Καλησπέρα πέρα για πέρα...Ο καιρός ενώ κάθε πρωί είναι χειμωνιάτικος το απόγευμα μεταμορφώνετε σε ανοιξιάτικο...Με λίγα Λόγια τα έχει και εκείνος χαμένα...
Λοιπόν Πριν 2 εβδομάδες φάγαμα μπαλκόνι το πρώτο μας μεσημεριανό έξω οπότε έπρεπε κάτι να μυρίζει θάλασσα...
Η φώτο λίγο κουνημένη απο το άγχος μας να φάμε γρήγορα...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΆΤΟΜΑ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΙΘΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙΟ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανι βαθύ αφού εχει ζεσταθεί το λάδι σωτάρω τα μύδια μας ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι & το σκόρδο και ανακατεύω ελαφρά ώσπου να πάρουν και εκείνα ελαφρύ χρώμα.
Σβήνω με το κρασί & τα αφήνω για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί .
Συνεχίζω ρίχνοντας το πελτέ ανακατεύω ώσπου να πάει παντου συμπληρώνω με νεράκι & με τα μπαχαρικα και τα αγήνω να δέσουν όλα μαζι...
Προς το τελείωμα ρίχνω τον ανιθό χαμηλώνω τη φωτιά και ξεκινάω να φτιάξω τη μανέστρα...
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λάδακι και σωταρω για ελαχιστα λεπτά τη μανέστρα με μια βαθειά κουτάλα παίρνω απο τη σάλτσα απο τα μύδια και ρίχνω στο γιουβέτσι συμπληρώνω με νεράκι και λίγο αλάτι, μπορει να χρειαστει και 2 και 3 φορες να προσθέσουμε η λίγο σαλτσα η νεράκι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει η μανέστρα ...
Σε μια βαθειά πιατέλα βάζουμε τη μανέστρα και απο πάνω τα μύδια σερβίρετε ζεστο και καλή σας όρεξη....
Και προσοχή δεν ξεχνάμε το ουζάκι...
Καλό σας Βράδυ
Λοιπόν Πριν 2 εβδομάδες φάγαμα μπαλκόνι το πρώτο μας μεσημεριανό έξω οπότε έπρεπε κάτι να μυρίζει θάλασσα...
Η φώτο λίγο κουνημένη απο το άγχος μας να φάμε γρήγορα...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΆΤΟΜΑ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΙΘΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙΟ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανι βαθύ αφού εχει ζεσταθεί το λάδι σωτάρω τα μύδια μας ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι & το σκόρδο και ανακατεύω ελαφρά ώσπου να πάρουν και εκείνα ελαφρύ χρώμα.
Σβήνω με το κρασί & τα αφήνω για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί .
Συνεχίζω ρίχνοντας το πελτέ ανακατεύω ώσπου να πάει παντου συμπληρώνω με νεράκι & με τα μπαχαρικα και τα αγήνω να δέσουν όλα μαζι...
Προς το τελείωμα ρίχνω τον ανιθό χαμηλώνω τη φωτιά και ξεκινάω να φτιάξω τη μανέστρα...
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λάδακι και σωταρω για ελαχιστα λεπτά τη μανέστρα με μια βαθειά κουτάλα παίρνω απο τη σάλτσα απο τα μύδια και ρίχνω στο γιουβέτσι συμπληρώνω με νεράκι και λίγο αλάτι, μπορει να χρειαστει και 2 και 3 φορες να προσθέσουμε η λίγο σαλτσα η νεράκι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει η μανέστρα ...
Σε μια βαθειά πιατέλα βάζουμε τη μανέστρα και απο πάνω τα μύδια σερβίρετε ζεστο και καλή σας όρεξη....
Και προσοχή δεν ξεχνάμε το ουζάκι...
Καλό σας Βράδυ
Πεθαίνω για θαλασσινά με κριθαράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν περίμενα οτί του πάει τόσο...Σε ευχαριστώ Λιλάκι φιλακια πολλά
ΔιαγραφήΤέλειο, τέλειο!!!!!Μπράβο Βικάκι, μοσχομύρισε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτό το φαγάκι μυρίζει θάλασσα! Καλοφάγατε απ' όσο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ! Φιλιά!
Τα λατρεύω τα μύδια, σε όλες τις παραλλαγές μαγειρέματος!! Απίθανα και με το κριθαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Σας Ευχαριστώ πολύ κορίτσια...Αντε να μυρίσει λίγο καλοκαίρι!!!φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφή