Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ρολάκια κανέλας

Φίλοι μετά από πολύ καιρό σας παρουσιάζω μυρωδάτα ρολάκια κανέλας για ελάτε...




Υλικά Ζύμης (για περίπου 20 κομμάτια)
  • 250γρ χλιαρό γάλα φρέσκο
  • 2 σακουλάκια μαγιά ξερή
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
Υλικά γέμισης
  • 100γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 μίση κουταλιές τις σούπας κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο

Ας  φτιάξουμε τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπόλ το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά, στη συνέχει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.




Για τη γέμιση
 
 Ανακατεύτε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρύφαλλο.


Ετοιμασία

προθερμάνουμε το φούρνο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα (ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό).
αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τη πασπαλίζουμε με τη γέμιση.
 Τυλίγουμε σε τη ζύμη σε ρολό και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες, τοποθετούμε τα ρολά οριζόντια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρωματάκι.






Καλή σας όρεξη!!!
 

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πατάτες φούρνου με γραβιέρα & πιπεριές

Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά...

Εύχομαι το 2015 να σας φέρει ότι σας στέρησε το προηγούμενο Έτος...

Η πρώτη μας συνταγή για φέτος είναι πατατούλες φούρνου λίγο διαφορετικές αλλά πεντανόστιμες...

Κοπιάστε!!!



Υλικα για 4-6 άτομα


4 πατάτες μεγάλες
2 πιπεριές πράσινες μεγάλες
λίγο άνιθο 
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κρέμα γάλακτος
2 φλυτζάνια γραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο


Ας τη φτιάξουμε

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες.

Σε ενα πυρέξ η πήλινο βάζουμε λίγο ελαίολαδο στρώνουμε τις πατάτες τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού έχουμε κόψει και εκείνες βάζουμε λίγο λαδάκι απο πάνω..

Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τη κρεμα γάλακτοςτη γραβιέρα και τα μπαχαρικα τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και περιχυνουμε τις πατάτες απο πάνω...

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 200 βαθμους για περίπου 30 με 45 λεπτά!!


Καλή σας όρεξη!!!!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα Λάχανο- Καρότο Με Βαλσάμικο & Κρασί

Καλησπέρα φίλοι μου & Χρόνια Πολλά

Ακόμα οι γιορτές καλά κρατούν οπότε έχω να σας προτείνω μια σαλάτα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας στα γιορτινά τραπέζια για κοπιάστε!!!!


Υλικα για 4 άτομα

1 λάχανο μωβ μεσαιο
1 καρότο μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας κρασί
αλάτι


Ας τη φτιάξουμε...

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας...

Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο και το μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.

Στη συνέχει βάζουμε το σκόρδο που είτε το έχουμε ψιλοκόψει ή το έχουμε πολτοποιήσει όπως θέλει ο καθένας & βάζουμε και το σέλινο.

Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το βαλσάμικο με το κρασί και το αλάτι & το περιχύνουμε στη σαλάτα...

Τη τοποθετούμε στο ψυγείο πριν τη σερβιρόυμε...


Καλή σας όρεξη!!!!


Και επειδή αυτή είναι η τελευταία συνταγή της Χρονιάς σας εύχομαι Καλή Χρονιά Υγεία, Αγάπη & Ευτυχία σε όλους σας !!!!! 

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα Special

Καλησπέρα φίλοι μου σήμερα κυριακή και έχουμε ενα φαγητό σπέσιαλ αλλά για αυτό θα μίλήσουμε απο εβδομάδα..
 Αλλά σκέτο δεν θα πήγαινε του πηγαίνει μια σαλάτα που μπορεί να του αρμόζει...

Κοπιάστεεε!!!!!!!



Υλικά για 4 Άτομα

1 λόλα (το μαρούλι το κατσαρό)
2 χούφτες λάχανο άσπρο
10 φύλλα σπανάκι
1 αγγουράκι μικρό ψιλοκομμένο
1 χούφτα σταφίδες
1 κομμάτι γραβίερα κομμένο σε κυβάκια
4-5 φέτες μπέικον

Για της Σως
5 κουταλίες της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Ας τη φτιάξουμε

1) Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο σουρωτήρι να φύγουν τα νερά καλά.

2) Σε ένα ταψάκι ψήνουμε τις φέτες τού μπείκον μέχρι να πάρουν χρώμα η μέχρι να ξεροψηθούν (ανάλογα τα γούστα)

3) Σε μια σαλατιέρα κόβω τη λόλα το λάχανο το σπανάκι, και το αγγούρι σε κυβάκια...

4) Προσθέτω το τυρί τις σταφίδες και το μπέικον αφού έχουμε κόψει και αυτό..

5) Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη σως ανακατεύοντας σε ένα μπωλάκι τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.

6)Τη τοποθετώ πάνω στη σαλάτα ανακατεύω καλά και τη τοποθετώ στο ψύγειο μέχρι να τη σερβίρουμε.


Να έχετε όλοι ένα όμορφο απόγευμα Κυριακής


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ρολό Κιμά Γεμιστό με Τυρί & Μπείκον

Καλησπέρα φίλοι μου σήμερα το σπίτι μύρισε ρολό...

Κοπιάστε...



Τα υλικά μας για 4 άτομα

1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι-χοιρινό)
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο μεγάλο
1 πιπεριά πράσινη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 αυγό
1 συσκευασία γαλέτας
5-6 φέτες μπέικον
μπαστουνάκια τυριού έμενταλ
αλάτι- πάπρικα- κύμινο
ελαιόλαδο

Ας το φτιάξουμε

1) Σε ένα μπώλ βάζουμε το κιμά.

2) Στο μπλέντερ χτυπάμε το κρεμμύδι με το σκόρδο τη πιπεριά & το καρότο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

3) Αφού γίνει αλοιφή το προσθέτουμε στο μπώλ με το κιμά.

4) Στη συνέχεια προσθέτω τη μουστάρδα τη γαλέτα το αυγό και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνω όλα μαζί.( εγώ το έκανα απο βραδύς το σκέπασα με μεμβρανη και το έβαλα στο ψυγείο)

5) Σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνω το  κιμά στη μέση τοποθετώ το μπείκον και το τυρί.

6) Αρχίζω σιγά σιγα και το μαζεύω απο τα πλαίνα και το κλείνω σαν ρολό.
7) Αν θέλουμε να το συνοδεύσουμε με πατατούλες τις κόβουμε βάζουμε λαδάκι αλάτάκι ριγανη και λεμόνακι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45' με 1 ΄ώρα



Καλό σας Μεσημέρι & Καλή Όρεξη

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα

Καλή Εβδομάδα φίλοι μου Δευτέρα σήμερα μουντή & κάπως μελαγχολική αλλά δεν το βάζουμε κάτω κάπου υπάρχει ό ήλιος και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, όπως σας είπα χτες έιχαμε κατσικάκι οπότε με μεγάλη τιμή σας το παρουσιάζω!!!


Τα υλικά μας

1 μίση κιλό κατσικάκι
8 πατάτες μέτριες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
χυμό από 5 λεμόνια
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Ελαιόλαδο


Ας το φτιάξουμε

1) Απο το προηγούμενο βράδυ πλένουμε καλά το κατσικάκι μας.

2) Το τοποθετούμε σε ένα μπώλ βαθύ με ένα μαχαιράκι το χαράζουμε ελαφρά και βάζουμε παντού τις ροδέλες με το σκόρδο βαζουμε τα μπαχαρικα μας και κλείνουμε με μεμβράνη & το τοποθετούμε στο ψυγείο

3)Την επόμενη μέρα όπως είναι το μεταφέρουμε στη γάστρα καθαρίζουμε και  κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στη γάστρα βάζω το λάδι μας το χυμό απο τα λεμόνια βάζω και τα μπαχαρικά μας στις πατάτες .



4)Κλείνω το καπάκι και το τοποθετώ στο φούρνο σε σιγανή φωτιά να ψηθεί αργα προς το τελευταίο μισάωρο ανοιγω το καπάκι και το αφήνω να ψηθεί έτσι για να ξεροψηθεί η πετσούλας μας.


Δοκιμάστε το & θα γλύφεται τα δάχτυλα σας... 

Καλό Απόγευμα!!!!

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μαρουλοσαλάτα Τουρλού!

Κάθε μέρα ο χειμώνας μας πλησιάζει και περισσότερο ήδη στις γειτονιές έχουνε αρχίσει και μυρίζουν τα πρώτα τζάκια...
 Σήμερα μαγειρεύουμε κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα αλλα προς το παρόν δεν είνα έτοιμο και σας παρουσιάζουμε τη σαλάτα που θα το συνοδεύσουμε...

Για ελάτε...


Τα υλικά μας για 2 άτομα

1 μαρούλι μικρό 
7 λευκά μανιτάρια φρέσκα
2 φέτες ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες μικρές
2 φέτες τυρί κίτρινο κομμένο σε λωρίδες μικρές
1 χούφτα κρουτόν
Σως γιαουρτιου (εγω τη πήρα έτοιμη απο το σούπερ μάρκετ)
Αλάτι-Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο



Ας τη φτιάξουμε

1) Πλένουμε το μαρούλι καλά και το βάζουμε στο σουρωτήρι να σουρώσει απο τα νερά.

2) Στο μπλέντερ χτυπάμε τα μανιτάρια με λάδακι μέχρι να γίνει αλοιφή

3) Σε ένα τηγανάκι με πολύ λίγο λαδάκι παιρνάμε λίγο την αλοιφη μας απο τα μανιτάρια προσθετω τα μπαχαρικα και τα αφήνω για 5 λεπτά και τα κατεβάζω απο τη φωτιά τα αφήνω να κρυώσουν για να τα προσθέσω στη συνέχεια στη σαλάτα μας

4)Σε μια σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι προσθέτουμε το ζαμπόν το τυρί και το κρουτον ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και στο τέλος της σος και ανακατεύω καλά.

5)Τη τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να τη φάμε.



Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!!!