Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Κέϊκ με σοκολάτα γάλακτος & φυστίκια Αιγίνης

Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκεύουλα μέλι και καλως ορίζουμε το Σαββατοκύριακο με ένα αφράτο κεκάκι....


Ελάτε να πάρετε μυρωδιά!!!


Ας μαζέψουμε τα υλικά μας

1 φάριν άπ
1 μίση φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
250γρ βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο χαμηλών λιπαρών
100 γρ φυστίκια αιγίνης καθαρισμένα
100 γρ σκοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
Ξύσμα & χυμό απο ένα πορτοκάλι


Ας το φτιάξουμε

1.Με το μίξερ σε ένα μπώλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.

2.Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3. Συνεχίζουμε ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού & τις βανίλιες.

4.Διαδοχικά ρίχνουμε το γάλα και τη φάριν άπ (κοσκινισμένη) και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν.

5. Στο τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα φυστίκα και ανακατεύουμε με το σύρμα πλέον για να πάνε παντου.

6.Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα μας.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 45 λεπτά (κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, τσιμπάμε το κέικ μας για νά δούμε αν θα βγεί η οδοντογλυφίδα καθαρή, άρα το κεκάκι μας έιναι έτοιμο).


Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου