Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μπιφτέκια Με Πατάτες Μελωμένες

Καλησπέρα πέρα για πέρα σήμερα λίγο πολύ κλασσικό το πιάτο μας απλά με λιγο διαφορετικές οι πατάτες μας...
Για ελάτε


Υλικα για 4 Άτομα
1kg Κιμά Μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι Μεγάλο
1 Κολοκυθάκι Μεγάλο
2 Σκελίδες Σκόρδο
1 Πιπεριά Πράσινη
2 Αυγά
Φρυγανιά Τριμμένη
Αλάτι-Πιπέρι-Πάπρικα
Ελαιόλαδο

Για τις Πατάτες
4 Μεγάλες Πατάτες
4 Κουταλιές της Σούπας Μέλι
Αλάτι-Πιπέρι-Θυμάρι
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση
 Πλένουμε Καλα και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (κρεμμύδι,σκόρδο,πιπεριά,κολοκυθάκι) και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με λίγες σταγόνες ελαίολαδο ώσπου να γινουν κρέμα.
Σε ένα μπώλ βαθύ βάζουμε το κιμά τη κρέμα απο τα λαχανικά μας, τα αυγά τη φρυγανιά & τα μπαχαρικά μας και ζυμώνουμε το κιμά....
 Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε η στο γκριλ ή στα κάρβουνα...
Συνεχίζουμε να φτιάξουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τις μεταφέρουμε σε τάψάκι βάζουμε το μέλι & τα μπαχαρικά μας και απο πάνω το ελαίολαδο και τις ψήνουμε...




Καλή Όρεξη!!!!

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πατατοσαλάτα με Τόνο

Καλη εβδομάδα εύχομαι να έχουμε όλοι...Λοιπόν το Σάββατο αποφάσισε ο καλός μου να ετοιμάσει εκέινος μια σαλάτα και γιατι να αρνηθώ άλλωστε, είμουνα σίγουρη για το αποτέλεσμα της...


Για κοπιάστε....

Υλικά για 2 Άτομα
 2 πατάτες μεσαίες
 6,7 Ντοματίνια ή 2 Ντομάτες
 200γρ Κεφαλογραβιέρα
 1 Τόνος
 1 κρεμμύδι
 Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη
 Ελαιόλαδο







Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες & τις βράζουμε όπως είναι με τη φλόυδα....
 Αφού βράσουν οι πατάτες μας τις κατεβάζω απο τις φωτιά τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο , και τις κόβω σε κομμάτια σε μια σαλατιέρα....
 Στη συνέχεια κόβω το τυρί σε κυβάκια, τα ντοματίνια στη μέση ή τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια, και τα ρίχνω και αυτά στη σαλάτιερα
 Συνεχίζω κόβωντας το κρεμμύδι σε αρκετά μεγάλα κομμάτια, και στο τέλος ρίχνω το τόνο, τα μπαχαρικά και το λάδι & τα ανακατεύω όλα μαζί καλά....
Τη βάζουμε στο ψυγείο  για 1 ωρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε....


Καλή Όρεξη!!!!

Ευχαριστώ Αγάπη !!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Χειμωνιάτικος Κορμός

Καλησπέρα φίλοι μου, Κυριακή απόγευμα νομίζω για τους περισσότερους μελαγχολικό είναι το απόγευμα της κυριακής...
Αλλά τι είπαμε δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ας μιλήσουμε λίγο για αυτό το περίεργο γλυκό , εχτες σκεφτόμουνα λοιπόν οτι μου έχει λέιψει ο κορμός, αλλά απο την άλλη σκέφτομαι άρρωστη έιμαι χείμωνας είναι να κάνω κάτι που τρώγετε πιο έυκολα αλλά έχει τα υλικα του κορμού, και ετσι σκέφτηκα το παρακάτω γλυκό....


Για ελάτε....






Υλικά

5 φύλλα Κρούστας
200γρ βουτυρο λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
7 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουπα φυτική κρέμα
1 πακέτο μπισκότα


Σιρόπι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
2φλυτζάνια μέλι
2,3 ξυλάκια γαρύφαλο



Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το βούτυρο μαζι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, στη συνέχεια ρίχνω τη κρέμα και το κάκαό  και τα χτυπάω όλα καλά μαζί...
 Στο τέλος σπάω τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνω και αυτά στο μπώλ και τα ανακατεύω...
Σε ένα ταψάκι βαθύ βουτυρώμενο βάζω τα φύλλα μας αφήνωντας λίγο κενό στην ακρή ρίχνω το μείγμα και το τυλίγω σαν ρολό...


Το βρέχω ελάφρυά και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο...
΄Ωσπου να ψηθεί συνεχίζω φτιάχνωντας το σιρόπι μας....
Μόλις χρυσαφίσει το φύλλο ρίχνω το ζεστο σιρόπι και το αφήνουμε όπως είναι στο ταψί να κρύωσει....


Νομίζω ότι έγινε πολύ ενδιαφέρον σαν γλύκο....

Καλό Απόγευμα


Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Χοιρινό Ριγανάτο

Καλησπέρα φίλοι...Σάββατο βράδυ ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά, εγω είμαι άρρωστη αλλά που θα πάει θα περάσει, λοιπόν το μεσημέρι νομίζω ότι είχα πολύ ωραίο φαγητό και σας το παρουσιάζω...



Υλικα για 2 άτομα
μισό κιλο χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες
1 κρέμα γάλακτος
1 με 2 χυμό λεμονιών
ριγανη - αλατι -πιπερι
ελαίολαδο


Εκτέλεση

Πλένω καλά το κρέας μας το σουρώνω απο τα νερά και το τσιγαρίζω στο καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, Μόλις το κρέας παρει χρωματάκι  αδειάζω ένα μερός του λαδιού,αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με αρκετή ριγανη...
Στη συνέχεια το σβήνω με το χυμό λεμονιών και προσθέτω τη κρέμα...
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα βράζω ακόμα για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα!!!!!!!


*Συνοδευτικό: Ρυζάκι , ή Πατάτες τηγανιτές ή Πουρές...

Καλή Όρεξη!!!!!!!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πολύχρωμη Σαλάτα

Καλημέρα διαδικτυακοί μου φίλοι, πλέον μπορώ να πω ότι όλη η Χώρα έχει παγώσει...
Θα μου πέιτε τόσα κακά μας έχουνε βρεί, αυτό δεν θα αντέξουμε????
Λοιπόν σήμερα σας έχω σαλάτα νόστιμη και πολύχρωμη, την είχα φτιάξει τη Παραμονή Χριστουγέννων που είχα τραπέζι στο σπίτι...

Για ελάτε...




Υλικά

1 Μαρούλι
1 Λόλα
1 Καρότο
Ντοματίνια
Φρέσκο Κρεμμυδάκι
6 φέτες μπέϊκον ψημένο
Σταφίδες
1 ρόδι
Τυρί κίτρινο τριμμένο της αρεσκείας μας
Κρουτόν ή φρυγανάκια ψημένα
Thousand Island Sauce (υπάρχει έτοιμη στα Σούπερ Μάρκετ)


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το μαρούλι μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι & τη λόλα τα σουρώνουμε καλά απο τα νερά και τα κόβουμε σε μια σαλατιέρα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο μας και το προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα μας, αφού εχουμε ψήσει τις φέτες μπέϊκον το κόβουμε σε κομματάκια και το προσθετουμε όπως επίσης και τα ντοματίνια που τα έχουμε κόψει στη μέση...
Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες το ρόδι, τα κρουτόν το τυρί μας και απο πάνω τη sauce ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε...


Καλή σας Όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!  
 

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πατάτες βαρκούλες γεμιστές

Νόστιμες γευστικές βαρκούλες...





Υλικα για 4 Άτομα

4 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Άνιθος
5 φέτες μπέϊκον
Αλάτι-Πιπέρι
βούτυρο
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα...
Αφου βράσουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση, με ένα κουταλάκι βγαζουμε λίγο ψαχνο πατάτας απο τη κάθε μια και το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι το σκόρδο τον άνιθο και τα μπαχαρικα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα...
Στη συνέχεια γεμίζουμε βάζουμε τις πατάτες σε ένα τάψακι με λίγο ελαιόλαδο και γεμίζουμε μια μία με τη κρέμα, βάζουμε πάνω από καθε μια ψιλοκομμένο μπέικον και λίγο βουτυράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κάνα τέταρτο...


Καλή σας Όρεξη    

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ομελέτα Special

Καλή Χρονιά Φίλοι μου & Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα...
Η Πρώτη μου συνταγή για φέτος...Ελπίζω να είναι μια καλύτερη αισιόδοξη & δημιουργική χρονιά για όλους μας....

Κοπιάστε...




Υλικά Για 2 Άτομα
Χρόνος Εκτέλεσης: Περίπου ένα μισάωρο



6 Αυγά
2 πατάτες μέτριες κομμένες στρογγυλές σαν τσίπς
1 λουκάνικο χωριάτικο(πικάντικο άμα θέλουμε)
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη-Πάπρικα Γλυκιά
Ελαίολαδο



Εκτέλεση

Σέ ένα τηγανάκι βάζουμε ελαίολαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις πατούλες μας...
Όσο περιμένουμε να γίνουν οι πατάτες καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι μας, και κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
Σέ να μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά μας....
Μόλις ξεροψηθούν τα τσιπς μας τα βγαζουμε και τα σουρώνουμε απο τα λάδια...
Σέ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σωτάρω τα κρεμμύδια τις πιπεριές και το λουκάνικο για λίγα λεπτά ρίχνω τις πατάτες και τα αυγά...
Ξεκολάω απο τοιχώματα την ομελέτα γύρω γύρω(για να είναι πιο εύκολη να την αναποδογυρίσουμε) αφου έχει πάρει χρωμά η ομελέτα μας προσεχτικά και με τη βοηθεια ενός μεγάλου πιάτου στην ίδια περίμετρο με το τηγάνι μας τη τη αναποδογυρίζουμε για να γίνει και απο την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά....
Σερβίρετε Ζεστή


Καλή Κυριακή σε όλους