Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Μπαρμπουνια με δεντρολιβανο

Καλημερα φιλοι μου αν και οι μερες ειναι ακρως ανοιξιατικες ,εμενα με βρισκουν αρρωστη στο κρεββατι.
Αλλα δεν το βαζουμε κατω σημερα σας εχωμια συνταγη που θα γλυφετε τα δαχτυλα σας...

Για κοπιαστε...


ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μπαρμπουνια
1 ποτηρακι του κρασιου ξυδι
7-8 κλωναρακια φρεσκο δεντρολιβανο
Αλευρι
Λαδι για τηγανισμα


Ας το φτιαξουμε...
1. Καθαριζουμε τα ψαρια
2. Βαζουμε το λαδι μας να καψει
3. Αφου εχουμε στεγνωσει τα ψαρια μας απο τα νερα,τα αλευρωνουμε και τα τηγανιζουμε.
4. Οταν τελειωσουμε με ολα τα ψαρια κ τα εχουμε μεταφερει σε μια πιατελα ,οπως καιει το λαδι ριχνουμε το ξιδι το δεντρολιβανο,και ξαναβαζουμε μεσα τα μπαρμπουνια μας,αφηνουμε καποια λεπτα για να δεσει η σαλτσα με τα ψαρια μας.


*Μη ξεχασετε το ουζο...

Καλη σας ορεξη!!!!

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Τηγανιά Χοιρινή

Ενάς μεζές ότι πρέπει για τη παγωμένη σας μπύρα....

cook creations


Υλικά (για 2 άτομα)

Μισό κιλό χοιρινό τηγανιά
1 λουκάνικο χωριάτικο
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι-Πιπέρι-ρίγανη
4 πιτούλες μικρές στρογγυλές

Ας τη φτιάξουμε

1. Πλένουμε καλά το χοιρινό.
2. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες
3. Πλένουμε και κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά η μεγάλα κομμάτια(ανάλογα τα γούστα)
4. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το χοιρινό καλά και από τις 2 πλευρές.
5. Αφού πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές , ρίχνουμε το λουκάνικο και τη πιπεριά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά .
6. Ρίχνω το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνω να πάρουν μια ελαφριά βράση.
7. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνω τη μουστάρδα προσθέτω λίγο νερό ανακατεύω και τα αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί.
8. Ψήνουμε τις πίτες.
9. Σε μια πιατέλα βαθιά βάζω τις πίτες και μεταφέρω τη τηγανιά μας...

Καλή σας όρεξη και Χρόνια Πολλά σε όλα τα ερωτευμενάκια!!!
 


Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Μπορεί η μέρα να είναι λίγο μουντή αλλά υπάρχει πάντα ένας τρόπος να την γλυκάνουμε, σήμερα θα μας βοηθήσει αυτή η μηλόπιτα να δούμε τη μέρα αλλιώς.
Για κοπιάστε...




Υλικά

Ζύμη
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Γέμιση
6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη καστανή
200 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Ας τη φτιάξουμε...

1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι η πυρεξάκι.
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη τη καστανή και τη κανέλα(οχι να βράσει πολύ) και περιχύνουμε τα μήλα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για λίγο ακόμα.
5. Ρίχνουμε και αυτά στο ταψί μας με τα μήλα.
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.


 Καλή σας όρεξη!!!

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Ντάκος

Το καλύτερο συνοδευτικό για μια παγωμένη ρακί!!!

ΥΛΙΚΑ

2 Μεγάλα παξιμάδια
1 Ντομάτα Μεγάλη
100 γρ Φέτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια μας.
  • Τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπώλ.
  • Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι.
  • Μεταφέρουμε με ένα κουτάλι τη ντομάτα και τη φέτα πάνω στα παξιμάδια μας.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
 
Καλή σας όρεξη...