Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Παγωτό Τσουρέκι

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους ελπίζω να περάσατε όλοι όμορφα...
Μπορεί να άργησα να γράψω αλλά νομίζω σας έχω μια ωραία συνταγη...
Μου έμεινε αρκετό τσουρέκι ,όπως σε όλους νομίζω ζέστη έπιασε οπότε τι καλύτερο απο παγωτό τσουρέκι...
Για ελάτε...





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΠΑΓΩΤΟ
3 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
1 ΜΟΡΦΑΤ ΣΑΝΤΥΓΙ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 ΕΒΑΠΟΡΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να σιροπιάσουμε τα τσουρέκια φτιάχνοντας το σιρόπι σε ένα κατσαρόλακι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη  και τα αφήνουμε να βράσουν μεχρί να να γίνει το σιροπι μας.
Σε ενα ταψι βαθύ βάζουμε τα τσουρέκια μας τα κόβουμε στη μέση και τα περιχύνουμε με το σιρόπι...
Σε μια μεταλλική μπασίνα χτυπάμε τη σαντυγή με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει, στη συνέχεια ρίχνω το ζαχαρούχο συνεχίζω να χτυπάω 
 Στο τέλος ρίχνω το εβαπορέ και χτυπάω στο μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικα...
Μεταφερω το μείγμα στη καταψυξη..
Στη μια ώρα βγάζω τη μπασίνα απο τη κατάψυξη και ρίχνω μέσα το σιροπιασμένο τσουρέκι σε κομμάτακια και χτυπάω πάλι στο μίξερ για 3 με 4 λεπτά...
Μεταφέρω το μπώλ μας στη καταψυξη και περιμένω για 3 ωρίτσες για να απολαύσουμε το παγωτό μας...




Καλό Βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου