Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Μανιταροπιτα!!!!!!!!!!!!!

Η ζύμη που μας εχει μείνει κ βρίσκετε στη κατάψυξη είναι σωτήρια μπορείς να φτιάξεις οποιαδήποτε πίτα στο λεπτό έτσι σήμερα αποφάσισα να φτιάξω μανιταρόπιτα...

ΥΛΙΚΑ
Ζυμη έτοιμη αν έχουμε αλλιώς σφολιάτα


Για  την Μπεσαμέλ
250γρ βούτυρο
Λίγο αλεύρι\
Λίγο γάλα
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο


Για την Γέμιση
250γρ μανιτάρια άσπρα φρέσκα
6 φέτες μπέϊκον
1 κρεμμυδι 
1 κουτ.γλυκου ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη πλάκα βουτύρου κ περιμένουμε να λίωσει...
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά & ανακατεύουμε με το σύρμα μας να μην σβολιάσει...
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάλι σιγά σιγά το γάλα κ ανακατευουμε καλα μεχρι να γίνει κρεμώδης,το κατεβάζουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το αυγό ανακατεύουμε κ συνεχίζουμε ρίχνωντας τα μπαχαρικά...
Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμυδακι μας με λιγη ζαχαρίτσα να καραμελώσει ελαφρά...
Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα ρίχνω το μπέϊκον & τα μανιτάρια κ τα σωτάρω μέχρι να πάρουν κ εκείνα χρώμα...


Όταν είναι έτοιμο ρίχνω το μείγμα με τα μανιτάρια μέσα στη μπεσαμέλ & ανακατεύω πολυ καλα...
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 κομμάτια & την ανοίγω...
Σε ένα ταψάκι απλώνω το ένα φύλλο & απλώνω καλά το μείγμα...
Συνεχίζω με το άλλο φύλλο κ καλύβω τι πίτα μας...
Ψήνω σε προθερμασμένο φουρνο μεχρι να πάρει χρωματάκι...


Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Αχ πεθαινω για μανιταρόπιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ εγω οτι εχει σχεση με μανιταριααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βίκυ μου τέλεια η μανιταρόπιτα!!!ανυπομονώ να τη φτιάξω και να την γευτώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ειναι πολυ καλη εγω εχω κ μια τρελα με τα μανιταρια!!!

      Διαγραφή