Πίτσα μια αδυναμία μικρών μεγάλων...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(προσθετουμε κ άλλο αν χρεαστεί κατά το ζύμωμα)
1 σακουλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλιες της σουπας λάδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό(προσθετουμε κ άλλο αν χρεαστεί κατά το ζύμωμα)
Λίγο βασιλικό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Κέτσαπ
Μισή κουταλίτσα ζάχαρη
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Reggato τριμμένο
Φέτα
Ελιές
Πάριζα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης κ τα ζυμωνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απο τα χέρια κ τα τοιχώματα...τη μεταφέρουμε σε μια καθαρη μπασίνα που έχουμε επαλείψει με λαδάκι κ τη σκεπάζουμε για ένα μισάωρο για να φουσκώσει...
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη σάλτσα μας ανακατεύωντας όλα τα υλικά μαζι...
Αφού έχει περάσει το μισάωρο σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά ανοίγουμε το ζυμαράκι μας & μέ ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρές πιρουνιές στο ζυμάρι μας κ το ψήνουμε για 5 λεπτά έτσι σκέτο...
Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το φόυρνο κ ξεκινάμε τη γέμιση τις πίτσας μας...
Απλώνουμε τη σάλτσα μας σε όλο το ζυμάρι...
Συνεχίζουμε ρίχνωντας το Reggato μας τη φετούλα θρυμματισμένη τις ελίες σε όλη τη πίτσα...στη μιση μερια προσθέτω κ τη πάριζα...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο...
Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές για γέμιση μια πίτσας απο μια κλασσική μαργαρίτα μέχρι κ σπέσιαλ...
Πολύ ωραία ιδέα για τωρα το καλοκαιράκι είναι μια πίτσα λαχανικών η πίτσα θαλασσινών όρεξη κ φαντασία να έχουμε κ όλα γίνονται
Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(προσθετουμε κ άλλο αν χρεαστεί κατά το ζύμωμα)
1 σακουλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλιες της σουπας λάδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό(προσθετουμε κ άλλο αν χρεαστεί κατά το ζύμωμα)
Λίγο βασιλικό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Κέτσαπ
Μισή κουταλίτσα ζάχαρη
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Reggato τριμμένο
Φέτα
Ελιές
Πάριζα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης κ τα ζυμωνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απο τα χέρια κ τα τοιχώματα...τη μεταφέρουμε σε μια καθαρη μπασίνα που έχουμε επαλείψει με λαδάκι κ τη σκεπάζουμε για ένα μισάωρο για να φουσκώσει...
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη σάλτσα μας ανακατεύωντας όλα τα υλικά μαζι...
Αφού έχει περάσει το μισάωρο σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά ανοίγουμε το ζυμαράκι μας & μέ ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρές πιρουνιές στο ζυμάρι μας κ το ψήνουμε για 5 λεπτά έτσι σκέτο...
Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το φόυρνο κ ξεκινάμε τη γέμιση τις πίτσας μας...
Απλώνουμε τη σάλτσα μας σε όλο το ζυμάρι...
Συνεχίζουμε ρίχνωντας το Reggato μας τη φετούλα θρυμματισμένη τις ελίες σε όλη τη πίτσα...στη μιση μερια προσθέτω κ τη πάριζα...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο...
Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές για γέμιση μια πίτσας απο μια κλασσική μαργαρίτα μέχρι κ σπέσιαλ...
Πολύ ωραία ιδέα για τωρα το καλοκαιράκι είναι μια πίτσα λαχανικών η πίτσα θαλασσινών όρεξη κ φαντασία να έχουμε κ όλα γίνονται
Καλή επιτυχία φίλοι μου!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου