Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Λαχταριστό Σουφλέ!!!!

Ένα αλμυρό σουφλέ που θα σας κάνει να σας τρέχουν τα σάλια...


ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΑΡΤΙΕΡΑ)
8 Φέτες ψωμί χωρίς κόρα
Τυριά κίτρινα ανάμικτα(τριμμένα)
5 φέτες πάριζα
3 αυγά
Μισή κρέμα γάλακτος light
Μισή κούπα γάλα light
Αλάτι,πιπέρι
Λίγο βούτυρο για επάλειψη της ταρτιέρας
Λιγη φρυγανιά τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέιφουμε τη ταρτιέρα με το βούτυρο κ πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά,βάζουμε τις μισές φέτες του ψωμιου τα τυριά & τη πάριζα σκεπάζουμε με τις υπόλειπες φέτες...








Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά κ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος & το γάλα,αλάτι πιπέρι...
Περιχύνουμε πάνω στην ταρτιερα μας κ το αφήνουμε για μια ώρα πρίν το ψήσουμε....






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου...


Τρώγετε απευθείας μόλις βγει απο το φούρνο

Καλή επιτυχία...

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Χωριάτικα πιτσάκια με πίτες από σουβλάκια

Πεντανόστιμο
ΥΛΙΚΑ
Πίτες για σουβλάκια
κέτσαπ
φέτα 
λουκάνικα χωριάτικα
ντομάτα
ελιές
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε τις πιτούλες με κέτσαπ βάζουμε τη φετούλα τις ελιτσες κ τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες τη ντομάτα κ επάνω ρίχνουμε τη ρίγανη...

Πρίν το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 με 7 λεπτά

Καλή μας όρεξη

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!



Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Λουκανοπιτάκια

Γιάμι Γιάμι...
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο σφολιάτα σε τετραγωνάκια
Λουκανικάκια όσα κ η σφολιάτα μας
Κέτσαπ
Αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια της σφολιάτας μας

Αλείφουμε με κέτσαπ


Βάζουμε το λουκανικάκι στη μέση
Και τα τυλίγουμε σαν καραμελάκια

Σε 1 ταψάκι με λαδόκολλα τα τοποθετούμε αφού τα έχουμε αλείψει με το αυγό τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Δεν έμεινε ούτε ψύχουλο

Καλή επιτυχία!!!!!!




Μοσχαράκι αλα κρέμ με μανιτάρια

Συνοδεύετε πολύ ωραία με άγριο ρύζι
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό μοσχαράκι
6-7 μανιτάρια λευκά φρέσκα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρέμα γάλακτος
1 κουταλια της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας μας το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό κ λίγο αλατάκι αλλάζουμε το νεράκι όσες φορές χρειαστεί για να βγάλουμε τη βρωμίτσα που βγάζει το μοσχάρι...
Αφού έχει μαλάκωσει το κατεβάζουμε απο τη φωτια,σε ενα τηγανι έχουμε βάλει το βούτυρο κ αφου λίωσει βάζουμε και το κρεας μας κ το αφηνουμε να πάρει χρώμα κ απο τις 2 μεριές...
Περιμένουμε να πάρει χρωματάκι & απο τις 2 μεριες

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το κρεμμυδάκι κ το σκόρδο & το σωτάτουμε ελαφρά  & τα μανιταρια

Κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα όλα μαζι & ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος κ τα μπαχαρικά μας κ τα αφήνουμε να  δέσουν...




Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ορεογκοφρετοκορμός!!!!!!!!!!!!!!!

Πρέπει να σας μπέρδεψε ο τίτλος της συνταγής ειναι ο κλασικός κορμός αλλα με μια μικρη διαφορά αντι για τα κλασσικά μας μπισκότα έβαλα όρεο κ γκοφρέτες!!!!!

ΥΛΙΚΑ
200γρ βούτυρο
2 κουταλίες της σούπας γεμάτες κακάο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 πακετο μπισκότο όρεο
1 πακέτο γκοφρέτες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βουτυρο κ το ανακατέυουμε καλά με τη ζάχαρη ρίχνω έπειτα το κακάο κ τους κρόκους κ στο τέλος τα μπισκότα...
Τα ανακατεύω καλα...Έχω ανόιξει ενα φύλλο αλουμινόχαρτου κ  τοποθετώ το μείγμα κ το βάζω στο ψυγειο...






Καλή Επιτυχίαα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΚΡΕΠΑ

Τι καλύτερο απο μια σοκολατομπισκοτένια κρεπούλα!!!!!!!!!!!


Τα υλικά κ την εκτέλεση για τη κρέπα θα τη βρείτε στις συνταγές ιδέες για γρήγορα snacκ...


Για τη γέμιση θέλουμε λίγα κ καλά πράγματα...
Μερέντα
Κ λιγα πουράκια μπισκότα(μη μπερδευέστε)


Εκτέλεση
Αλέιφουμε ένα φύλλο κρέπας με μερέντα λιώνουμε τα πουράκια κ έτοιμη η αμαρτία 


Να σου τρέχουν τα σάλιαααααααααααα!!!!!!!!!!


Καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κρέπα με λευκά μανιτάρια μπέικον κ τυρί κρέμα....



Πόσο μου αρέσουν οι κρέπες δεν λέγετε έιχα καιρό να φτιάξω αλλά κ να φάω οπότε όπως καθόμουνα & βαριόμουνα κιόλας τι καλύτερο από το να φτιάξω κρεπούλες κ να τις συνοδέψω με ενα ποτήρι sangria κ ωραία μουσικη









ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΕΠΑΣ

2 ΑΒΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ(ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΡΕΠΑ)
4 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ ΦΡΕΣΚΑ
2 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
2ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΛΙΓΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΡΕΠΑΣ
ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΑΒΓΟ ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ...


ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ Η ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕς Κ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΞΕΚΟΛΑΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ Η ΠΡΩΤΗ Η JUNIOR ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ...




ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 ΚΟΒΟΥΜΕ   ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ...
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Κ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ...


ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ Κ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ Κ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ...
ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΤΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ...




ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΡΕΠΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΟΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ :)


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!