Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ομελέτα Φούρνου

Καλησπέρα φίλοι μου,

Σάββατο σήμερα και η ατμόσφαιρα μυρίζει άνοιξη τι καλύτερο σε συνδυασμό με ένα τριήμερο για τους περισσότερους.
Σήμερα σας έχω ομελέτα και νόστιμη και γρήγορη.

Για κοπιάστε...


ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)

7 αυγά
7 ντοματίνια
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη
3 πατάτες μέτριες
αλάτι -πιπέρι- ρίγανη- πάπρικα


Ας μαγειρέψουμε

  • Κόβουμε τις πατάτες χοντρές και τις τηγανίζουμε.
  • Κόβουμε τα λαχανικά μας.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μας μαζί με τα μπαχαρικά.
  • Σε ένα πυρέξ μεταφέρουμε τις τηγανιτές πατάτες, τα λαχανικά και περιχύνουμε τα αυγά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα  η ομελέτα μας.  


Έτσι απλά και γρήγορα είναι έτοιμη η ομελέτα μας...

Καλή Όρεξη!!!

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Πατατοσαλάτα

καλημέρα φίλοι μου,
Σήμερα Κυριακή μέρα ξεκούρασης για τους περισσότερους ας απολαύσουμε τη μέρα με τους δικούς μας ανθρώπους, και με πολλά μαγειρέματα.
Η πρόταση μας για σήμερα είναι πατατοσαλάτα δροσερή και πεντανόστιμη.

Ας Μαγειρέψουμε...


Υλικά (για 4 άτομα)
10 πατάτες μεσσαίες
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 αγγούρι
1 ξινόμηλο
10 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι


Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
  • Αφού βράσουν τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.
  • Κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα , το κρεμμύδι και το αγγούρι και τα ανακατεύουμε, με τις πατάτες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα & περιχύνουμε τη σαλάτα
  • Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί.

Καλά μαγειρέματα!!!! 

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΡΥΑ

Καλημέρα φίλοι μου.
Όπως παρατηρείτε και εσείς το τελευταίο καιρό, προσπαθώ σιγά σιγά να ξανά μπαίνω στου ρυθμούς του να ανεβάζω συνταγές.
Για σήμερα σας έχω μια δροσερή σαλάτα με βίδες , που μπορείτε να τη βγάλετε σε μπουφέ αλλά και να τη φάτε σαν κυρίως.

Για ελάτε να τη φτιάξουμε...

Υλικά(για 4 άτομα)

1 πακέτο βίδες
2 πιπεριές φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες
λουκανικάκια βραστά
γκούντα τριμμένη
μαγιονέζα
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
ελαιόλαδο


Ας Μαγειρέψουμε

1)Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό,αφού βράσουν τα σουρώνουμε καλά και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
2) Ψιλοκόψτε τις πιπεριές  και το λουκάνικο.
3)Σε μια σαλατιέρα μεταφέρουμε τις βίδες και τις πιπεριές με τα λουκάνικα και το τυρί & τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
4)Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη πάπρικα και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε στη σαλατιέρα μας.
5)Κλείνουμε τη σαλάτα μας με μεμβράνη τη τοποθετούμε στο ψυγείο.

*Σερβίρετε Κρύα


Καλά Μαγειρέματα...

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ

Καλησπέρα φίλοι μου,

Ο καιρός σήμερα μας έκανε τη χάρη και μετά από τόσο κρύο έβγαλε ήλιο.
Σήμερα έχουμε δροσερή σαλάτα...
Για κοπιάστε...

Τα υλικά μας

1 λόλα
λίγο λάχανο τριμμένο
μια χούφτα ντοματίνια
αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμυδι φρέσκο
λίγο μαϊντανό
μια χούφτα φιστίκια
κρέμα βαλσάμικο

Ας την ετοιμάσουμε.
1)πλένουμε καλά όλα μας τα λαχανικά
2)τα κόβουμε και τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα
3)ρίχνουμε τα φιστίκια μας και τη κρέμα βαλσάμικο



Έτσι απλά έχουμε μια δροσερή και γρήγορη σαλάτα...
Καλά Μαγειρέματα!!!!!!!



Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Καλησπέρα φίλοι μου,

Μετά από πολύ καιρό επιτέλους είπα να βρω λίγο χρόνο να ανεβάσω συνταγή...
Σήμερα σαν πρώτη συνταγή μετά από τόσο καιρό, σας έχω πεντανόστιμα κανελόνια που θα γλύφεται τα δάχτυλα σας...


Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα.

1 πακέτο κανελόνια
3 στήθη κοτόπουλο
10 μανιτάρια λευκά
4 χούφτες σπανάκι
1 κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-κάρυ
Λίγη γκούντα τριμμένη


Ας Μαγειρέψουμε

1)Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες μικρές.
2)Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
3)Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις 2 μεριές, μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
4) Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί , ρίχνω το σπανάκι τη κρέμα γάλακτος τη μισή, και τα μπαχαρικά και τα αφήνω να δέσουν όλα μαζί.

5)Παίρνουμε ένα ένα κανελόνι και το γεμίζουμε.
6)Ότι ζουμάκι έχει μείνει από τη γέμιση περιχύνουμε τα κανελόνια,προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος , και λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με το τυράκι.
7)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να χρυσαφίσει.

Καλή σας όρεξη!!!