Αισίως φτάσαμε στο τέλος του Οκτώβρη,νομίζω αυτός ο μήνας πέρασε σαν νεράκι...
Και ξεκινάει ο Μήνας Νοέμβριος αγαπημένος πολύ για μένα για πολλούς και διάφορους λόγους 1.είναι ο μηνας που στολίζω 2.ειναι ο μήνας που έχω γενέθλια 3. ειναι ο μηνας που έχει γενέθλια η αδερφή μου 4.Γιορτάζει ο καλός μου...
Νομίζω ότι έχω κάθε λόγο να το λέω γιορτινό,λοιπόν για να μην σας κουράζω άλλο πάμε να δουμε τη συνταγή μας...
Όπως έχετε παρατηρήσει το τελευταίο καιρό έχουμε μια αδυναμία στο κιμά κοτόπουλο και κανουμε διάφορα πειράματα για να έχουμε και διαφορετικά αποτελέσματα...
Υλικά για 3 Άτομα
Μισό κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πιπεριά κέρατο
Δυόσμο ξερό
Φρυγανια τριμμένη
2 αυγά
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι το ξερό το φρέσκο,το καρότο και τη πιπεριά μαζί με ελαιόλαδο...
Αφου γινει το μείγμα μας αλειφή προσθέτουμε το κιμά,τα αυγά τη φρυγανιά ,το δυόσμο και τα μπαχαρικα και αρχίζω το πλάσιμο...
Ξεκινάω πλάθω τα μπιφτέκια τα αλείφω με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε η στο γκιλ η στα κάρβουνα
*Τα συνόδεψα με καλαμπόκι & onion rings
Καλό σας Βράδυ
Καλησπέρα φίλοι μου,η ώρα μεσημεριανή κάποιοι φάγαμε και άλλοι ακόμα...
Σάββατο σήμερα συνεφιασμένο μελαγχολικό,δεν θυμίζει σε τίποτα τα μεσημέρια του καλοκαιρίου...Αλλά πρέπει να τα συνηθήσουμε από εδώ και πέρα αυτά τα μεσήμερια...
Λοιπόν όπως λέει και ό τίτλος το φαγητό μας σήμερα ήταν υπερβολικά καλό νομίζω ότι οι λέξεις δεν φτάνουν σε αυτά που κατέγραψε ο ουρανίσκος μας...
Για ελάτε να πάρετε μια τζούρα...
Υλικά
1 κομμάτι γουρουνοπούλα με πέτσα γύρω στο ενα κιλό και κάτι
5-6 πατάτες
5 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας μας το σουρώνουμε απο τα νέρα και το τοποθετούμε στη γάστρα,καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες...
Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημέια και το γεμίζουμε με σκόρδο, στη συνέχει προσθέτουμε τα λεμόνια το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε να πανε παντού...
Το σκεπάζουμε και το ψηνουμε σε σιγανη φωτια για 4 με 5 ώρες το τελευταίο μισάωρο πρίν το βγάλουμε το ξεσκεπάζουμε και το και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να ξεροψηθεί η πετσούλα μας....
Καλό Μεσημέρι!!!!!!!!!1
Καλησπέρα πέρα για πέρα σήμερα είχα μια δύσκολη μέρα αλλά δυστήχως πλέον υπάρχουν και αυτές,όπως σας είπα και εχτές έφτιαξα λαζάνια και για να δώσω στην ανάρτηση περισσότερο σασπένς μόλις τρωω μια μεριδούλα απο αυτά....
Για Κοπιάστε
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο λαζάνια(δεν το χρησιμοποιήσα όλο)
800γρ κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 ντομάτες μεγάλη κομμένη
1 πελτέ
Αλάτι-πιπέρι - δυόσμο ξερό- κανέλα
6 φέτες μπείκον
Τυρί Τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βαθύ με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι το σκόρδο και το δυόσμο,μόλις πάρει ελαφρύ χρώμα ρίχνω το κιμά και το τσιγαριζω και αυτο ελαφρά στη συνέχεια ρίχνω τη 1 ντομάτα το πελτε τα μπαχαρικά και συμπλήρωνω νεράκι ανακατεύω καλά και τα αφήνω να γίνουν...
Οταν ετοιμαστεί και ο κιμάς σε ένα τάψακι η πυρεξάκι ξεκινάω το στήσιμο γεμίζω το πάτο με φύλά απο τα λάζανια στη συνεχεια βάζω το κιμά αφου αφηνω λίγο ζουμάκι σκεπάζω πάλι με φύλλα απο τα λάζανια ρίχνω το ζουμάκι απο το κιμά , το μπέικον αφου το έχω ψιλοκόψει την αλλή ντομάτα πάλι κομμένη και τυράκι τριμμένο απο πάνω να το καλύψω...
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20' με 30 λεπτά
Καλο σας Βράδυ
Γειά σας φίλοι μου ελπίζω να είσαστε καλά σε υγεία όλα τα άλλα κουτσά στραβά θα έρθουν...Εγω έιμαι λίγο συναχωμένη αλλά που θα πάει θα περάσει...
Λοιπον τώρα τελευταία κάτι με έχει πιάσει με τα κέικ....
Για ελάτε να δείτε άλλο ένα
Υλικα
1 φάριν απ
250 γραμ βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 αυγά
5 ώριμες μπανάνες
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλυτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπουν να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα..,
Στη συνέχει ξεφλουδίζουμε τη μπανάνες τις κόβουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα και τις χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδης....
Μόλις λίωσουν και η μπανάνες ρίχνω διαδοχικά το αλεύρι το κακάο και το γαλα και ανακατέυω μέχρι το μειγμα μας ξεκολάει απο τα τοίχοι του μπώλ...
Μεταφέρω το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45' με 1 ώρα
Για βραδυνό έχει Λαζάνια με Κιμά Κοτόπουλο η Συνταγή αύριο
Σας φιλώ
Καλησπέρα όπως σας ειπα και εχτές το μενού είχε καρμπονάρα....
Ελάτε να παρετε μυρωδιά...
Υλικα για 4 άτομα
1 πακέτο ταλιατέλες
8 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο
τυρί τριμμένο
1 κρεμμυδι ξερό κομμένο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού χτυπημένο
αλάτι- πιπέρι -μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βραζουμε τις ταλιατέλες μας....
Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπέϊκον & τα μπαχαρικά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα κατεβάζουμε απο τη φωτια...
Μόλις γίνουν οι ταλιατέλες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρεξ χυνουμε απο πάνω το μειγμα μας απο το τηγανάκι και ανακατεύουμε να πάνε παντού...
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρεμα γαλακτος και το κρόκο και ανακατεύουμε να πάνε παντου...
πασπαλίζουμε απο πάνω με τυρί τριμμένο...
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για ενα τεταρτάκι περίπου
Καλή Όρεξη!!!!!
Καλησπέρα σε όλους εντός και εκτός Ελλάδος σήμερα σας παρουσιάζω ενα κεκάκι που μπορώ να πώ είναι απο τα πιο αφράτα που έχω φτιάξει...
Για ελάτε
υλικά
1 φάριν άπ
2 φλυτζάνια ζάχαρη μαύρη
250γρ βούτυρο
3 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια και το χυμό τους
4 κουταλιές σούπας κακάο
2 βανίλιες
εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο ώσπου να αφρατέψουν,στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα
Αφου δεθούν τα υλικα μαζί ρίχνω το ξύσμα το χυμό και τις βανίλιες και συνεχίζω το ανακάτεμα αφου τα χτύπησουμε για λίγα λεπτά ρίχνουμε το αλευρι με το γάλα διαδοχικά....
Οταν το μείγμα μας αρχίζει και ξεκολάει απο τα τοιχώματα χωρίζουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπώλ και βάζουμε στο μισό μίγμα το κακάο και το χτυπάμε...
Υστερα σε ένα τάψάκι αντικολλητικό ρίχνουμε το σοκατένιο μειγμα αφήνοντας ελάχιστο στο μπώλ για απο πάνω,ρίχνουμε όλο το μείγμα της βανίλιας και στο τελος ξανά όσες κουταλιές έχουνε μείνει απο το σοκολατενιο μείγμα...
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 45' με μια ώρα περίπου
Καλό Απόγευμα.....
*Μύρισε η καρμπονάρα στο φούρνο σας φιλώωωωωωωω
Καλημέρα φίλοι μου Σάββατο σήμερα και σας έχω γλυκιά πρόταση...Για ελάτε
Υλικά
2 κουβερτούρες
5 κουταλιές της σούπας υποβρύχιο μαστιχα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Σε μπέν μαρί λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί...
Αφου λιώσουν τα μεταφέρουμε η σε ειδικές θήκες για σοκολάτια η σε θηκες καοτσούκ για παγάκια για να πάρουν διάφορα σχήματα...
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν...
Ξεφορμάρουμε και κερνάμε....
Καλό Σαββατοκυριάκο!!!!!!!!!!!