Αυτη η συνταγη ερχετε απο τη αγαπημενη μου Βικυ που μενει στο αγαπημενο μου νησι τη Παρο
Σε ευχαριστω πολυ βικακυ μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ.αλευρι
1 κουτ.κοφτο αλατι
2 κουταλιες κοφτες ζαχαρη
30 γρ.μαγια μπυρας
2 κουταλακια μελι
1 ολοκληρο αυγο και 1 κροκος
100 γρ.βουτυρο
1 δεκατο του λιτρου γαλα
ΓΕΜΙΣΗ
οτι σας αρεσει!!μερεντα,μαρμελαδα κτλ ή μπορειτε να τα πασπαλισετε με ζαχαρη.
Βαζετε το αλευρι στο τραπεζι και κανετε γουβα στη μεση.Ριχνετε τη ζαχαρη και το αλατι.Προσθετετε τη μαγια μπιρας λιωμενη σε ενα φλυτζανι με το μελι.το αυγο ολοκληρο , το γαλα , τον κροκο και 30γρ βουτυρο.Δουλευετε τα υλικα μεχρι να απορωφηθει το αλευρι.Τα ζυμωνετε δυνατα μεχρι να πετυχετε ενα σφιχτο κ ελαστικο ψωμακι , που το βαζετε μεσα σε αλευρωμενη λεκανιτσα και το αφηνετε μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.
Ξαναπερνετε το ζυμαρι το ανοιγετε και στο κεντρο βαζετε το υπολοιπο βουτυρο,το ξανακανετε ψωμακι και το βαζετε για 20 λεπτα στο ψυγειο να ξεκουραστει!
τελος το ανοιγετε σε φυλλο κ κοβετε τριγωνια κομματια(πιτσας) και γεμιζετε με το υλικο της αρεσκειας σας ή και σκετα.για να τα πετυχετε ξεκινατε απο τη βαση του τριγωνου κ τυλιγετε μεχρι να φερετε τη μυτη στην κορυφη.
ψηνετε για 20 λεπτα στους 200 βαθμους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!
Σε ευχαριστω πολυ βικακυ μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ.αλευρι
1 κουτ.κοφτο αλατι
2 κουταλιες κοφτες ζαχαρη
30 γρ.μαγια μπυρας
2 κουταλακια μελι
1 ολοκληρο αυγο και 1 κροκος
100 γρ.βουτυρο
1 δεκατο του λιτρου γαλα
ΓΕΜΙΣΗ
οτι σας αρεσει!!μερεντα,μαρμελαδα κτλ ή μπορειτε να τα πασπαλισετε με ζαχαρη.
Βαζετε το αλευρι στο τραπεζι και κανετε γουβα στη μεση.Ριχνετε τη ζαχαρη και το αλατι.Προσθετετε τη μαγια μπιρας λιωμενη σε ενα φλυτζανι με το μελι.το αυγο ολοκληρο , το γαλα , τον κροκο και 30γρ βουτυρο.Δουλευετε τα υλικα μεχρι να απορωφηθει το αλευρι.Τα ζυμωνετε δυνατα μεχρι να πετυχετε ενα σφιχτο κ ελαστικο ψωμακι , που το βαζετε μεσα σε αλευρωμενη λεκανιτσα και το αφηνετε μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο.
Ξαναπερνετε το ζυμαρι το ανοιγετε και στο κεντρο βαζετε το υπολοιπο βουτυρο,το ξανακανετε ψωμακι και το βαζετε για 20 λεπτα στο ψυγειο να ξεκουραστει!
τελος το ανοιγετε σε φυλλο κ κοβετε τριγωνια κομματια(πιτσας) και γεμιζετε με το υλικο της αρεσκειας σας ή και σκετα.για να τα πετυχετε ξεκινατε απο τη βαση του τριγωνου κ τυλιγετε μεχρι να φερετε τη μυτη στην κορυφη.
ψηνετε για 20 λεπτα στους 200 βαθμους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!
τελεια!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ για ολες τις ωρες