Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γαρίδες Λεμονάτες Απο Ένα Ανερχόμενο Ταλέντο στη Κουζίνα

Καλημέρα φίλοι μου ελπίζω να είσαστε καλά....Εχτές πήρα ρεπό απο τη κουζίνα αφου ένας πολύ καλός μου φιλος αποφάσισε να μαγειρέψει για μένα,δεν το έχει λέει με τη κουζίνα αλλά μετα το χτεσίνο πιάτο που δοκίμασα νομίζω με κοροϊδεύει & περιμένω & άλλα πολλά πιάτα να μου φτιάξει....

Υλικά για 2 Άτομα
12 Γαρίδες
Χυμό απο 5 Λεμόνια
Φρεσκοτριμμενο Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες  & τις πασπαλίζουμε το πιπέρι μας
  Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο και αφού κάψει το λάδι μας βάζουμε τις γαρίδες να ροδοκοκκινησουν και απο τις 2 πλευρές, αφου πάρουν χρωμάτακι ρίχνουμε το χυμό το λεμονιών κ τα σκεπάζουμε για να μην εξατμιστεί το λεμόνι κ να δέσει η σάλτσα...

*Sos Πρέπει να έχετε πολύ ψωμί γιατι η σάλτσα ειναι θεσπέσια για βούτες....



Σε ευχαριστώ πολύ αγάπη για το πιάτο  που δημιούργησες και περιμένω τη συνέχεια!!!!

Καλή Όρεξη

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πολυσαλάτα με άρωμα θάλασσας!!!

Καλησπέρα σε όλους σήμερα η μέρα δεν μας προδιαθέτει για θαλασσινά...Αλλά δυστηχώς το είχαμε κανονίσει πριν ξεσπάσει η μπόρα...Τέλοσπαντων εμέις σε κάμια ώρα θα απολαύσουμε τους μεζέδες μας & το ουζάκι μας....
Πάμε για τη σαλάτα & τα υπόλοιπα τις προσέχες μέρες...






Υλικά για 2 Άτομα
Μισό Μαρούλι
1Φρέσκο Κρεμμυδάκι
1 Τόνο πολυσαλάτα
6 κομμάτια σουρίμι κομμένο σε ροδέλες
Sauce Vinegret (εγώ πήρα έτοιμη η τεμπέλα χιχιχι)


Εκτελέση
Πλένουμε καλά το μαρούλι  κ το κρεμμυδάκι & τα κόβουμε  σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το τόνο το σουρίμι & τη Sauce...


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μοσχαράκι με Ταλιατέλες!!!!

Καλησπέρα σας,ελπίζω να είσαστε όλοι καλά,έχω καιρό να γράψω γιατι για να είμαι ειλικρίνης έχω μια γενική βαρεμάρα και κούραση...
Τέσπα ας μη σας κουράζω άλλο πάμε να δούμε τη συνταγή...



Υλικά για 2 άτομα 
Μισό πακέτο ταλιατέλες
Μισό κιλό Μοσχάρι Σπάλα
1 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
1 πολτό
1 κρέμα Γάλακτος
Λίγο κρασί λευκό
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μοσχοκάρυδο - μπαχάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βαθύ η ένα γουωκ με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι κ το σκόρδο...
 Όταν πάρουν χρωματάκι τσιγαρίζουμε κ το κρέας μας κ απο τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα,τα σβηνουμε με κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση...
Ρίχνουμε το πολτό κ τα μπαχαρικά μας προσθέτω νεράκι κ τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί...
 Αφού μαλάκωσει το κρέας μας ρίχνω τη κρέμα γάλακτος κ τα αφήνω όλα μαζί για ένα δεκάλεπτο να δέσουν μαζί...
Έχω βάλει ταυτόχρονα και βράζω τα ζυμαρικά μας....
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το κρεατάκι μας κ σαλτσούλα

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πράσινη Σαλάτα με Αβοκάντο & Γαλοπούλα!!!

Καλησπέρα σε όλους η σημερινή μέρα δεν ειναι κ πολύ καλή για μένα,περνάω το ιο της γαστρεντερίτιδας πρώτη φορά στα 29 μου χρόνια , και νομίζω δεν υπάρχει χειρότερο απο εχτές το βράδυ νιώθω ένα κουρέλι...Αλλα τεσπά ελπίζω αύριο να ξημέρωσει μια καλύτερη μέρα...Για πάμε να δουμε τη σαλατούλα μας...
Υλικά
Μισό Μαρούλι
1 αβοκάντο
6 φέτες Γαλοπούλα
1 χούφτα κάσιους

Για τη sause
2 κουταλιες της σουπας μαγιονέζα
1 κουταλία της σουπας μουστάρδα dijon


Εκτέλεση
Πλένουμε το μαρούλι το στραγγίζουμε κ το κόβουμε σε μια σαλατιέρα, έπειτα κόβουμε το αβοκάντο τις φέτες γαλοπούλας &ρίχνουμε κ τα κάσιους...
Σε ένα άλλο μπωλάκι ανακατέυουμε τα υλικά της sauce κ περιχυνουμε τη σαλατα μας!!!!
Καλή Όρεξη!!!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πανέ φτερούγες με BBQ

Καλησπέρα σε όλους η ώρα είναι περασμένη & το στομάχι άρχισε ήδη να γουργουρίζει για πάμε να δούμε τις συνταγή μας....
Μερίδες:Για 4 Άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας:2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά


Υλικά
1 Μισή Κιλό Φτερούγες
Bbq sauce
Αλάτι - Πιπέρι-Πάπρικα
Μείγμα για πανέ(έχει έτοιμο στα σουπερ μαρκετ)  
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε καλα τις φτερούγες, τις βάζουμε σε ένα μπωλ τις αλατοπιπέρωνουμε κ βάζουμε & τη bbq το κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρίτσες περίπου.
 Αφού περάσει το 2ωρο τις βγάζουμε απο το ψυγείο κ ξεκινάμε το πανάρισμα,σε ενα μπωλάκι βάζουμε ελαίολαδο κ σε ένα άλλο το μείγμα για το πανέ με αλάτι πιπέρι κ πάπρικα...
Περνάμε πρώτα τις φτερούγες απο το λάδι κ μετα απο το μείγμα συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλες...
Έπειτα τις ψήνουμε στον αέρα για περίπου 45 λεπτά...
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
 

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ταλιατέλες Φούρνου!!!!!!!!

Καλησπέρα , Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!!!!!!!!!!!
Σήμερα λόγω της ημέρας έφτιαξα ενα γιορτινό ελληνικό φαγητό...Μουσακά είναι και το αγαπημένο μου...!!!!!!
Αλλά σήμερα σας έχω άλλο που έφτιαξα μέσα στην εβδομάδα....Ταλιατέλες Φουρνου!!!!1

Μερίδες: Για 4 Άτομα

 
Υλικά
1 πακέτο Ταλιατέλες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπερία πράσινη μεγάλη
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τυρί κίτρινο τριμμένο

Για τη Μπεσαμελ
250 γρ βούτυρο
2 κουπες αλέυρι (μπορει να χρειαστει παραπάνω)
4 κουπες γάλα (μπορει να χρειαστει παραπάνω)
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκαρυδο


Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες...
 Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με τη πιπερία κ προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας...Μόλις πάρουν χρωματάκι τα κατεβάζω απο τη φωτιά, και ξεκινάω να φτιάξω τη μπεσαμέλ.
 Σε μια κατσαρολα βάζω να λιώσω το βούτυρο αφου λίωσει ρίχνω σιγα σιγα το αλεύρι και ανακατεύω καλα με το σύρμα για να μην σβολιασει αφου ριξουμε όλο το αλέυρι συνεχίζω ρίχνοντας το γαλα και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να γινει μια μαλακή κρέμα..
Κατεβάζω τη κατσαρόλα απο το μάτι ρίχνω το αυγό ανακατευω κ στο τέλος τα μπαχαρικα...
 Οταν ετοιμαστεί η μπεσαμέλ κ αφού εχω σουρωσει τις ταλιατέλες  τις ρίχνω στη κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ κ προσθετω κ το κρεμμυδάκι με τη πιπερια ανακατευω ολα καλά μαζί να γίνουν ένα...
Τα μεταφέρω σε ταψάκι ρίχνω το τυρί από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο...

Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τα κάνες... Σαλάτα!!!!

Φίλοι μου καλησπέρα είναι σάββατο απόγευμα & μόλις γυρίσαμε απο το Mall σας προτείνω να πάτε ειδικά αν έχετε μικρά παιδάκια είναι γεματο Lego...Lego εδώ Lego εκεί αξίζει το κόπο να πάτε μια βολτούλα...
Λοιπόν ας έρθουμε στα δικά μας σας προτείνω μια σαλάτα ακρως νόστιμη & χορταστική

Υλικά(Για 4 Άτομα)
1 Μαρούλι
1 Καρότο μεγάλο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
Άνιθο
Κρουτόν
Κάσιους
2 Αυγά βραστά
6  Φέτες σαλάμι αέρος
Τυρί τριμμένο

Για τη Sauce
3 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζα
2 κουταλιές   της σούπας Κέτσαπ

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μια πιατέλα η σαλατιέρα στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρουτόν τα αυγά σε φέτες τα κάσιους το σαλάμι .
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα υλικά για τη sauce,Τη ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα μας & τέλος το τυρί τριμμένο & τα ανακατεύουμε όλα μαζί!!!!!

Καλή Όρεξη!!!!