Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Φωλιές Κρούστας με Χοιρινό Και Κρέμα Παρμεζάνας

Φίλοι μου Καλησπέρα έχω χαθεί λίγο αλλά λίγο το καλοκαίρι λίγο το ένα λίγο το άλλο που διάθεση...
Λοιπόν σήμερα σας έχω ένα φαγάκι που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας...

 ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

1 Ρολό Χοιρινό(εγώ πήρα πανσέτα)
Αλάτι-Φρεσκοτριμένο Πιπέρι
Μουστάρδα
Ελαίολαδο


Για τη Σάλτα Παρμεζάνας

200 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
1 κρεμα γάλακτος
2 χούφτες μανιτάρια λευκά
1 σφηνάκι κρασί
αλάτι πιπέρι

Για τις φωλιές κρούστας

8 Φύλλά κρούστας
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι το αλείφουμε με μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας βάζουμε το λαδάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περιπου μια ώρα και κάτι...

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις φωλιές μας λαδώνουμε φορμάκια παίρνουμε ένα ένα το φύλλο το διπλώνουμε στα 4 το τοποθετούμε στα φορμάκια με τις άκρες να εξέχουν προς τα έξω...το ψηνουμε για ελάχιστα λεπτά ώσπου να χρυσαφίσει το φύλλο μας

Λίγο πριν το βγάλουμε το κρέας μας χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε να κάνουμε τη σάλτα παρμεζάνας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαίολαδο το αφήνουμε να κάψει και σωτάρουμε τα μανιτάρια μας, αφου πάρουν ελαφρύ χρώμα τα σβήνω με το κρασί...
Στη συνέχεια ρίχνω τη κρέμα γάλακτος τα μπαχαρικά και τη παρμεζάνα ανακατεύω καλά και τα αφήνω να δέσουν ώσπου να γίνει πηχτή η κρέμα μας....


Μόλις Γίνει το κρεατάκι μας κόβουμε το διχτάκι κόβουμε το κρέας μας...
Παίρνουμε μια μια φωλιά βάζουμε κρέας πάνω και απο πάνωτη κρέμα παρμεζάνας....
Και του δίνουμε και καταλαβαίνει....






Το συνόδευσα με πατάτες Country σαλάτα σπανάκι & Sangria Λευκή


Καλό Βράδυ