Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ψωμάκι μπύρας αποτα χεράκια της μαριλου!!!

Η Μαριλού έιναι μια πολυ γλυκιά γλυκιά συνάδελφος με πολύ ωραίες συνταγές κ πολύ μεράκι...



ΥΛΙΚΑ
Λίγο βούτυρο για άλειμμα

230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

115γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

130γρ. σκληρό τυρί τσένταρ, τριμμένο

340γρ. κρύα μπύρα, (κατά προτίμηση Guinness)

1 - 2 κουταλιές ηλιόσπορους της σούπας
 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί (9Χ5ίντσες) για ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.



Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλευριών, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, και τον άνηθο. Ανακατεύουμε υλικά στο μπολ να ενωθούν.



Προσθέτουμε το τυρί και ζυμώνουμε με την μπύρα. Βάζουμε την μαλακή ζύμη απλώνοντας την ομοιομορφα στο ταψί που αλείψαμε. Πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους την ζύμη από πάνω.



Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε μέχρι το ψωμί να έχει εσωτερική θερμοκρασία 100οC, περίπου 45 έως 55 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφού το ξεφορμάρετε περιμένετε για περίπου άλλα 15 λεπτά πριν το κόψετε. Απολαύστε!




Μαριλού μου χίλια ευχαριστω για την συνταγή & το περιμένω σύντομα στο γραφείο....

Καλή Επιτυχία!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου