Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Κεφτεδάκια Γαλοπούλας

Απλά & Νόστιμα...


Γύρω στα 30 με 35 Κεφτεδάκια

Μισό Kg κιμά γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 αυγό
Φρυγανιά Τριμμένη
Αλάτι-Πιπέρι
Πάπρικα-θυμάρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Παιρνάμε απο το μούλτι το κρεμμύδι το σκόρδο και τη πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να γίνουν αλειφή.
Σε ένα μπώλ μεγάλο βάζουμε το κιμά μας ρίχνουμε το μείγμα μας απο το μούλτι σπάμε το αυγό μας, ρίχνουμε τη γαλέτα και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα...
Μεταφέρουμε το μπώλ για μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψάκι πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε στο φούρνο μας(πάνω-κάτω) για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά...




Καλή σας 'Ορεξη!!!
 
 
 

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μπουγάτσα

Αυτή Η Συνταγή Είναι Αφιερωμένη στη γλυκιά μου τη Μανούλα που τις άρεσε πολύ η Μπουγάτσα...





Υλικά Για Ένα Ταψί Μεγάλο

1 πακέτο κρούστας για γλυκά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών 
4 κουταλιές βούτυρο
2 βανίλιες
Ζάχαρη Άχνη & Κανέλα για Πασπάλισμα



Εκτέλεση

Σε μια βαθειά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, κουνάμε με το σύρμα χειρός ελαφρά ώσπου όλα μαζί να μας γίνουν μια κρέμα...
Όταν η κρέμα μας έχει δέσει κατεβάζουμε απο τη φωτια ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί...
Βουτυρώνουμε το ταψί μας, βάζουμε τα μισά φύλλα απο κάτω και το περιχύνουμε με τη κρέμα μας...
Στη συνέχεια τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα.
Βρέχουμε ελαφρά τα φύλλα μας επάνω με νεράκι και κόβουμε προσεχτικα σε κομμάτια...

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι το φύλλο μας να χρυσαφίσει...



Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα τρώγετε και κρύα και ζεστή...

Καλή Όρεξη



Μανούλα μου Μακάρι να ήσουνα εδώ και να δοκίμαζες και εσύ...Σ'αγαπώ!!!!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Φωλιές Κρούστας με Χοιρινό Και Κρέμα Παρμεζάνας

Φίλοι μου Καλησπέρα έχω χαθεί λίγο αλλά λίγο το καλοκαίρι λίγο το ένα λίγο το άλλο που διάθεση...
Λοιπόν σήμερα σας έχω ένα φαγάκι που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας...

 ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

1 Ρολό Χοιρινό(εγώ πήρα πανσέτα)
Αλάτι-Φρεσκοτριμένο Πιπέρι
Μουστάρδα
Ελαίολαδο


Για τη Σάλτα Παρμεζάνας

200 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
1 κρεμα γάλακτος
2 χούφτες μανιτάρια λευκά
1 σφηνάκι κρασί
αλάτι πιπέρι

Για τις φωλιές κρούστας

8 Φύλλά κρούστας
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι το αλείφουμε με μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας βάζουμε το λαδάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περιπου μια ώρα και κάτι...

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις φωλιές μας λαδώνουμε φορμάκια παίρνουμε ένα ένα το φύλλο το διπλώνουμε στα 4 το τοποθετούμε στα φορμάκια με τις άκρες να εξέχουν προς τα έξω...το ψηνουμε για ελάχιστα λεπτά ώσπου να χρυσαφίσει το φύλλο μας

Λίγο πριν το βγάλουμε το κρέας μας χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε να κάνουμε τη σάλτα παρμεζάνας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαίολαδο το αφήνουμε να κάψει και σωτάρουμε τα μανιτάρια μας, αφου πάρουν ελαφρύ χρώμα τα σβήνω με το κρασί...
Στη συνέχεια ρίχνω τη κρέμα γάλακτος τα μπαχαρικά και τη παρμεζάνα ανακατεύω καλά και τα αφήνω να δέσουν ώσπου να γίνει πηχτή η κρέμα μας....


Μόλις Γίνει το κρεατάκι μας κόβουμε το διχτάκι κόβουμε το κρέας μας...
Παίρνουμε μια μια φωλιά βάζουμε κρέας πάνω και απο πάνωτη κρέμα παρμεζάνας....
Και του δίνουμε και καταλαβαίνει....






Το συνόδευσα με πατάτες Country σαλάτα σπανάκι & Sangria Λευκή


Καλό Βράδυ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μπριζόλες Φορτωμένες

Καλησπέρα φίλοι μου Κυριακή σήμερα και στο τραπέζι μας είχαμε μπριζόλες φορτωμένες
Κοπιάστε...

Καλή Μας Όρεξη

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες λαιμού
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το στεγνώνουμε καλά.
Τις τοπθετούμε σε ταψάκι που άπο πάνω έχει σχαρίτσα.
Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και απο τις 2 μεριές.

Τις τοποθετούμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στο γκρίλ απο τη μιά πλευρά.
Αφού ψηθεί η μία μεριά βγάζω το ταψάκι μας απο το φούρνο, τις γυρίζω και τοποθετώ απο πάνω τις ροδέλες κρεμμύδι & τις ροδέλες ντομάτας και τις ξαναβάζω στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμα.


Γίνανε πολύ νόστιμες και ζουμέρες, τις συνοδεύσαμε με ρυζάκι & σαλάτα χωριάτικη!!!


Καλό Απογευμα & Καλή Εβδομάδα να Έχουμε!!!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σοκολατομπαλάκια & Τυρομπαλάκια

Καλη Εβδομάδα φίλοι μου
Σας έχω σήμερα μπουκίτσες σοκολατένειες & τυρένιες για τους μικρούς αλλα & για τους μεγάλους μας φίλους(η έπνευση για τα μπαλάκια είναι του Χάρη)
Κοπιάστε


Υλικά Ζυμης(περίπου 30 με 35 κομμάτια)

1 φαριν άπ(και λίγο παραπάνω)
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
1 φλυτζάκι καλαμποκάλευρο
1 αυγό για την επάλειψη

Γέμιση Γλυκιά
σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Γεμιση Αλμυρή
Γκούντα Τριμμένη



Εκτέλεση

Σε ένα μπώλ βαθύ βάζω όλα μαζί τα υλικά της ζύμης & τα ζυμώνω μαζί ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.
Την αφήνουμε στη άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 20' με 25' λεπτά
 Αφού περάσει η ώρα ξεκινάμε να τα φτιάξουμε παίρνουμε κομμάτια απο τη ζύμη την ανοιγουμε στο χέρι μας σε στρογγυλλό σχήμα βάζουμε στη μέση τη γέμιση είτε τη γλυκιά είτε την αλμυρή και πλάθουμε μπαλάκια...
Τόσο απλά τόσο εύκολα...
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη μας...

* Στο να πλάσουμε τα μπαλάκια οι καλύτεροι βοηθοί είναι τα μικρά μας ζουζούνια.

Καλό Απόγευμα!!!!!!

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ταλιατέλλες Με Λουκάνικο

Κυριακή γιορτή & σχόλη σήμερα...
Και σας έχουμε ένα γρήγορο αλλα πολύ νόστιμο φαγητό...

Καλή Μας Όρεξη
Υλικά Για 4 Άτομα

1 πακέτο ταλιατέλλες
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
1 κρέμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 χούφτα ελιές χωρίς κουκούτσι
1 τενεκεδάκι πολτό ντομάτας
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι-πάπρικα-ζάχαρη
1 χούφτα τυρί κίτρινο τριμμένο
ελαιόλαδο


Εκτέλεση 

  • Βράζουμε τις Ταλιατέλλες μας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ βάζουμε να ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις κάψει τσιγαρίζουμε ελαφρά το λουκάνικο για να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέμμυδι και ανακατέυουμε ώσπου να μαραθεί.
  • Έπειτα ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις ελιές & συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  •  Συνεχίζω ρίχνωντας το πελτέ & τα μπαχαρικά,ανακατεύω καλά να πάει ο πελτές παντού και συμπληρώνω ένα φλυτζάνι νεράκι ανακατέυω και τα αφήνω νά πάρουν μια βράση όλα μαζί.
  • Αφου γίνουν & οι ταλιατέλλες τις αποσύρω από τη φωτιά τις σουρώνω & τις μεταφέρω σε μια πιατέλα βαθυά περίμενω δέσει και η σάλτσα μας & τι ρίχνουμε απο πάνω.
  • Τέλος Ρίχνουμε το τυρί  & τα ανακατέυουμε όλα μαζι.
  • Σερβίρετε Ζεστο.
 Καλή Μας Όρεξη!!!!!

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Κέικ Πορτοκάλι Με Σταγόνες Σοκολάτας Γαλακτος

Καλησπέρα φίλοι μου ελπίζω να είσαστε καλά,εγω έχω  σκαμπανεβάσματα στη διαθεσή μου αλλά θα περάσει που θα πάει...
Σήμερα σας έχω κεκάκι ότι πρέπει για το καφέ σας το πρωινό τον απογευματινό,για τα παιδια στο σχολείο στην εκδρομή δηλ με λίγα λόγια για όλες τις ώρες...
  Για κοπιάστε...

Μόλις Βγήκε Απο το Φούρνο

Υλικα
1 φάριν άπ
250 γραμ βούτυρο
1 & μίση κούπα ζάχαρη
2 αυγά
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι & το χυμό του
1 φλυτζάνι γάλα
Σταγόνες σοκολάτας γαλακτος(υπάρχουν στα σουπερ μάρκετ)


Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο(το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει...
 Έπειτα ρίχνω το αυγά  και συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ..
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό απο το πορτοκάλι...
Και τέλος το φάριν άπ & το γάλα διαδοχικά χτυπάμε ώσπου το μέιγμα μας να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα...
Παιρνω ταψάκια σε ότι σχήμα θέλουμε τα βουτυρώνω και ρίχνω το μέιγμα μέχρι να καλύψει τη μέση, πασπαλίζω παντού με τις σταγόνες σοκολάτας, και απο πάνω ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα για να τα τις καλύψω...
Ρίχνουμε και απο πάνω σταγόνες να καλύψουμε όση επιφάνεια θέλουμε 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' με 40' λεπτά...

Καρδουλοκεκάκια




Φτιάξτε καφέ & απολαύστε τα...

Καλό Βραδυ!!!!!!!