Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Ρύζι Basmati Με Μύδια & Πιπεριές Φλωρίνης

Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!!!!!!!!
Τι κάνετε φίλοι μου...Ελπίζω να κάνετε αρκέτα μπανάκια...
Για πάμε να δούμε μια καλοκαιρίνη συνταγή για να συνοδέψει τα ουζάκια μας





Υλικα για 2 Άτομα                 Χρόνος Εκτέλεσης 30 με 45 '

 Γύρω στις 2 χούφτες Μύδια (εγώ χρησιμοποιήσα κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος)
1 Κούπα Ρύζι Basmati
1 Πιπερία Φλωρίνης
1 Κρεμμύδι Μεγάλο Ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 Ποτηράκι του κρασιού Ούζο
Αλάτι- Πιπέρι - Πάπρικα καυτερή
Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
  Βάζω στο Γουώκ ελαιόλαδο κ σωτάρω το κρεμμυδι το σκόρδο & τη πιπεριά για λίγα λεπτά, αφου πάρει χρώμα ρίχνω τα μύδια & τα ανακατευω με τα υπόλοιπα για 3 με 4 λεπτά...
Σβήνω με το ούζο & τα αφηνω για περιπου 5 λεπτά να δέσει, στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι & 2 κουπες νερο η  κ λίγο παραπάνω αμα χρειαστει συμπληρώνω τα μπαχαρικά κανω ενα καλό ανακατεμα κ το σκεπάζω μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά του.


Καλή  Όρεξη!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Kαλό μήνα Βίκυ μου! πολύ ωραία και καλοκαιρινή η πρότασή σου! αν και φοβάμαι λιγουλάκι τα μύδια θα το αποτολμήσω! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμα συνδύασες το ρυζάκι με τα υπόλοιπα υλικά!
    Και το ουζακι μια χαρά ταίριαξε!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστωωωωωωωωωωω φιλεναδες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή