Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατάκια φραουλοκαρυδάτα!!!!

Μια ανάσα πριν τα χριστούγεννα & εκτος απο τα κλασσικα μας γιορτινά γλυκά μια γρήγορη & εύκολη ιδέα να έχουμε & ενα άλλο γλυκάκι σπίτι μας για εμάς & τους φίλους μας!!!

ΥΛΙΚΑ
3 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ
1 ΜΠΩΛΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΥΔΙΑ(ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΛΑΦΡΑ)
2 ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ...
 ΑΦΟΥ ΛΙΩΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ & ΤΟ ΛΙΚΕΡ & ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ...
ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ Κ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ...
ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ...


Καλή Επιτυχία!!!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πατσαβουροτυρόπιτα!!!

Γρήγορη & νόστιμη πιτούλα.....

ΥΛΙΚΑ
5 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΓΚΟΥΝΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
2 ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 3 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛΑΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ & ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ...
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ...
 ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ...
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΜΑΡΙΑ...

Η Θεία μας η μαρία μας έστειλε μια μουρλια συνταγή για μανιτάρια που θα σας τρέχουν τα σάλια....
  Ευχαριστούμε πολύ αδερφούλα πεθαίνω για αυτά σου τα μανιτάρια...


ΥΛΙΚΑ
 500gr Μανιταρια(απλά ή portobelo μικρα κατα προτημηση)
σκορδο σκονη 1 κ.γλυκου
αλατι 1 κ.γλυκου
παρπικα γλυκια 1/2 κ.γλυκου
πιπερι λιγο

1 αυγο
αλευρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Ξεπλενουμε τα μανιταρια ,τα κοβουμε στην μεση και τα σουρωνουμε καλα...μπλουμ σε ενα ταπερ με ολα τα μπαχαρικα και το αυγο χτυπημενο ,κλεινουμε καπακι και χορευουμε μαζι τους το shake του Ρουβα...τα αφηνουμε λιγο να ξεκουραστουνε και να τραβηξουν τα αρωματα....! Επειτα τα αλευρωνουμε και τα πεταμε στο καυτο και τσιρτσιριστο λαδακι και αφου κανουν μια πανεμορφη χρυση κρουστα τα βγαζουμε πανω σε μια λαδοκολα και τα σερβιρουμε....! 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!


Πολύχρωμη σαλάτα με βαλσάμικο...

Μια πολύχρωμη γευστική ελαφριά σαλάτα στο τραπέζι σας...


ΥΛΙΚΑ
ΜΑΡΟΥΛΙ
ΛΑΧΑΝΟ 
ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΝΙΘΟ
ΚΡΟΥΤΟΝ
ΚΑΡΥΔΙΑ
ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ & ΤΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ Κ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ....
ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ...

Καλή Επιτυχία....





panettone by marilou.....

Η μαριλόυ ξαναχτυπάει ξανά με μια πολύ δυνατή συντάγη....
Μπράβο κοριτσάκι μου....

Υλικά

• 350 γρ. αλεύρι δυνατό
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κύβος φρέσκια μαγιά
• 3 κουταλιές της σούπας νερό (χλιαρό)
• 70 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 αυγά (ολόκληρα)
• Κρόκοι αυγών
• Μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
• Ξύσμα λεμονιού
• Ψιλοκομμένα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού




Εκτέλεση

Ανακατεύουμε 300 γρ. αλεύρι με το αλάτι. Τρίβουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε στο νερό προσθέτοντας τη στο αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να διογκωθεί για 45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέσα σε μια πλαστική σακούλα.

Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο. Πρέπει το ζυμάρι μας να είναι μαλακό και κολλώδες. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμάρι μας για 10 περίπου λεπτά και το τοποθετούμε σε δοχείο όταν δεν κολλάει πια στα χέρια και στον πάγκο. Σκεπάσουμε το δοχείο με πλαστικά ή με υγρό πανί και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του για 2 ώρες.

Πιέζουμε το ζυμάρι με τις γροθιές μας, το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε για άλλη μια ώρα.

Πιέζουμε πάλι το ζυμάρι με τις γροθιές μας .Το αναποδογυρίζουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο μας .Ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στο ζυμάρι μας. Ζυμώνουμε και πάλι για 2-3 λεπτά με αλευρωμένα χέρια.

Σφαιροποιούμε το ζυμάρι μας και το τοποθετούμε σε φόρμα πανετόνε ή σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα. Με κοφτερό μαχαίρι σταυρώνουμε το ζυμάρι μας , το σκεπάζουμε με υγρό πανί ή με πλαστικό και το αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο του. Προσοχή ! το πανί ή το πλαστικό δεν πρέπει να ακουμπήσει το ζυμάρι.

Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200 .Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια του ζυμαριού μας .Στο κέντρο του σταυρού, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Όταν το πανετόνε αρχίσει να ξανθαίνει, το αλείφουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 ˚C και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ένα βυθιζόμενο μαχαίρι μεσ’ το πανετόνε, θα πρέπει να ξαναβγεί στεγνό.

Βγάζουμε το πανετόνε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα του. Το αφήνουμε να κρυώσει γερμένο στα πλάγια πάνω σε σχάρα.


Καλή Επιτυχίαααα!!!





Ψωμάκι μπύρας αποτα χεράκια της μαριλου!!!

Η Μαριλού έιναι μια πολυ γλυκιά γλυκιά συνάδελφος με πολύ ωραίες συνταγές κ πολύ μεράκι...



ΥΛΙΚΑ
Λίγο βούτυρο για άλειμμα

230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

115γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

130γρ. σκληρό τυρί τσένταρ, τριμμένο

340γρ. κρύα μπύρα, (κατά προτίμηση Guinness)

1 - 2 κουταλιές ηλιόσπορους της σούπας
 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί (9Χ5ίντσες) για ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.



Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλευριών, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, και τον άνηθο. Ανακατεύουμε υλικά στο μπολ να ενωθούν.



Προσθέτουμε το τυρί και ζυμώνουμε με την μπύρα. Βάζουμε την μαλακή ζύμη απλώνοντας την ομοιομορφα στο ταψί που αλείψαμε. Πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους την ζύμη από πάνω.



Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε μέχρι το ψωμί να έχει εσωτερική θερμοκρασία 100οC, περίπου 45 έως 55 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφού το ξεφορμάρετε περιμένετε για περίπου άλλα 15 λεπτά πριν το κόψετε. Απολαύστε!




Μαριλού μου χίλια ευχαριστω για την συνταγή & το περιμένω σύντομα στο γραφείο....

Καλή Επιτυχία!!!!





Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Spaghetti με μεθυσμένη πανσετούλα!!!!

ΥΛΙΚΑ
SPAGHETTI
ΜΙΣΟ kg ΠΑΝΣΕΤΕΣ(ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ)
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΑΛΑΤΙ,ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΩΤΑΡΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ...
ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ Κ ΤΟ ΑΝΙΘΟ & ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 2 ΜΕ 3 ΛΕΠΤΑ & ΣΒΗΝΩ ΜΕ ΚΡΑΣΙ...
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΩ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Κ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....





ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!