Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκοτόσπιτο χτισμένο απο τα χεράκια της Μαριλού

Λίγες μέρες απομείνανε για τα Χριστούγεννα & τη Πρωτοχρονιά & ενα πολύ ωραίο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε μικρόυς & μεγάλους είναι τα μπισκοτόσπιτα που μας προτείνει η μαριλόυ...
Καλές γιορτές να έχουμε όλοι μας με υγεία ευτυχία αγάπη & λιγότερα άγχοι!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
170-200 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. μαχλέπι (σκόνη)
60 γρ. βούτυρο σοφτ
60 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι αραιωμένο ( με λίγο νεράκι το αραιώνετε στο μπρίκι ζεσταίνοντας το)
1 αυγό

Διαδικασία


Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο στο αλεύρι και το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αραιωμένο μέλι και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Ανοίγουμε σε σχετικά λεπτό φύλλο τη ζύμη με τον πλάστη και κόβουμε τα σχήματα του σπιτιού. Αν δεν έχετε το αντίστοιχο κουπ ατ φτιάχνετε τα μέρη του σπιτιού σ΄ένα χαρτί και βάση αυτών κόβετε και τη ζύμη. Φτιάχνετε από δύο σπιτάκια που θα μπουν μπρος και πίσω, δύο ορθογώνια που θα χρησιμοποιηθούν ως πλαϊνά και δύο ορθογώνια για την σκεπή (τις διαστάσεις θα τις προσαρμόσετε ανάλογα με το σπίτι που έχετε φτιάξει). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά.

Για να συναρμολογήσετε το σπιτάκι σας θα χρειαστείτε γ λάσο. Να πως θα το φτιάξετε..

Υλικά (για το γλάσο)


2 ασπράδια αυγού
330 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 βανιλίνη

Διαδικασία


Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το ξύσμα λεμονιού. Μόλις το μείγμα αφρίσει ρίχνουμε την άχνη και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να “στέκεται” το μείγμα μας. Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή- αν δεν έχουμε- σε μια σύριγγα και το χρησιμοποιούμε ώς κόλλα. Κολλάμε ένα ένα τα κομμάτια και σε αυτό το σημείο θα κάνετε λίγο υπομονή γιατί θέλει κάποια ώρα να σταθεί. Μόλις συναρμολογήσετε το μπισκοτοσπιτάκι σας μπορείτε να ρίξετε το υπόλοιπο γλάσο με το κορνέ ή τη σύριγγα για να μοιάζει χιονισμένο. Αν θέλετε βάζετε πάνω και λίγα καραμελάκια για να γίνει πιο χρωματιστό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 σχόλιο: