Φίλοι μου Καλησπέρα μετά απο πολύ καιρό νομίζω ότι ήρθε πάλι η ώρα να ανεβάσω κάτι...
Ένα νόστιμο Κεκάκι Για το σχολείο, για το πρωινό μας καφέ αλλά και για τον απογευματινό μας...
Υλικά για το ταψάκι της φωτογραφίας
1 κούπα & κάτι ζάχαρη
250 γραμ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά
4 βανίλιες
Ξύσμα & χυμό απο ένα πορτοκάλι
1 συσκευασία φρουτάκια αποξηραμένα(έχει στο σούπερ μάρκετ)
1 κούπα γάλα
1 φάριν άπ
Ας δούμε πώς το φτίαξαμε...
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ενωθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά,τις βανίλιες το ξύσμα & το χυμό απο το πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα...
Μόλις ενωθούν τα προηγούμενα υλικά μας ρίχνουμε διαδοχικά το γάλα και το αλεύρι και τα χτυπάμε...
Αφού δέσουν όλα μαζί ρίχνω στο τέλος τα φρουτάκια και κάνω ένα τελευταίο χαλαρό χτύπημα...
Βάζουμε το μέιγμα στο ταψάκι & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά...
Καλό Απόγευμα
Καλημέρα πέρα για πέρα και επίσημα σαν να Φθινοπώριασε...Μου αρέσει πολύ εμένα αυτός ο καιρός...
Για ελάτε να πάρετε μια μυρωδιά απο το κολατσίο μας...
Υλικά (για περίπου 40 κομμάτια αλμυρά & Γλυκά)
1 φάριν άπ
1 σακουλάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών(χλιαρό)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 αυγό
1κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Γλυκιά Γέμιση
Μερικές Κουταλιές Μερέντα
Αλμυρή Γέμιση
Μοτσαρέλα σε Φέτες
Πάριζα ή Γαλοπούλα σε φέτες
Εκτέλεση
Σε μια Λεκάνη ρίχνουμε το γάλα μας με τη μαγια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά μας...
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι...
Αφου ανακατευτούνε ρίχνω διαδοχικά το αλέυρι και το ελαιόλαδο και ξεκιναμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει απο το τοιχώματα της λεκάνης...
Αφοίνουμε τη λεκάνη στην άκρη για περίπου 45 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει....
Αφου πέρασει ή ωρα παίρνουμε κομμάτια απο τη ζύμη την ανοίγουμε με το χέρι σε μια επιφάνεια σε μέτριο πάχος και τη κόβω τριγωνάκια...
Βάζω τη γέμιση στο στο μεγάλο κομμάτι της γέμισης και ρολάρω να κλέισει προς την άλλη άκρη...
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν...
Καλή Σας Όρεξη!!!!!!!
Οι αναρτήσεις μου δυστηχώς είναι και πιο λίγες όπως και οι ώρες που μαγειρεύω Σήμερα σας έχω ένα πολύ νόστιμο κοτοπουλάκι...
Υλικα για 3 άτομα
2 στηθοι και ενα μπουτι κοτόπουλο(αυτο οπως το θελετε εσεις ολα στηθοι η μπούτια)
8 χούφτες νιφάδες δημητριακών με καλαμπόκι
αλάτι-πιπέρι πάπρικα- ρίγανη
2 αυγά
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη να σουρώσει τα νερά...
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες με τα μπαχαρικά μέχρι να γίνουν σκόνη...
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε...
Πέρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα παιρνάμε απο το αυγό και έπειτα απο τή σκόνη και τα πανάρουμε καλά...
Τα Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον αέρα για 30 με 45 λεπτά...
Καλό Σας Βράδυ
Καλησπέρα μόλις έφαγα το βραδυνό μου και είπα να το μοιραστώ μαζι σας...
Και Για να μη ξεχάσω Καλό Μήνα να έχουμε
Ομελέτα για 1 άτομο
2 αυγά
1 φρεσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
4 ντοματίνια(κομμένα στη μέση)
Πάπρικα-Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανικα μας & Τα Κοβουμε.
- Χτυπάμε σε ένα μπώλ τα αυγά μαζί με το αλάτι & τη Πάπρικα.
- Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελάιολαδο αφού κάψει ελάχιστα σωτάρουμε το κρεμμυδάκι & Τα ντοματίνια.
- Αφού μαραθούν Ελαφρά Ρίχνω το αυγό και κουνάω το τηγάνι μας κυκλικά να πάει παντού.
- Με ένα πιρούνι ξεκολλάω ελαφρά τα πλαίνα μας για να ναι εύκολη στο γύρισμα..
- Όταν δουμε ότι έχει πάρει χρώμα με τη βοήθεια ενός πιάτου στη περίμετρο του τηγανιου αναποδογυρίζω την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά....
Καλό Σας Βράδυ & Καλή Όρεξη!!!!!
Απλά & Νόστιμα...
Γύρω στα 30 με 35 Κεφτεδάκια
Μισό Kg κιμά γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1
αυγό
Φρυγανιά Τριμμένη
Αλάτι-Πιπέρι
Πάπρικα-θυμάρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παιρνάμε απο το μούλτι το κρεμμύδι το σκόρδο και τη πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να γίνουν αλειφή.
Σε ένα μπώλ μεγάλο βάζουμε το κιμά μας ρίχνουμε το μείγμα μας απο το μούλτι σπάμε το αυγό μας, ρίχνουμε τη γαλέτα και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα...
Μεταφέρουμε το μπώλ για μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψάκι πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε στο φούρνο μας(πάνω-κάτω) για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά...
Καλή σας 'Ορεξη!!!
Αυτή Η Συνταγή Είναι Αφιερωμένη στη γλυκιά μου τη Μανούλα που τις άρεσε πολύ η Μπουγάτσα...
Υλικά Για Ένα Ταψί Μεγάλο
1 πακέτο κρούστας για γλυκά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών
4 κουταλιές βούτυρο
2 βανίλιες
Ζάχαρη Άχνη & Κανέλα για Πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια βαθειά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, κουνάμε με το σύρμα χειρός ελαφρά ώσπου όλα μαζί να μας γίνουν μια κρέμα...
Όταν η κρέμα μας έχει δέσει κατεβάζουμε απο τη φωτια ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί...
Βουτυρώνουμε το ταψί μας, βάζουμε τα μισά φύλλα απο κάτω και το περιχύνουμε με τη κρέμα μας...
Στη συνέχεια τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα.
Βρέχουμε ελαφρά τα φύλλα μας επάνω με νεράκι και κόβουμε προσεχτικα σε κομμάτια...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι το φύλλο μας να χρυσαφίσει...
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα τρώγετε και κρύα και ζεστή...
Καλή Όρεξη
Μανούλα μου Μακάρι να ήσουνα εδώ και να δοκίμαζες και εσύ...Σ'αγαπώ!!!!
Φίλοι μου Καλησπέρα έχω χαθεί λίγο αλλά λίγο το καλοκαίρι λίγο το ένα λίγο το άλλο που διάθεση...
Λοιπόν σήμερα σας έχω ένα φαγάκι που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας...
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
1 Ρολό Χοιρινό(εγώ πήρα πανσέτα)
Αλάτι-Φρεσκοτριμένο Πιπέρι
Μουστάρδα
Ελαίολαδο
Για τη Σάλτα Παρμεζάνας
200 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
1 κρεμα γάλακτος
2 χούφτες μανιτάρια λευκά
1 σφηνάκι κρασί
αλάτι πιπέρι
Για τις φωλιές κρούστας
8 Φύλλά κρούστας
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι το αλείφουμε με μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας βάζουμε το λαδάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περιπου μια ώρα και κάτι...
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις φωλιές μας λαδώνουμε φορμάκια παίρνουμε ένα ένα το φύλλο το διπλώνουμε στα 4 το τοποθετούμε στα φορμάκια με τις άκρες να εξέχουν προς τα έξω...το ψηνουμε για ελάχιστα λεπτά ώσπου να χρυσαφίσει το φύλλο μας
Λίγο πριν το βγάλουμε το κρέας μας χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε να κάνουμε τη σάλτα παρμεζάνας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαίολαδο το αφήνουμε να κάψει και σωτάρουμε τα μανιτάρια μας, αφου πάρουν ελαφρύ χρώμα τα σβήνω με το κρασί...
Στη συνέχεια ρίχνω τη κρέμα γάλακτος τα μπαχαρικά και τη παρμεζάνα ανακατεύω καλά και τα αφήνω να δέσουν ώσπου να γίνει πηχτή η κρέμα μας....
Μόλις Γίνει το κρεατάκι μας κόβουμε το διχτάκι κόβουμε το κρέας μας...
Παίρνουμε μια μια φωλιά βάζουμε κρέας πάνω και απο πάνωτη κρέμα παρμεζάνας....
Και του δίνουμε και καταλαβαίνει....
Το συνόδευσα με πατάτες Country σαλάτα σπανάκι & Sangria Λευκή
Καλό Βράδυ