Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Καβουροκεφτέδες

Καλησπέρα φίλοι μου & Καλή Εβδομάδα,εχτές παρόλο που ο καιρός δεν ήτανε  και ο καλύτερος φάγαμε στο μπαλκόνι τρωγαμε και πίναμε ουζάκι στη βρόχη..,
Ένα απο τα μεζεδάκια ήταν οι καβουροκεφτέδες για ελάτε για τη μυρωδιά




Υλικά για 4 Άτομα
1 συσκευασία απομίμηση καβουριού
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1σκελίδα σκόρδο
Λίγο άνιθο
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
Αλέυρι όσο πάρει
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι το καβούρι μέχρι να γίνει αλοιφή.
Συνεχίζω και πέρναω στο μούλτι και το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μεταφέρω σε ενα μπώλ βαθύ και το μείγμα απο το καβούρι και απο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκόβω το ανιθο.
Ρίχνω τα μπαχαρικα το γάλα & το αυγό ανακατευω καλα και στη συνέχεια ρίχνω το αλέυρι σιγά σιγά μέχρι να γινει όλο το μείγμα ένας χυλός.
Μεταφέρω το μπώλ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζω να κάψει το λάδι και με ένα κουτάλι μεγάλο παίρνουμε απο το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κεφτέδες...


Καλή Όρεξη & Μην Ξεχάσετε το Ουζάκι

6 σχόλια:

  1. Φοβερό μεζεδάκι, φέρνω το ουζάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρατήστε κανέναν και για μένα βρε κορίτσια!! και ένα ποτηράκι ούζο εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βικάκι καταπληκτικοί!!!Μπράβο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω κόλλημα με τα θαλασσινά γενικώς.........υπέροχη ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, όχι και να ξεχάσουμε το ουζάκι με τέτοιο υπέροχο μεζέ! Φαίνονται τέλειοι οι κεφτέδες σου! Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστω αντε να πάρουμε μια μυρωδιά απο καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή