Χτές αποφάσισα να κάνω κέικ αλλά δεν ήθελα τα κλασσικά κ ειπα να αυτοσχεδιάσω τελικά πέτυχε το πείραμα.
Ενα κέικ κανέλας που στη γεύση θυμίζει πολύ τη γνωστή φανουρόπιτα...
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Φαριναπ
210 γρ Ζάχαρη μαύρη
1 Αυγό
2 Κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κανέλα
1 Κουταλάκι γαρίφαλλο τριμμένο
1 Ποτήρι γεμάτο χυμό ροδάκινο
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη
ρίχνουμε έπειτα το αυγό χτυπάμε για λίγο κ συνεχίζουμε ρίχνουμε τη κανέλα το γαρίφαλο & τη βανίλια..
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλέυρι & το χυμό εναλάξ μέχρι η ζυμη να κάθετε
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αντικολλητικό κ το ψηνουμε στους 180 γύρω στα 45 λεπτα με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο
Γίνετε πολύ αφράτο δοκιμάστε το!!!!!!!!
Κάλη Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Ενα κέικ κανέλας που στη γεύση θυμίζει πολύ τη γνωστή φανουρόπιτα...
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Φαριναπ
210 γρ Ζάχαρη μαύρη
1 Αυγό
2 Κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κανέλα
1 Κουταλάκι γαρίφαλλο τριμμένο
1 Ποτήρι γεμάτο χυμό ροδάκινο
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη
ρίχνουμε έπειτα το αυγό χτυπάμε για λίγο κ συνεχίζουμε ρίχνουμε τη κανέλα το γαρίφαλο & τη βανίλια..
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλέυρι & το χυμό εναλάξ μέχρι η ζυμη να κάθετε
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αντικολλητικό κ το ψηνουμε στους 180 γύρω στα 45 λεπτα με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο
Γίνετε πολύ αφράτο δοκιμάστε το!!!!!!!!
Κάλη Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου