Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκέυουλα μέλι...
Όπως καταλαβαίνετε σήμερα είχα αδειούλα και τη πέρασα στη κουζίνα....
Ένα απο αυτά που έφτιαξα είναι ο μπακλαβάς για ελάτε να δούμε...
Υλικά για ένα ταψί
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
500 γραμ καρύδι (κοπανισμένο)
1 κουταλάκι του γλ. κανέλα
1 κουταλάκι του γλ. γαρύφαλλο τριμένο
3 κουταλίες της σούπας γαλέτα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
250 γραμ βούτυρο λιωμένο
Κλωναράκια Γαρύφαλλου
Για το σιρόπι
8 Κούπες ζάχαρη
6 νερό
1 κουταλιά μέλι
φλούδα απο ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σέ ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη τη γαλέτα,τη κανέλα & το γαρύφαλλο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και βάζουμε 3 φύλλα κάτω από πάνω ρίχνουμε λίγο απο το μείγμα του μπωλ.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα φύλλο απο πάνω το βουτωρώνουμε και ριχνουμε άλλο λιγο απο το μείγμα,συνεχιζουμε τη ίδια διαδικασία μέχρι να τελείωσει η γέμιση(αφήνουμε γύρω στα 4 φύλλα για το επάνω μέρος)
Αφου τελείωσουμε τη γεμιση και εχουμε καλύψει και με τα φύλλα, ρίχνουμε το βουτυρο να πάει παντού κόβουμε σε κομμάτια, και σε κάθε κομμάτι καρφιτσώνουμε και ένα γαρύφαλο...
Στο ενδιάμεσο έχουμε φτιάξει το σιρόπι μας(βράζουμε όλα τα υλικά μαζί)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο μας...
Μόλις βγεί απο το φούρνου με μια κουτάλα το σιροπιάζουμε...
Περιμένουμε να κάτσει καλά το σιρόπι για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε τα κομμάτια...
Καλό Σαββατοκύριακοο!!!!!!!!!!!!!1
Όπως καταλαβαίνετε σήμερα είχα αδειούλα και τη πέρασα στη κουζίνα....
Ένα απο αυτά που έφτιαξα είναι ο μπακλαβάς για ελάτε να δούμε...
Υλικά για ένα ταψί
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
500 γραμ καρύδι (κοπανισμένο)
1 κουταλάκι του γλ. κανέλα
1 κουταλάκι του γλ. γαρύφαλλο τριμένο
3 κουταλίες της σούπας γαλέτα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
250 γραμ βούτυρο λιωμένο
Κλωναράκια Γαρύφαλλου
Για το σιρόπι
8 Κούπες ζάχαρη
6 νερό
1 κουταλιά μέλι
φλούδα απο ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σέ ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη τη γαλέτα,τη κανέλα & το γαρύφαλλο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και βάζουμε 3 φύλλα κάτω από πάνω ρίχνουμε λίγο απο το μείγμα του μπωλ.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα φύλλο απο πάνω το βουτωρώνουμε και ριχνουμε άλλο λιγο απο το μείγμα,συνεχιζουμε τη ίδια διαδικασία μέχρι να τελείωσει η γέμιση(αφήνουμε γύρω στα 4 φύλλα για το επάνω μέρος)
Αφου τελείωσουμε τη γεμιση και εχουμε καλύψει και με τα φύλλα, ρίχνουμε το βουτυρο να πάει παντού κόβουμε σε κομμάτια, και σε κάθε κομμάτι καρφιτσώνουμε και ένα γαρύφαλο...
Στο ενδιάμεσο έχουμε φτιάξει το σιρόπι μας(βράζουμε όλα τα υλικά μαζί)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο μας...
Μόλις βγεί απο το φούρνου με μια κουτάλα το σιροπιάζουμε...
Περιμένουμε να κάτσει καλά το σιρόπι για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε τα κομμάτια...
Καλό Σαββατοκύριακοο!!!!!!!!!!!!!1
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκάκι, μετά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαρίστως έπαιρνα .... όλο το ταψί!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Βικούλα τέλειο και λαχταριστό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξάλλου με τέτοιο βοηθό σούπερ γλυκό θα έκανες!!!!Φιλάκια φιλενάδα!!!!!
Βικακι γεια στα χερακια σου και του χρονου..δειχνει πολυ λαχταριστος,μπραβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστω κοριτσάρες έγινε πεντανόστιμος...Καλές γιορτές να έχουμε!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒικάκι τέλειος μου αρέσει πάρα πολύ!!!!Στείλε κανένα κομμάτι προς Λάρισα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Πωπωπω χρυσό το φύλλο, χρυσό! Καλέ κυρία δώσε κ μένα! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας στέλνω νοητά τα κομμάτια σας 2 μέινανε!!! χαχαχαχαχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικός φαίνεται ο μπακλαβάς σου! Με χρυσαφένιο φύλλο και τέλειο σιρόπιασμα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή