Καλησπέρα πέρα για πέρα και Καλό Μήνα...
Αυτή είναι η πρώτη συνταγή για τον Οκτώβριο γλυκιά γλυκιά,εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν είναι και απο τα αγαπημένα μου γλυκά,αλλά είναι όλων των γύρων μου οπότε το έκανα για να τους ευχαριστήσω...
Λοιπόν πάμε να δούμε τα υλικά είναι βέβαια για αρκετα μεγάλο ταψί(έταξα σε πολλούς)
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 λίτρα γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
5 βανίλιες
1 πλάκα βούτυρο φρέσκο
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
βούτυρο για επάλειψη
Κανέλα για πασπάλισμα
Για το Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 κουταλίες μέλι
ξύσμα απο λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη κρέμα μας σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη βανίλια & τα αυγά σε χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει, αφου αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε...
Βουτυρώνουμε το τάψι,χωρίζουμε τα φύλλα να πάνε τα μισά κάτω και τα μισά επάνω και ξεκινάμε να τοποθετούμε τα φύλλα μας ένα ένα αφού βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωρίστα,βάζουμε τη κρέμα στη μέση και συνεχίζουμε και με τα επόμενα φύλλα την ίδια ακριβώς διαδικασία βουτυρωματος αφού βάλουμε και το τελευταιο φύλλο πανω κόβουμε τις μερίδες προσεχτικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο μας...
Ξεκινάμε τη διαδικασια να φτιαξουμε το σιρόπι,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί...
Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο με μια κουτάλα περιχύνουμε σιγα σιγα το σιρόπι....
Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!
Αυτή είναι η πρώτη συνταγή για τον Οκτώβριο γλυκιά γλυκιά,εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν είναι και απο τα αγαπημένα μου γλυκά,αλλά είναι όλων των γύρων μου οπότε το έκανα για να τους ευχαριστήσω...
Λοιπόν πάμε να δούμε τα υλικά είναι βέβαια για αρκετα μεγάλο ταψί(έταξα σε πολλούς)
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 λίτρα γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
5 βανίλιες
1 πλάκα βούτυρο φρέσκο
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
βούτυρο για επάλειψη
Κανέλα για πασπάλισμα
Για το Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 κουταλίες μέλι
ξύσμα απο λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη κρέμα μας σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη τη βανίλια & τα αυγά σε χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει, αφου αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε...
Βουτυρώνουμε το τάψι,χωρίζουμε τα φύλλα να πάνε τα μισά κάτω και τα μισά επάνω και ξεκινάμε να τοποθετούμε τα φύλλα μας ένα ένα αφού βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωρίστα,βάζουμε τη κρέμα στη μέση και συνεχίζουμε και με τα επόμενα φύλλα την ίδια ακριβώς διαδικασία βουτυρωματος αφού βάλουμε και το τελευταιο φύλλο πανω κόβουμε τις μερίδες προσεχτικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο μας...
Ξεκινάμε τη διαδικασια να φτιαξουμε το σιρόπι,βράζουμε όλα τα υλικά μαζί...
Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο με μια κουτάλα περιχύνουμε σιγα σιγα το σιρόπι....
Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!
Αγαπημένο!!!!!Τέλειο και λαχταριστό
ΑπάντησηΔιαγραφήΒικούλα μου!!!!Να είχα με τον καφέ μου τώρα!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!
Βικάκι τρελαίνομαι, μου αρέσει πάρα πολύ!Το έκανες υπέροχο!!!Παίρνω 2 κομμάτια αν δε σε πειράζει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
κοπιαστε φιλενάδες
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο μπράβο μπράβο!!! Υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήthanks love!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΜιαμ μιαμ πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
ΔιαγραφήΤέλειο το γλυκάκι σου Βίκυ μου είναι τ΄αγαπημένο του άντρα μου οπότε μου έδωσες ιδέα να του το φτιάξω το σ/κ.Να είσαι καλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστωω με το καλο και εσυ νατο φτιαξεις
ΔιαγραφήΑλήθεια δεν είναι από τα αγαπημέν σου γλυκάκια???
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς το λατρεύουμε!!
Και σου έγινε υπέροχο!
Φιλιά!
οχι ελενα μου να φανταστεις ενα κομματι εφαγα προτιμω μπακλαβα η κανταϊφι γιαμι γιαμι
ΔιαγραφήΕπιτυχημένο και αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ΄όλα τα σιροπιαστά είναι αυτό, που μου αρέσει πιο πολύ.
Είναι και η κρέμα τόσο νόστιμη, σαν κρέμα για μωράκια!
Στείλε από ΄δω τη μερίδα σου!:)
Z.
αχ δεν εμεινε ουτε ψιχουλακι χαχαχαχ
ΑπάντησηΔιαγραφή