Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρασόπιτα Με Ανθότυρο

Καλησπέρα και Καλό Μήνα αν και αργά , απλα προσπαθώ απο το Σκ να ανεβάσω συνταγή και δεν γίνετε....
Σήμερα έχω να σας Παρουσιάσω Τη πρασόπιτα που είναι γλυκιά σα λουκουμάκι....







Υλικά για Το Φύλλο

1kg Αλεύρι μπλέ για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια του κρασιού Ελαιόλαδο
2 σφηνάκια Ξύδι
Χλιαρό Νερό όσο πάρει


Για τη Γέμιση
1 Κιλό και Κάτι Πράσα
Μισό kg Σπανάκι
6 κρεμμύδια φρέσκα
Άνιθος
1 Μεγάλο Κρεμμύδι Ξερό
700γρ Ανθότυρο
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αυγό για Επάλειψη



Εκτέλεση (φύλλου)

Σε μια Λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι αφήνωντας στη μέση μια γούβα, εκεί ρίχνουμε το λάδι το ξύδι, ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απο τα τοιχώματα της λεκάνης...
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση...






Πλένουμε Καλά το σπανάκι και το βάζουμε για να βρασει για λίγα ώσπου να μαλακώσει(οχι για πολύ ώρα) μόλις είναι ετοιμο το βγαζουμε το σουρώνουμε απο τα  νερά καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ βαθύ...
Πλένουμε καλά Τα πράσα κόβουμε τις άκρες και απο τις 2 μεριές και τα κόβουμε σε ροδέλες ούτε πολύ ψιλές ούτε πολύ χοντρές...
Συνέχιζω την ίδια διαδικάσια και μετα κρεμμύδια (φρέσκα & ξερά) & τον άνιθο...

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαίολαδο αφου έχει καψει τα τσιγαρίζω όλα μαζί & προσθέτω τα μπαχαρικά...
Ανακατευωντας συνέχεια τα πάνω κάτω ώσπου να μαλάκωσουν όλα ,τα κατεβάζω  απο τη φωτια και με μια τρυπητη σπάτουλα τα μεταφέρω στο μπώλ με το σπάνακι...

Το αφήνουμε στη άκρη και ξεκινάμε να ανοίξουμε το φύλλο μας σε μια επιφάνεια μεγάλη ρίχνουμε αλέυρι, κόβουμε ενα κομμάτι απο τη ζύμη και με μια ψιλή βέργα  το ανοίγουμε όσο ψιλό θέλουμε...
Όταν το ανόιξουμε το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι....
Παίρνουμε το μπωλ με τη γέμιση κομματιάζουμε το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζι να πάει παντου, και το ρίχνουμε στο ταψί μας...
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικάσια ανοίγωντας και το φύλλο απο πάνω, τη κλείνουμε καλα...
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε ένα αυγό και την αλείφουμε παντού...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να χρυσαφίσει....




*όση ζύμη περισσέψει την αλευρώνουμε τη καλύβουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στη κατάψυξη να την έχουμε για άλλη φορά...




Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!





9 σχόλια:

  1. Aπό τις πιο αγαπημένες μου πίτες, τα πράσα δίνουν γλύκα και νοστιμιά!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγω ελενα την αγαπησα!!!!!!!!!!!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βικάκι μου τι έφτιαξες πάλι;;;Τέλεια φιλενάδα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ φιλενάδα...φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακούργα αυτην την θέλω να μου την φτιάξεις τώρα που θα έρθω, σημείωνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χχαχαχαχαχ λιγος καιρος εμεινε αγαπη μου γλυκιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη η πίτα σου Βίκυ! Και με σπιτικό φύλλο και με παχύ κόθρο και με υπέροχη γλυκιά γέμιση χαρη στα πράσα! Μπραβο! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπουκιά και συχώριο η πιτούλα σου Βίκυ μου! θα τσάκιζα 2-3 κομμάτια!
    καλό σ/κ φιλενάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή