπας μας να πάρει μία βράση.


Μοιράζουμε το βρασμένο ρύζι σε μπολ σερβιρίσματος και πάνω από το ρύζι γεμίζουμε τα μπολ με σούπα. Καλή όρεξη σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου