Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Βανιλοσοκολατό Κέϊκ Με Πορτοκάλι

Καλησπέρα σε όλους εντός και εκτός Ελλάδος σήμερα σας παρουσιάζω ενα κεκάκι που μπορώ να πώ είναι απο τα πιο αφράτα που έχω φτιάξει...
Για ελάτε

 
 υλικά
1 φάριν άπ
2 φλυτζάνια ζάχαρη μαύρη
250γρ βούτυρο 
3 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια και το χυμό τους
4 κουταλιές σούπας κακάο
2 βανίλιες


εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο ώσπου να αφρατέψουν,στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα
Αφου δεθούν τα υλικα μαζί ρίχνω το ξύσμα το χυμό και τις βανίλιες και συνεχίζω το ανακάτεμα αφου τα χτύπησουμε για λίγα λεπτά ρίχνουμε το αλευρι με το γάλα διαδοχικά....
Οταν το μείγμα μας αρχίζει και ξεκολάει απο τα τοιχώματα χωρίζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπώλ και βάζουμε στο μισό μίγμα το κακάο και το χτυπάμε...
Υστερα σε ένα τάψάκι αντικολλητικό ρίχνουμε το σοκατένιο μειγμα αφήνοντας ελάχιστο στο μπώλ για απο πάνω,ρίχνουμε όλο το μείγμα της βανίλιας και στο τελος ξανά όσες κουταλιές έχουνε μείνει απο το σοκολατενιο μείγμα...
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 45' με μια ώρα περίπου




Καλό Απόγευμα.....
*Μύρισε η καρμπονάρα στο φούρνο σας φιλώωωωωωωω

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Υποβρύχια Σοκολατάκια

Καλημέρα φίλοι μου Σάββατο σήμερα και σας έχω γλυκιά πρόταση...Για ελάτε




 Υλικά
2 κουβερτούρες
5 κουταλιές της σούπας υποβρύχιο μαστιχα
3 κουταλιές της σούπας κακάο


Εκτέλεση
Σε μπέν μαρί λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί...
Αφου λιώσουν τα μεταφέρουμε η σε ειδικές θήκες για σοκολάτια η σε θηκες καοτσούκ για παγάκια για να πάρουν διάφορα σχήματα...
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν...
Ξεφορμάρουμε και κερνάμε....


Καλό Σαββατοκυριάκο!!!!!!!!!!!


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κανελλόνια γεμιστά με κιμά κοτόπουλο

Καλησπέρα σας σήμερα το γεύμα μας είχε κανελλόνια απο χτες φλερτάρω μαζί τους και σήμερα κατάφερα να τα ρίξω στο τραπέζι μας :) για πάμε να δουμε....
Υλικά 
Μισό κιλό Κιμά Κοτόπουλο
Μισό Πακέτο Κανελλόνια
1 πολτός ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη
Αλάτι-Πιπέρι- Πάπρικα-Κανέλλα
Τυρί τριμμενο για πασπαλισμα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κιμά σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουωκ με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκορδο για λιγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα,επειτα ρίχνουμε το κιμα και αφηνουμε να παρει χρώμα και απο τις 2 πλέυρες ανακατευοντας καλα...
Στη συνεχεια ρίχνουμε τη ντομάτα το πολτό τα μπαχαρικα και συμπληρωνουμε νεράκι.
Αφού γίνει ο κιμάς μας ξεκιναμέ τη γεμιση στα κανελλονια ένα, και τα βάζουμε είτε σε πυρεξακι ειτε σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο οτι σαλτσα και κιμας εχει μεινει το ρίχνουμε απο πάνω και ριχνουμε το τυρακι το τριμμενο να πάει παντού...
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μεχρι να δουμε τα κανελλονια μας να εχουν μαλακωσει


 
 Καλό Βράδυ!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πιπεράτα Μανιτάρια με Γιαούρτι

Καλησπέρα & Καλή Εβδομάδα να έχουμε!!!!!
Άλλο ένα Σκ πέρασε και μπορώ να πω ότι διαπίστωσα ότι τα σαββατοκύριακα κουράζομαι περίσσότερο...αλλά για να μην μουρμουράω είναι γλυκιά κούραση,λοιπόν ας πάμε να δούμε τη συνταγη γρηγορη και εύκολη και αρκετά νόστιμη θα μπορούσα να πω...
Όπως έχω ξαναπεί έχω τρελή αδυναμία στα μανιτάρια όπως και να ναι,έτσι σήμερα αποφάσισα να τα κάνω με γιαούρτι και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενδιαφέρον....
 Υλικά
10 μανιτάρια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγο Μαϊντανό
Ελίες Ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας Γαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι (Μπόλικο)
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνακι βάζουμε ελαόλαδο περιμένουμε να πάρει θερμοκρασία και σωτάρουμε το σκορδο και τα μανιτάρια...
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνω το μαϊντανό ανακατεύω ελαφρία συνεχίζω με τις ελιές...και στο τέλος ρίχνω το γιαούρτι με τα μπαχαρικα ανακατευω καλα για λιγα λεπτά μέχρι να δέσουν όλα μαζί...

Καλό Βράδυ!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Calzone Mama Mia

Καλημέρα σε όλους πέρα για πέρα,η ώρα είναι περασμένη και εγώ ακόμα ξύπνια...
Οφείλω να πω ότι έιχε πολύ καιρό να με πιάσει μια αυπνία,αλλα σήμερα ξαναχτύπησε το μαξιλάρι μου...
Πάντα όταν έχω αυπνιές θα φτιάξω κάτι για να βρει το καμάρι μου το πρωί,σήμερα αποφάσισα να κάνω calzone mama miaaaa...Για κοπιάστε


Υλικα(γύρω στα 7 Καλτσόνε στο μέγεθος της φώτογραφίας)

Για τη Ζύμη
1 σακουλάκι μαγιά ξερή
3 κουπες γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα φρέσκο θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλια της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
ελαίολαδο ελάχιστο απλά να μας βοήθησει για το ζύμωμα

Για τη Γέμιση
Κέτσαπ
Τυρί τριμμένο της αρεσκέιας μας
Γαλόπουλα η Σαλάμι Αέρος η Μπέϊκον
Ντοματα ψιλοκομμένη της έχουμε βγάλει καλά τα υγρά της
Πιπερία κομμένη 
Ελιές σε ροδέλες
Μανιτάρια λευκά κομμένα

Για την Επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
Σουσάμι

Εκτέλεση Ζύμης
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλέυρι με τη μαγιά έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγα το γάλα το βούτυρο και το αλάτι,ξεκινάμε το ζύμωμα στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο ελάχιστα στα χερια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα,αφου είναι έτοιμη η ζύμης μας τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σκεπασμένη για μια ωρίτσα...
Όταν περάσει η ώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και με το πλάστη τα ανοίγουμε...

Συνέχίζουμε με τη γέμιση αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο κέτσαπ,βάζουμε το τυρί & το αλλαντικό που έχουμε επιλέξει τη ντομάτα,τα μανίταρια τη πιπερία και τις ελίες...
Κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι κλείνουμε καλά όλες τις άκρες...
Αλειφουμε με το αυγό και το γάλα και ρίχνουμε απο πάνω το σουσάμι...
 Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο σε ταψάκι με λαδόκολα μέχρι να πάρουν χρώμα...


Καλημέρα & Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Παρδαλή Σαλάτα

Για πάμε να δούμε τη παρδαλή μας Σαλάτα....




 Υλικά
1 μαρούλι κατσαρό
Ντοματίνια
Μανιτάρια Λευκά
1 Αυγό Βραστό
2 φέτες τυρί του τόστ ψιλοκομένες
Ελαίολαδο 
Πιπέρι

Για τη Σως
2 Κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά κέτσαπ

Εκτέλεση
Σε ένα τάψάκι ψήνουμε στο γκρίλ τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι μέχρι να πάρουν χρώμα...
Πλένουμε καλά το μαρούλι το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μια σαλατιέρα,κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε όπως επίσης και το τυρί μας, στη συνέχεια αφού έχει βράσει το αυγό μας το προσθέτουμε και αυτό και τα μανιτάρια μόλις ψηθούν,συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη σως μας σε μπωλάκι ανακατεύουντας τη μαγιονέζα με τη κέτσαπ...

Σερβίρετε Κρύα....
Καλό Μεσημέρι

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γαλακτομπούρεκο

Καλησπέρα πέρα για πέρα και Καλό Μήνα...
Αυτή είναι η πρώτη συνταγή για τον Οκτώβριο γλυκιά γλυκιά,εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν είναι και απο τα αγαπημένα μου γλυκά,αλλά είναι όλων των γύρων μου οπότε το έκανα για να τους ευχαριστήσω...
Λοιπόν πάμε να δούμε τα υλικά είναι βέβαια για αρκετα μεγάλο ταψί(έταξα σε πολλούς)



 Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 λίτρα γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
5 βανίλιες
1 πλάκα βούτυρο φρέσκο
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
βούτυρο για επάλειψη
Κανέλα για πασπάλισμα

Για το Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 κουταλίες μέλι
ξύσμα απο λεμόνι


Εκτέλεση
 Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη κρέμα μας σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη βανίλια & τα αυγά σε χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει, αφου αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε...
Βουτυρώνουμε το τάψι,χωρίζουμε τα φύλλα να πάνε τα μισά κάτω και τα μισά επάνω και ξεκινάμε να τοποθετούμε τα φύλλα μας ένα ένα αφού βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωρίστα,βάζουμε τη κρέμα στη μέση και συνεχίζουμε και με τα επόμενα φύλλα την ίδια ακριβώς διαδικασία βουτυρωματος αφού βάλουμε και το τελευταιο φύλλο πανω κόβουμε τις μερίδες προσεχτικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο μας...
Ξεκινάμε τη διαδικασια να φτιαξουμε το σιρόπι,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί...
Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο με μια κουτάλα περιχύνουμε σιγα σιγα το σιρόπι....
Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!