Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Πολύχρωμη Σαλάτα

Καλησπέρα φίλοι μου, να μαι και εγώ...
Η ώρα περασμένη αλλα με πιάσανε οι αυπνίες μου,όπως σας είπα το τελευταίο καιρό απλα μαγειρεύω και που και που φωτογραφίζω μέχρι να με ξαναπιάσει η προκοπή μου να τις ανεβάσω...
Για σήμερα σας έχω μια απλή πολύχρωμη δροσερη σαλάταααα...


Για ελάτεεε




Υλικα Για 2 Ατομα

Μισό Μαρούλι
Λίγο Άνιθο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
1 Καρότο
Κρουτόν
Ντοματίνια
Τυρι του τόστ κομμένο σε μικρά κομματάκια
Αλάτι
Βαλσάμικο


Εκτέλεση
Πλένουμε το μαρούλι μας, το στραγγίζουμε να φύγουνε τα νερά και το κόβουμε σε μια σαλατιέρα, συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και το άνιθο..
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο και το μεταφέρουμε και αυτο, όπως επίσης το τυρί τα κρουτον,και τα ντοματίνια αφού τα έχουμε κόψει στη μέση...
Ρίχνουμε αλάτι και το βαλσάμικο ανακατεύουμε καλά & καλή μας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Πέννες Καρμπονάρα

Καλησπέρα φίλοι ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά, το τελευταίο διάστημα δεν πολύ ανεβάζω γιατι γενικά νιώθω μια κούραση και μια ατόνια και τα έχω παραμέλησει...
Λοιπον σήμερα έχω να σας δέιξω μια καρμπονάρα λίγο πειραγμένη γιατι αντι για κίτρινα τυρια και μπείκον εγω έβαλα φέτα και λουκάνικο....
Για ελάτε για την μυρωδιά

 Υλικά για 2 Άτομα
Μισό Πακέτο Πένες
1 λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε ροδέλες
1 κομμάτι μεγάλο φέτα
1 κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
1.Βράζουμε τις πέννες μας.
2.Σε ένα τηγανάκι μέ λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τις ροδέλες με το λουκάνικο καλά να πάρουν χρώμα και απο τις 2 μεριές και το αποσύρουμε απο τη φωτια...
3.Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αυγό μαζί με τη κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικα
4.Αφου βράσουν οι πέννες τις σουρώνουμε απο το νέρο και τις ξαναμεταφέρουμε στη κατσάρολα βαζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το ξαναβάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασια.
5. Προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα το λουκάνικο και τη φέτα αφου τη λιώνουμε σε  μικρά κομμάτια μέ τα χέρια ανακατεύουμε να πάνε παντού.
6 . Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος και του αυγου ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να δέσουν και τα σερβίρουμε


  Καλό Βράδυ!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρασόπιτα Με Ανθότυρο

Καλησπέρα και Καλό Μήνα αν και αργά , απλα προσπαθώ απο το Σκ να ανεβάσω συνταγή και δεν γίνετε....
Σήμερα έχω να σας Παρουσιάσω Τη πρασόπιτα που είναι γλυκιά σα λουκουμάκι....







Υλικά για Το Φύλλο

1kg Αλεύρι μπλέ για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια του κρασιού Ελαιόλαδο
2 σφηνάκια Ξύδι
Χλιαρό Νερό όσο πάρει


Για τη Γέμιση
1 Κιλό και Κάτι Πράσα
Μισό kg Σπανάκι
6 κρεμμύδια φρέσκα
Άνιθος
1 Μεγάλο Κρεμμύδι Ξερό
700γρ Ανθότυρο
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αυγό για Επάλειψη



Εκτέλεση (φύλλου)

Σε μια Λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι αφήνωντας στη μέση μια γούβα, εκεί ρίχνουμε το λάδι το ξύδι, ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απο τα τοιχώματα της λεκάνης...
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση...






Πλένουμε Καλά το σπανάκι και το βάζουμε για να βρασει για λίγα ώσπου να μαλακώσει(οχι για πολύ ώρα) μόλις είναι ετοιμο το βγαζουμε το σουρώνουμε απο τα  νερά καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ βαθύ...
Πλένουμε καλά Τα πράσα κόβουμε τις άκρες και απο τις 2 μεριές και τα κόβουμε σε ροδέλες ούτε πολύ ψιλές ούτε πολύ χοντρές...
Συνέχιζω την ίδια διαδικάσια και μετα κρεμμύδια (φρέσκα & ξερά) & τον άνιθο...

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαίολαδο αφου έχει καψει τα τσιγαρίζω όλα μαζί & προσθέτω τα μπαχαρικά...
Ανακατευωντας συνέχεια τα πάνω κάτω ώσπου να μαλάκωσουν όλα ,τα κατεβάζω  απο τη φωτια και με μια τρυπητη σπάτουλα τα μεταφέρω στο μπώλ με το σπάνακι...

Το αφήνουμε στη άκρη και ξεκινάμε να ανοίξουμε το φύλλο μας σε μια επιφάνεια μεγάλη ρίχνουμε αλέυρι, κόβουμε ενα κομμάτι απο τη ζύμη και με μια ψιλή βέργα  το ανοίγουμε όσο ψιλό θέλουμε...
Όταν το ανόιξουμε το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι....
Παίρνουμε το μπωλ με τη γέμιση κομματιάζουμε το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζι να πάει παντου, και το ρίχνουμε στο ταψί μας...
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικάσια ανοίγωντας και το φύλλο απο πάνω, τη κλείνουμε καλα...
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε ένα αυγό και την αλείφουμε παντού...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να χρυσαφίσει....




*όση ζύμη περισσέψει την αλευρώνουμε τη καλύβουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στη κατάψυξη να την έχουμε για άλλη φορά...




Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!