Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ribs Mexican Sunday...!(by maria & sakis)

Λατρεμένες είναι αυτές οι κυριακές όταν υπάρχουν τέτοιου είδους πιάτα στο τραπέζι μας....
Μαρία & Σάκη ζηλέυω πολύ που δεν είμουνα εκέι αυτή τη κυριάκη... :)



Υλικα:
2 κορτεσινες
Μπαχαρικα για το μιγμα:αλατι-πιπερι-σκορδο σκονη-μιγμα για μπαρμπεκιου-παπρικα-μπαρπεκιου σως 100ml



Εκτελεση:
Σε ενα μπωλ αναμειγνειω ολα τα μπαχαρικα με την μπαρμπεκιου σως και επειτα αλειφω τις κορτεσεινες....τις αφηνω μια μερα να μαριναριστουνε  σε ενα ταπερ στο ψυγειο.....
Προθερμενο φουρνο στους 180 πανω κατω ή 200 αερα επειτα βαζω σε ενα ταψι νερο και απο πανω την σχαρα ,τοποθετο τις κορτεσινες με την καμπυλη τους προς τα πανω και ψηνω  στους 180 πανω κατω για μια ωρα ανα 20λεπτο γυρναω  για να μην αρπαξουν......προς το τελος του ψησιματος  αναβω το grill για 5-10' ....προσοχη μην καρβουνιασουν ......Καλη ορεξη!


Μου τρεχουν τα σάλια






Προταση: πατατες τηγανιτες & onion rings (θα τα βρειτε σους καταψυκτες του σκλαβενιτη)

Η μαρία μας προτείνει ένα γρήγορο φραουλένιο πειρασμό


Υλικα:
 Morfat σαντυγι
1 φακελο ζελε φραουλα Morfat
Μερικες φραουλες ολοκληρες βουτιγμενες στην μαρμελαδα (για το ντεκορ)
Μαρμελαδα και λιγο λικερ φραουλας ή κονιακ

Εκτελεση:
Παρασκευαζετε το ζελε καιτην σαντυγι συμφωνα με τις οδηγιες και οταν κρυωση ο ζελε τον χωριζετε σε 2 μερη ,το μισο το αφηνετε στο ψυγειο να πηξει και το υπολοιπο το αναμειγνειετε με τη σαντυγι  μεχρι να αφρατεψει το μιγμα.....γρηγορα ψυγειο....30-40'.
Τον πηγμενο ζελε το κοματιαζουμε και περνουμε ποτηρακια και τοποθετουμε λιγο ζελε ,επειτα  σαντυγι  λιγο ζελε ,τελος (αφου πρωτα εχω αναμυξει την μαρμελαδα με το λικερ ) περιχυνω πανω στα ποτηρακια.....τελευταιες πινελιες ....γαρνιρω με τις φραουλες που ειχα βουτηξει στην μαρμελαδα.....Μμμμμμμμ......Καλη ορεξη!









Πολύ δροσερό για τα καλοκαιρινά μας απογεύματα...
Δοκιμάστε το....


Καλη επιτυχία

Σαρλοτ με γευση απο φραουλα...!Μμμμμμμμμ!

Τι να πω για αυτό το γλυκό???Πιστεύω οι φωτογραφίες τα λένε όλα...


Γιάμι



Υλικα:
2πλο Morfat σαντυγι
1 φακελο ζελε φραουλα Morfat
1 σφηνακι βοτκα φραουλα ή λικερ φραουλας ή κονιακ
1 παντεσπανι ετοιμο ή φτιαγμενο απο τα χερακια σας(καλη επιτυχια)
Μαρμελαδα φραουλα και μερικες φραουλες ολοκληρες βουτιγμενες στην μαρμελαδα (για το ντεκορ )

Σιροπι:
100γρ. ζαχαρι 
100γρ. νερο
2 κουτ.σουπας λικερ





Εκτελεση:
Παρασκευαζετε το ζελε καιτην σαντυγι συμφωνα με τις οδηγιες και οταν κρυωση ο ζελε τα αναμειγνειετε και τα δυο μεχρι να αφρατεψει το μιγμα.....γρηγορα ψυγειο....30-40'.
Φτιαχνουμε το σιροπι και περιχυνουμε το παντεσπανι επειτα απλωνουμε ομοιομορφα την κρεμα και τελος (αφου πρωτα εχω αναμυξει την μαρμελαδα με το λικερ ) περιχυνω πανω στην τουρτα.....τελευταιες πινελιες ....γαρνιρω με τις φραουλες που ειχα βουτηξει στην μαρμελαδα.....Μμμμμμμμ......








Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Καλή επιτυχία

Αδερφούλα εντάξει μόνο κ μόνο απο τις φώτος το παθαίνεις το εγκεφαλικό μπράβο σου....και πάλι ευχαριστώ


Γλυκόξινη Γαλοπούλα απο τα χεράκια της αδερφούλας μου!!!!!!!

Για τους λάτρεις του γλυκόξινου μια πολύ ωραία ιδέα...



Υλικα: 4 ατομα
1 κρεμμυδι μεγαλο
σκορδο τριμμενο
αλατι-πιπερι
1 σαλτσα uncleBen γλυκοξινη
1 μικρη κονσερβα ανανα τεμαχισμενο
1/2 κιλο στηθος γαλοπουλας κομματακια


Εκτελεση:
Κοβω το κρεμμυδι σε ροδελες και σωταρο σε γουοκ ή μεγαλο αντικολλητικο τηγανι με λιγο λαδι επειτα ριχνω την γαλοπουλα ,αλατι-πιπερι και σκορδο σκονη σβηνω με το χυμο της κονσερβας ανανα και επειτα προσθετω τα κομματια ανανα ,την γλυκοξινη και ενα ποτηρακι νερο.
Χαμηλωνω την φωτια και σε 35-45' ετοιμο για σερβιρισμα....!



                                  Προταση: Basmati πιλαφι .....!  Τελεια επιλογη....


Καλή Επιτυχία


ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

cheesecake by Maria!!!!!!!!!!!!

Αυτό το λαχταριστο cheesecake έρχετε απο τη γλυκιά μου αδερφούλα...


Κόλαση
Υλικα:

Α)Επικαλυψη:1 κονσερβα κυκνος βυσσινο 
               1-2 κοτ.γλ. κορνφλαουερ
εναλακτικα και πιο γρηγορα μαρμελαδα με κομματια φρουτων της αρεσκειας σας(κατα προτημηση φραουλα ή φρουτα του δασους)

Β)Κρεμα:4 τεμ. μονα φιλαδελφια
         1 ζαχαρουχο γαλα
         2 κουτ.σουπας χυμο λεμονι
         1 βανιλια(κατα προτημηση ξυλακι)

Γ)Βαση:1 πακετο ολικης αλεσης πτιμπερ παπαδοπουλου 
        2-3 κουτ.σουπας φρυγανια τριμμενη
        1 μπαρα βουτηρο


Εκτελεση:

Α)Επικαλυψη:Σε ενα κατσαρολακι βαζο το χυμο της κονσερβας να παρει μια βραση και επειτα αραιωνω το κορνφλαουερ σε ενα ποτηρακι με λιγο νερο και το ριχνω μεσα ανακατεβω κατεβαζω απο την φωτια και το αφηνω να κρυωσει.

Β)Κρεμα:Σε ενα μπωλ ριχνω τα φιλαδελφια και τα χτυπαω εως να γινουν κρεμα επειτα προσθετω την βανιλια το ζαχαρουχο και τελος το λεμονι ανακατευω και τοποθετο στο ψυγειο για μιση ωρα να δεση καλα το μιγμα.

Γ)Βαση:Λιωνω το βουτηρο ,τριβω τα μπισκοτα και τα ριχνω μεσα στο βουτηρο με την φρυγανια. 





Επειτα περνω μια φορμα που αφαιρειτε ο πατος ή πυρεξ και στρωνω το μιγμα με το μπισκοτο  ομοιομορφα, προσθετω απο πανω την κρεμα με τον ιδιο τροπο και τελος την επικαλυψη..... το cheesecake  ειναι ετοιμο ....!






Αφηστε το για μιση ωρα να δεσουν ολα τα υλικα και καλη σας ορεξηηηηηηηηηηηηηηη!


ΑΔΕΡΦΟΥΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ YOU ARE THE BEST!!!!!!!!!!!!!

Μια πίτσα μισή μισή!!!!!!!

Πίτσα μια αδυναμία μικρών μεγάλων...




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(προσθετουμε κ άλλο αν χρεαστεί κατά το ζύμωμα)
1 σακουλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλιες της σουπας λάδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό(προσθετουμε κ άλλο αν χρεαστεί κατά το ζύμωμα)
Λίγο βασιλικό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Κέτσαπ
Μισή κουταλίτσα ζάχαρη
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Reggato τριμμένο
Φέτα 
Ελιές
Πάριζα σε φέτες




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης κ τα ζυμωνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απο τα χέρια κ τα τοιχώματα...τη μεταφέρουμε σε μια καθαρη μπασίνα που έχουμε επαλείψει με λαδάκι κ τη σκεπάζουμε για ένα μισάωρο για να φουσκώσει...
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη σάλτσα μας ανακατεύωντας όλα τα υλικά μαζι...
Αφού έχει περάσει το μισάωρο σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά ανοίγουμε το ζυμαράκι μας & μέ ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρές πιρουνιές στο ζυμάρι μας κ το ψήνουμε για 5 λεπτά έτσι σκέτο...
Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το φόυρνο κ ξεκινάμε τη γέμιση τις πίτσας μας...
Απλώνουμε τη σάλτσα μας σε όλο το ζυμάρι...
Συνεχίζουμε ρίχνωντας το Reggato μας τη φετούλα θρυμματισμένη τις ελίες σε όλη τη πίτσα...στη μιση μερια προσθέτω κ τη πάριζα...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο...


Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές για γέμιση μια πίτσας απο μια κλασσική μαργαρίτα μέχρι κ σπέσιαλ...
Πολύ ωραία ιδέα για τωρα το καλοκαιράκι είναι μια πίτσα λαχανικών η πίτσα θαλασσινών όρεξη κ φαντασία να έχουμε κ όλα γίνονται




Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!!!!!!!!!!!!!!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ένας μουσακάς χωρίς πολλούς μπελάδες

Μπορώ να πω οτί είναι το αγαπημένο μου φαγητό ο μουσακάς...Κάποιοι τον θεωρούν μπελαλίδικο κ όμως δεν είναι θέλει συχρονισμό & διάφορα tips για να τον κάνουν πιο έυκολο...
Εγω αποφεύγω γενικά το τηγάνι δεν μου αρέσει να τηγανίζω οπότε τι κάνουμε για ένα φαγητό σαν το μουσακά που χρειάζετε αρκέτο τηγάνι?? κ όμως υπάρχει λύση κ για να ναι πιο υγιεινό αλλά κ για να ναι κ πιο εύκολο...Εγώ ψήνω τη μελιτζάνα τις πατάτες στο φούρνο στον αέρα σε αντικολλητικό χαρτί ταυτόχρονα οσό ψήνονται αυτα έχω βάλει κ το κιμά κ τη μπεσαμέλ κ έτσι ξεμπερδέυουμε πιο γρήγορα...




ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΙΚΡΟ)
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ
2 ΠΑΤΑΤΕς ΜΕΓΑΛΕς
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ
ΧΥΜΟ ΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΚΟΚΚΟΥΣ ΑΠΟ ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΤΣΑ ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΠΑΠΡΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΤΕΣ(ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω καλά τη μελιτζάνα κ τις πατάτες κ τις κόβω τις βάζω σε ένα ταψί με τη λαδόκολλα κ τις ψήνω στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα...


Ξεκινάω να φτιάχνω το κιμά σε ένα τηγάνι με λιγο ελαιόλαδο σωτάρω ελάφρα το κρεμμύδι με το ξυλάκι κανέλας τη ζάχαρη κ του κόκκους...
Επείτα συνεχίζω με το κιμά μέχρι να πάρει χρώμα...
Συνεχίζω ρίχνωντας το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά κ νεράκι αν χρειαστεί...μέχρι να γίνει ο κιμάς ξεκινάω να φτιάχνω τη μπεσαμέλ όπως έχουμε πει...
Βάζω σε ενα ταψάκι λίγο λάδακι κ ξεκινάω τη τοποθέτηση τις πάτάτες τις μελιτζάνες το κιμά κ απο πάνω τη μπεσαμέλ...


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο...


Γιάμι γιάμι
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!