Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος


ΥΛΙΚΑ
1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λαδι κ ρίχνουμε το σιμιγαλι κ ανακατέυουμε με μια ξύλινη κουταλα μεχρι να παρει χρώμα.


Σε ένα αλλο κατσαρολακι βαζουμε τη ζαχαρη με το νερό κ το ξυλακι της κανελας,μολις αρχίσει να κοχλαζει το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρολα με το σιμιγδαλι...
Με πολύ προσοχή γιατί κοχλαζει κ μπορεί να καείτε...
Το κατεβαζουμε απο τη φωτια ανακατεύουμε κ το σκεπαζουμε με μια πετσέτα...
Μόλις δούμε οτι αρχίζει να πήζει το μεταφέρουμε στη φόρμα που θέλουμε κ το πασπαλίζουμε με κανέλα....


Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια: