Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Γεμιστά Ψητά Μπιφτέκια!!!

Φίλοι μου καλησπέρα σας έχω & με έχετε χάσει αλλά μια η δουλεία μια οι βόλτες & τα μπάνια που μυαλό για να ανεβάσω συνταγές...
Τα τελευταία σαββατοκύριακα είμαστε όλο για μπάνιο κ μετά καταλήγουμε να ψήσουμε η χάρα της μαγείρισας αλλά κ του ψήστη...
Μη ξεχάσω να πω κ ένα μεγάλο μπράβο στο ψήστη μας που κάθε φορα μας αφήνει άφωνους με το αποτέλεσμα...
Λοιπον να μην σας κουράζω άλλο για πάμε να δούμε τη συνταγή



Υλικά για 4 Άτομα
1 kg Κιμά Χοιρινό
1 Κρεμμύδι Μεγάλο
1 Πιπεριά Πράσινη Μεγάλη
1 Πιπεριά Φλωρίνης Μεγάλη
4-5 Φέτες Τυρί Κίτρινο
2 Ντομάτες κομένες σε Ροδέλες
Μισό σακουλάκι Γαλέτα
Ελαιόλαδο
Πάπρικα Καυτερή
Αλάτι - Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μούλτι τις πιπεριές το κρεμμύδι & το ελαιόλαδο.
 Σε μια μπασίνα βάζω το κιμά τη γαλέτα τα μπαχαρικά & το μείγμα απο τις πιπεριές & το κρεμμύδι & τα ζυμώνω μέχρι να δέσουν όλα μαζί...
 
 Παίρνω απο το κιμά κ ξεκινάω να το πλάσω για μπιφτέκια κάνω μια τρυπούλα στη μέση κ βάζω το τυράκι & τη ντομάτα κα τα κλείνω...
  Συνεχίζω κ με το υπόλοιπο μείγμα , τα αλείφω και απο τις 2 μέριες με λαδάκι & τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξουν κ να μη μας λιώσουν στη σχάρα...
Αφήνουμε το ψήστη να φτιάξει τη φωτιά κ του τα δίνουμε να τα ψήσει....




Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Pizza Με Βάση Τα Nachos

Φίλοι μου καλησπέρα, ελπίζω να είσαστε καλά, ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινα λαμπάκια για τα καλά,αλλα ελπίζω να κρατάτε γερά,κρύα ντούζ προτείνω...χαχαχαχχαχ
Για πάμε να δουμε μια γρήγορη και εύκολη τύπου pizza αν βαριόμαστε να φτιάχνουμε ζύμη...



Υλικα για 2 ταψάκια μικρα
Χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά

1 σακουλάκι Νατσος
Τυρί Κίτρινο Τριμένο
6 φέτες Ζαμπον
2 Ντομάτες Κομένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Χωρίζουμε στα 2 ταψάκια τα νάτσος...
  Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας,βαζουμε το τυρί κ τις φέτες ζαμπόν...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ίσα ίσα να λιώσει το τυράκι...
Καλή Όρεξη!!!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κρεπούλες Φραουλένιες!!!


Καλημέρα Φίλοι Επίσημα και ημερολογιακά μπορώ να ευχηθώ Καλό Καλοκαίρι...Χάθηκα λιγάκι γιατί δουλέυω αρκετές ώρες και δεν έχω τρελό χρόνο αλλά σιγά σιγά ελπίζω να ξαναβρώ τους ρυθμού μου.
Πάμε να δούμε τη Συνταγή για να γλυκαθούμε.





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΕΠΑΣ
2 ΑΒΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΜΕΡΈΝΤΑ 2 ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ 
ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΤΡΙΜΕΝΟ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΕΠΑΣ
ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΑΒΓΟ ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ...


ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ Η ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕς Κ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΞΕΚΟΛΑΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ.

ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ Κ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ,ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΦΥΛΛΟ ΚΡΕΠΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 4 ΜΙΚΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ...

ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ Κ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ...

 
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γαρίδες Λεμονάτες Απο Ένα Ανερχόμενο Ταλέντο στη Κουζίνα

Καλημέρα φίλοι μου ελπίζω να είσαστε καλά....Εχτές πήρα ρεπό απο τη κουζίνα αφου ένας πολύ καλός μου φιλος αποφάσισε να μαγειρέψει για μένα,δεν το έχει λέει με τη κουζίνα αλλά μετα το χτεσίνο πιάτο που δοκίμασα νομίζω με κοροϊδεύει & περιμένω & άλλα πολλά πιάτα να μου φτιάξει....

Υλικά για 2 Άτομα
12 Γαρίδες
Χυμό απο 5 Λεμόνια
Φρεσκοτριμμενο Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες  & τις πασπαλίζουμε το πιπέρι μας
  Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο και αφού κάψει το λάδι μας βάζουμε τις γαρίδες να ροδοκοκκινησουν και απο τις 2 πλευρές, αφου πάρουν χρωμάτακι ρίχνουμε το χυμό το λεμονιών κ τα σκεπάζουμε για να μην εξατμιστεί το λεμόνι κ να δέσει η σάλτσα...

*Sos Πρέπει να έχετε πολύ ψωμί γιατι η σάλτσα ειναι θεσπέσια για βούτες....



Σε ευχαριστώ πολύ αγάπη για το πιάτο  που δημιούργησες και περιμένω τη συνέχεια!!!!

Καλή Όρεξη

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πολυσαλάτα με άρωμα θάλασσας!!!

Καλησπέρα σε όλους σήμερα η μέρα δεν μας προδιαθέτει για θαλασσινά...Αλλά δυστηχώς το είχαμε κανονίσει πριν ξεσπάσει η μπόρα...Τέλοσπαντων εμέις σε κάμια ώρα θα απολαύσουμε τους μεζέδες μας & το ουζάκι μας....
Πάμε για τη σαλάτα & τα υπόλοιπα τις προσέχες μέρες...






Υλικά για 2 Άτομα
Μισό Μαρούλι
1Φρέσκο Κρεμμυδάκι
1 Τόνο πολυσαλάτα
6 κομμάτια σουρίμι κομμένο σε ροδέλες
Sauce Vinegret (εγώ πήρα έτοιμη η τεμπέλα χιχιχι)


Εκτελέση
Πλένουμε καλά το μαρούλι  κ το κρεμμυδάκι & τα κόβουμε  σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το τόνο το σουρίμι & τη Sauce...


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μοσχαράκι με Ταλιατέλες!!!!

Καλησπέρα σας,ελπίζω να είσαστε όλοι καλά,έχω καιρό να γράψω γιατι για να είμαι ειλικρίνης έχω μια γενική βαρεμάρα και κούραση...
Τέσπα ας μη σας κουράζω άλλο πάμε να δούμε τη συνταγή...



Υλικά για 2 άτομα 
Μισό πακέτο ταλιατέλες
Μισό κιλό Μοσχάρι Σπάλα
1 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
1 πολτό
1 κρέμα Γάλακτος
Λίγο κρασί λευκό
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μοσχοκάρυδο - μπαχάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βαθύ η ένα γουωκ με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι κ το σκόρδο...
 Όταν πάρουν χρωματάκι τσιγαρίζουμε κ το κρέας μας κ απο τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα,τα σβηνουμε με κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση...
Ρίχνουμε το πολτό κ τα μπαχαρικά μας προσθέτω νεράκι κ τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί...
 Αφού μαλάκωσει το κρέας μας ρίχνω τη κρέμα γάλακτος κ τα αφήνω όλα μαζί για ένα δεκάλεπτο να δέσουν μαζί...
Έχω βάλει ταυτόχρονα και βράζω τα ζυμαρικά μας....
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το κρεατάκι μας κ σαλτσούλα

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πράσινη Σαλάτα με Αβοκάντο & Γαλοπούλα!!!

Καλησπέρα σε όλους η σημερινή μέρα δεν ειναι κ πολύ καλή για μένα,περνάω το ιο της γαστρεντερίτιδας πρώτη φορά στα 29 μου χρόνια , και νομίζω δεν υπάρχει χειρότερο απο εχτές το βράδυ νιώθω ένα κουρέλι...Αλλα τεσπά ελπίζω αύριο να ξημέρωσει μια καλύτερη μέρα...Για πάμε να δουμε τη σαλατούλα μας...
Υλικά
Μισό Μαρούλι
1 αβοκάντο
6 φέτες Γαλοπούλα
1 χούφτα κάσιους

Για τη sause
2 κουταλιες της σουπας μαγιονέζα
1 κουταλία της σουπας μουστάρδα dijon


Εκτέλεση
Πλένουμε το μαρούλι το στραγγίζουμε κ το κόβουμε σε μια σαλατιέρα, έπειτα κόβουμε το αβοκάντο τις φέτες γαλοπούλας &ρίχνουμε κ τα κάσιους...
Σε ένα άλλο μπωλάκι ανακατέυουμε τα υλικά της sauce κ περιχυνουμε τη σαλατα μας!!!!
Καλή Όρεξη!!!