Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μπιφτέκια Κοτόπουλου Γεμιστά με Τσένταρ

 Φίλοι μου Καλησπέρα...
Η Ζέστη καλά κρατεί & μας έχει αποτελείωσει όλους ενώ είναι τόσο ωραίο το καλοκαιράκι αυτή η ζέστη μας τας χαλάει.
Εχω εξαφανιστεί γιατι όπως καταλαβαίνετε το σκ μετα τα μπανακια εχουμε BBQ Time οπότε τα μάτια της κουζίνας & ο φόυρνος έχουνε μπεί σε δεύτερη μοίρα πάμε να δούμε τα νόστιμα & ελαφρυά μπιφτεκάκια μας....



Υλικα για 4 Ατομα
1kg Κιμά Κοτόπουλο
1 Πιπερία Κόκκινη
Ντομάτες Λιαστές( σε βαζακι που ειναι με το λαδι τους και μυρωδικα)
1 Κρεμμύδι
1 Κομμάτι τσένταρ
1  Σακουλάκι Γαλέτα
1 Αυγό
Λάδακι που έχει μέσα το βαζάκι απο τις λιαστές ντομάτες
Αλατι-Πιπέρι-Θυμάρι


 Εκτέλεση
 Στο μούλτι χτυπάω το κρεμμύδι τη πιπερία τις λιαστές ντομάτες Μαζι με το λαδάκι απο τις λιαστές...
Μεταφέρω το μείγμα σε μια μπασίνα βάζω το κιμά τη φρυγανιά το αυγό και τα μπαχαρικά  & αρχίζω το ζύμωμα...
Αφου ετοιμαστεί ο κιμάς μας παιρνω κιμα τα πλάθω σε σχηματα μπιφτεκιου κανω μια τρυπούλα στη μέση για να βάλουμε το τσένταρ και το ξανακλείνουμε συνεχίζω και με το επόμενο μείγμα...
Ύστερα σε μια μεγάλη πιατέλα τα αλειφω και απο τις 2 πλευρές με λαδάκι και τα αφηνω καμια ωρα στο ψυγειο για να σφιξουν....


Βαζουμε Καρβουνα Βγάζουμε τις παγωμένες Μπύρες απο το ψυγείο & ξεκινάμε


Καλη Μας Όρεξη

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ρύζι Basmati Με Μύδια & Πιπεριές Φλωρίνης

Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!!!!!!!!
Τι κάνετε φίλοι μου...Ελπίζω να κάνετε αρκέτα μπανάκια...
Για πάμε να δούμε μια καλοκαιρίνη συνταγή για να συνοδέψει τα ουζάκια μας





Υλικα για 2 Άτομα                 Χρόνος Εκτέλεσης 30 με 45 '

 Γύρω στις 2 χούφτες Μύδια (εγώ χρησιμοποιήσα κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος)
1 Κούπα Ρύζι Basmati
1 Πιπερία Φλωρίνης
1 Κρεμμύδι Μεγάλο Ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 Ποτηράκι του κρασιού Ούζο
Αλάτι- Πιπέρι - Πάπρικα καυτερή
Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
  Βάζω στο Γουώκ ελαιόλαδο κ σωτάρω το κρεμμυδι το σκόρδο & τη πιπεριά για λίγα λεπτά, αφου πάρει χρώμα ρίχνω τα μύδια & τα ανακατευω με τα υπόλοιπα για 3 με 4 λεπτά...
Σβήνω με το ούζο & τα αφηνω για περιπου 5 λεπτά να δέσει, στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι & 2 κουπες νερο η  κ λίγο παραπάνω αμα χρειαστει συμπληρώνω τα μπαχαρικά κανω ενα καλό ανακατεμα κ το σκεπάζω μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά του.


Καλή  Όρεξη!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Γεμιστά Ψητά Μπιφτέκια!!!

Φίλοι μου καλησπέρα σας έχω & με έχετε χάσει αλλά μια η δουλεία μια οι βόλτες & τα μπάνια που μυαλό για να ανεβάσω συνταγές...
Τα τελευταία σαββατοκύριακα είμαστε όλο για μπάνιο κ μετά καταλήγουμε να ψήσουμε η χάρα της μαγείρισας αλλά κ του ψήστη...
Μη ξεχάσω να πω κ ένα μεγάλο μπράβο στο ψήστη μας που κάθε φορα μας αφήνει άφωνους με το αποτέλεσμα...
Λοιπον να μην σας κουράζω άλλο για πάμε να δούμε τη συνταγή



Υλικά για 4 Άτομα
1 kg Κιμά Χοιρινό
1 Κρεμμύδι Μεγάλο
1 Πιπεριά Πράσινη Μεγάλη
1 Πιπεριά Φλωρίνης Μεγάλη
4-5 Φέτες Τυρί Κίτρινο
2 Ντομάτες κομένες σε Ροδέλες
Μισό σακουλάκι Γαλέτα
Ελαιόλαδο
Πάπρικα Καυτερή
Αλάτι - Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μούλτι τις πιπεριές το κρεμμύδι & το ελαιόλαδο.
 Σε μια μπασίνα βάζω το κιμά τη γαλέτα τα μπαχαρικά & το μείγμα απο τις πιπεριές & το κρεμμύδι & τα ζυμώνω μέχρι να δέσουν όλα μαζί...
 
 Παίρνω απο το κιμά κ ξεκινάω να το πλάσω για μπιφτέκια κάνω μια τρυπούλα στη μέση κ βάζω το τυράκι & τη ντομάτα κα τα κλείνω...
  Συνεχίζω κ με το υπόλοιπο μείγμα , τα αλείφω και απο τις 2 μέριες με λαδάκι & τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξουν κ να μη μας λιώσουν στη σχάρα...
Αφήνουμε το ψήστη να φτιάξει τη φωτιά κ του τα δίνουμε να τα ψήσει....




Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Pizza Με Βάση Τα Nachos

Φίλοι μου καλησπέρα, ελπίζω να είσαστε καλά, ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινα λαμπάκια για τα καλά,αλλα ελπίζω να κρατάτε γερά,κρύα ντούζ προτείνω...χαχαχαχχαχ
Για πάμε να δουμε μια γρήγορη και εύκολη τύπου pizza αν βαριόμαστε να φτιάχνουμε ζύμη...



Υλικα για 2 ταψάκια μικρα
Χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά

1 σακουλάκι Νατσος
Τυρί Κίτρινο Τριμένο
6 φέτες Ζαμπον
2 Ντομάτες Κομένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Χωρίζουμε στα 2 ταψάκια τα νάτσος...
  Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας,βαζουμε το τυρί κ τις φέτες ζαμπόν...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ίσα ίσα να λιώσει το τυράκι...
Καλή Όρεξη!!!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κρεπούλες Φραουλένιες!!!


Καλημέρα Φίλοι Επίσημα και ημερολογιακά μπορώ να ευχηθώ Καλό Καλοκαίρι...Χάθηκα λιγάκι γιατί δουλέυω αρκετές ώρες και δεν έχω τρελό χρόνο αλλά σιγά σιγά ελπίζω να ξαναβρώ τους ρυθμού μου.
Πάμε να δούμε τη Συνταγή για να γλυκαθούμε.





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΕΠΑΣ
2 ΑΒΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΜΕΡΈΝΤΑ 2 ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ 
ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΤΡΙΜΕΝΟ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΕΠΑΣ
ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΑΒΓΟ ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ...


ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ Η ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕς Κ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΞΕΚΟΛΑΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ.

ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ Κ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ,ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΦΥΛΛΟ ΚΡΕΠΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 4 ΜΙΚΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ...

ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ Κ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ...

 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γαρίδες Λεμονάτες Απο Ένα Ανερχόμενο Ταλέντο στη Κουζίνα

Καλημέρα φίλοι μου ελπίζω να είσαστε καλά....Εχτές πήρα ρεπό απο τη κουζίνα αφου ένας πολύ καλός μου φιλος αποφάσισε να μαγειρέψει για μένα,δεν το έχει λέει με τη κουζίνα αλλά μετα το χτεσίνο πιάτο που δοκίμασα νομίζω με κοροϊδεύει & περιμένω & άλλα πολλά πιάτα να μου φτιάξει....

Υλικά για 2 Άτομα
12 Γαρίδες
Χυμό απο 5 Λεμόνια
Φρεσκοτριμμενο Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες  & τις πασπαλίζουμε το πιπέρι μας
  Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο και αφού κάψει το λάδι μας βάζουμε τις γαρίδες να ροδοκοκκινησουν και απο τις 2 πλευρές, αφου πάρουν χρωμάτακι ρίχνουμε το χυμό το λεμονιών κ τα σκεπάζουμε για να μην εξατμιστεί το λεμόνι κ να δέσει η σάλτσα...

*Sos Πρέπει να έχετε πολύ ψωμί γιατι η σάλτσα ειναι θεσπέσια για βούτες....



Σε ευχαριστώ πολύ αγάπη για το πιάτο  που δημιούργησες και περιμένω τη συνέχεια!!!!

Καλή Όρεξη

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πολυσαλάτα με άρωμα θάλασσας!!!

Καλησπέρα σε όλους σήμερα η μέρα δεν μας προδιαθέτει για θαλασσινά...Αλλά δυστηχώς το είχαμε κανονίσει πριν ξεσπάσει η μπόρα...Τέλοσπαντων εμέις σε κάμια ώρα θα απολαύσουμε τους μεζέδες μας & το ουζάκι μας....
Πάμε για τη σαλάτα & τα υπόλοιπα τις προσέχες μέρες...






Υλικά για 2 Άτομα
Μισό Μαρούλι
1Φρέσκο Κρεμμυδάκι
1 Τόνο πολυσαλάτα
6 κομμάτια σουρίμι κομμένο σε ροδέλες
Sauce Vinegret (εγώ πήρα έτοιμη η τεμπέλα χιχιχι)


Εκτελέση
Πλένουμε καλά το μαρούλι  κ το κρεμμυδάκι & τα κόβουμε  σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το τόνο το σουρίμι & τη Sauce...