Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Ρολάκια Μελιτζάνας

Καλησπέρα σε όλους αν και αργοπορημένα, Καλό Μήνα αφού είναι η πρώτη συνταγή για αυτό το μήνα...Ελπίζω να με ξαναπιάσει η προκοπή και να αρχίζω να γράφω γιατι έχουνε μαζευτεί διαφορα και τα έχω αφήσει όλα πίσω...
Ο προηγούμενος μήνας μας ταλαίπωρησε με αρρώστιες αλλά ελπίζουμε σε καλύτερο...

Για ελάτε να πάρετε μυρωδιά από μελιτζάνα







Υλικα Για 4 Άτομα
2 μελιτζάνες
4 φέτες τσένταρ
8 φέτες μπέϊκον
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σέ φέτες, τις τοποθετουμε σε ενα ταψακι με αντικολλητικο χαρτι.
Τις αλέιφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινελάκι.
Τις ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού γίνουν τις βγάζουμε απο το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Πέρνουμε μια μια φέτα απο τις μελιτζάνες και ξεκινάμε το γέμισμα..
Βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο τις φέτε τυριού αφού τη κάθε μια την έχουμε κόψει στη μέση, στο τέλος βάζουμε το μπέικον αφήνουμε λιγο να περισεύει στο πλάι και τυλίγουμε ρολά, βάζουμε μια οδοντογλυφιδα για να μην μας ανοίξουνε..
Συνεχίζουμε και με τις άλλες μελιτζάνες τις βάζουμε σε ενα πήλινο η σε ένα πυρεξάκι περιχύνουμε ελαιόλαδο από πάνω(ισα ισα) και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10' με 15'

*Το σερβίρουμε Ζεστό με λίγη ρόκα και Ντοματίνια


Καλό Σας Βραδυ

5 σχόλια:

  1. Με τίποτα δεν μπορώ να πω όχι στην αγαπημένη μελιτζάνα!!
    Τσιμπάω 2 ρολάκια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα πουλάκια με πεθαίνουν.
    Τέλεια τα ρολάκια σου φιλενάδα, μεζεδάκι σουπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο μεζεδάκι και ιδιαίτερα εύκολο! Μιαμ μιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα φιλενάδες σας ευχαριστώ πολύ τη μελιτζάνα την αγαπώ πολύ φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή