Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Χιονισμένη λάβα κεϊκ by Marilou.....

Νομίζω μόνο & μόνο απο το τίτλο νιώθουμε ήδη την λάβα & την έκρηξη στον ουρανίσκο μας....
Μαράκι μου για ακόμα μια φορά χίλια ευχαριστώ για τις εκπληκτικές σου συνταγές...

ΥΛΙΚΑ
 1 φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο)

100γρ μαύρη σοκολάτα (κατά προτίμηση, 70% κακάο)

2 μεγάλα αυγά (ολόκληρα)

1 μεγάλο κρόκο αυγού

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε ένα μπεν μαρί και ανακατέψτε να ενωθούν καλά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 1-2 λεπτά.



Σε μια άλλη λεκάνη χτυπήστε μαζί τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν, και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς(περίπου 3 λεπτά). Ανακατέψτε σιγά-σιγά το λιωμένο μίγμα σοκολάτας με το μίγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν εντελώς.



Στο ίδιο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.



Βουτυρώστε τέσσερα ατομικά φορμάκια για σουφλέ και αλευρώστε καλά τα εσωτερικά τοιχώματα. Το σημείο αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα κέικ αυτά τείνουν να κολλούν και είναι δύσκολο να ξεφορμαριστούν.



Μοιράστε το μείγμα σοκολάτας στα τέσσερα φορμάκια και κτυπήστε τα ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να αποδεσμευτεί τυχόν εσωτερικός αέρας. Τοποθετήστε τα φορμάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.



Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 210oC. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί με τοιχώματα και προσθέστε νερό μέχρι να καλύψει το μισό ύψος στα φορμάκια. Ψήστε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.



Ξεφορμάρετε τα κέικ σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.



Σερβίρεται τα κέικ ζεστά συνοδεύοντας το με παγωτό βανίλια. Απολαύστε!


 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!



2 σχόλια: