Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο Κοκκινιστό Με Ρύζι

Συννεφιασμένες Καλημέρες καλοί μου φίλοι,νομίζω ο χειμώνας έχει κάνει την επίσημη του εμφάνιση,εγώ είμαι Fan του χειμώνα και ας είμαι λίγο αρρωστούλα..
 Μάλλον είναι που μου αρέσουν οι χουχούλες...
Σήμερα 'εχω να σας δείξω κοτοπουλάκι κοκκινιστό με ρύζι, μπορώ να πω ότι είναι ένα απο τα αγαπημένα μου φαγήτα....
Ελάτε να πάρετε μυρωδιά!!!!
 Υλικά Για 2 Άτομα
2 μπούτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 χυμό τομάτας
2 ξυλάκια κανέλας
Αλάτι-Πιπέρι
1 κούπα ρυζί
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Πλένω καλά το κοτόπουλο...Σε μία βαθειά κατσαρόλα με ελαίολαδο σωτάρω τα μπούτια καλά και απο τις  μεριές...
Αφού πάρουν χρώμα ρίχνω το κρεμμύδι το σκόρδο και τα ξυλάκια κανέλας και σωτάρω για ακόμα λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά μας και συμπληρώνω νεράκι τα αφήνω σε μέτρια φωτιά να γίνουν(μπορεί να χρειαστεί να συμπλήρωσουμε και άλλο νεράκι...
Κάνα 20λεπτο πρίν αποσύρουμε τα μπούτια απο τη φωτιά και αφόυ τσεκάρουμε ότι έχει αρκετό ζουμάκι ρίχνω τη κούπα με το ρύζι για να γίνει μετα ζουμάκια απο το κοτόπουλο...
Τα αφήνουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά..Και το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Το σερβίρουμε ζεστό!!!
 Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Νόστιμο φαγάκι, από αυτά που όλοι απολαμβάνουμε, ευχαρίστως παίρνω μυρωδίτσα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω ελενα μου,ειναι νοστιμο το ατιμο...φιλια

      Διαγραφή
  2. Μμμμ!!!!Βικάκι φανταστικό!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή