Φίλοι μετά από πολύ καιρό σας παρουσιάζω μυρωδάτα ρολάκια κανέλας για ελάτε...
Υλικά Ζύμης (για περίπου 20 κομμάτια)
Ας φτιάξουμε τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπόλ το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά, στη συνέχει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Ανακατεύτε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ετοιμασία
προθερμάνουμε το φούρνο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα (ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό).
αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τη πασπαλίζουμε με τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε τη ζύμη σε ρολό και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες, τοποθετούμε τα ρολά οριζόντια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρωματάκι.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά Ζύμης (για περίπου 20 κομμάτια)
- 250γρ χλιαρό γάλα φρέσκο
- 2 σακουλάκια μαγιά ξερή
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 100γρ καστανή ζάχαρη
- 2 μίση κουταλιές τις σούπας κανέλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 100γρ βούτυρο λιωμένο
Ας φτιάξουμε τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπόλ το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά, στη συνέχει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Ανακατεύτε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ετοιμασία
προθερμάνουμε το φούρνο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα (ούτε πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό).
αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τη πασπαλίζουμε με τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε τη ζύμη σε ρολό και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες, τοποθετούμε τα ρολά οριζόντια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρωματάκι.
Καλή σας όρεξη!!!
eine telia
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας Ευχαριστώ Πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή