Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πατατοκροκέτες

Καλησπέρα πέρα για πέρα να μαι πάλι...
 Σήμερα είπα να ξεκινήσω να προσέχω λίγο τη διατροφή μου γιατί το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει επικίνδυνα η όρεξη μου για να δούμε πόσο θα κρατηθώ...
Παρολα αυτά σήμερα σας έχω πατοκροκέτες που έφτιαξα το Σκ.
  Κοπιάστε...





Υλικά για περίπου 30 Πατατοκροκέτες

4 πατάτες μέτριες
1 κρεμμύδι ξερό
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα τυρί κίτρινο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας αλέυρι
1 κουταλ. του γλυκού μπέικιν
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι-Μοσχοκάρυδο
Επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες όπως είναι με τη φλόυδα και τις τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για να τις βράσουμε.
 Μόλις βράσουν τις αποσύρουμε απο τη φωτιά τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε απο τη φλούδα...
 Αφου τις καθαρίσουμε τις παιρνάμε απο το μύλο η τις πατάμε με ένα πιρόυνι για να γίνουνε πουρέ..
Μεταφέρουνε το μείγμα σε ένα βαθύ μπώλ...
 Στο μούλτι χτυπάμε το κρεμμύδι με το μαϊντανο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ελάχιστα(να μη λίωσουν και πολύ)
Το μεταφέρουμε στο μπώλ με το πουρέ στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί , το αλεύρι, το μπέικιν, το αυγό & τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να ενωθούν...

 Βάζουμε το μπώλ σε ψυγείο για μια με μιαμιση ώρα...
Σέ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει βγάζουμε το μπωλ με το μείγμα και τα πλάθουμε μπαλάκια τα περνάμε απο το αλέυρι και τα τηγανίζουμε και απο τις 2 μεριές...
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί...


Και κρύα & ζεστά είναι πεντανόστιμα!!!

Καλό Βράδυ

2 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΣΟΥ! ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΑΠΛΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή