Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Μπριζόλες Φορτωμένες

Καλησπέρα φίλοι μου Κυριακή σήμερα και στο τραπέζι μας είχαμε μπριζόλες φορτωμένες
Κοπιάστε...

Καλή Μας Όρεξη

ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες λαιμού
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το στεγνώνουμε καλά.
Τις τοπθετούμε σε ταψάκι που άπο πάνω έχει σχαρίτσα.
Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και απο τις 2 μεριές.

Τις τοποθετούμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στο γκρίλ απο τη μιά πλευρά.
Αφού ψηθεί η μία μεριά βγάζω το ταψάκι μας απο το φούρνο, τις γυρίζω και τοποθετώ απο πάνω τις ροδέλες κρεμμύδι & τις ροδέλες ντομάτας και τις ξαναβάζω στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμα.


Γίνανε πολύ νόστιμες και ζουμέρες, τις συνοδεύσαμε με ρυζάκι & σαλάτα χωριάτικη!!!


Καλό Απογευμα & Καλή Εβδομάδα να Έχουμε!!!

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Σοκολατομπαλάκια & Τυρομπαλάκια

Καλη Εβδομάδα φίλοι μου
Σας έχω σήμερα μπουκίτσες σοκολατένειες & τυρένιες για τους μικρούς αλλα & για τους μεγάλους μας φίλους(η έπνευση για τα μπαλάκια είναι του Χάρη)
Κοπιάστε


Υλικά Ζυμης(περίπου 30 με 35 κομμάτια)

1 φαριν άπ(και λίγο παραπάνω)
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
1 φλυτζάκι καλαμποκάλευρο
1 αυγό για την επάλειψη

Γέμιση Γλυκιά
σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Γεμιση Αλμυρή
Γκούντα Τριμμένη



Εκτέλεση

Σε ένα μπώλ βαθύ βάζω όλα μαζί τα υλικά της ζύμης & τα ζυμώνω μαζί ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.
Την αφήνουμε στη άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 20' με 25' λεπτά
 Αφού περάσει η ώρα ξεκινάμε να τα φτιάξουμε παίρνουμε κομμάτια απο τη ζύμη την ανοιγουμε στο χέρι μας σε στρογγυλλό σχήμα βάζουμε στη μέση τη γέμιση είτε τη γλυκιά είτε την αλμυρή και πλάθουμε μπαλάκια...
Τόσο απλά τόσο εύκολα...
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη μας...

* Στο να πλάσουμε τα μπαλάκια οι καλύτεροι βοηθοί είναι τα μικρά μας ζουζούνια.

Καλό Απόγευμα!!!!!!

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Ταλιατέλλες Με Λουκάνικο

Κυριακή γιορτή & σχόλη σήμερα...
Και σας έχουμε ένα γρήγορο αλλα πολύ νόστιμο φαγητό...

Καλή Μας Όρεξη
Υλικά Για 4 Άτομα

1 πακέτο ταλιατέλλες
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
1 κρέμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 χούφτα ελιές χωρίς κουκούτσι
1 τενεκεδάκι πολτό ντομάτας
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι-πάπρικα-ζάχαρη
1 χούφτα τυρί κίτρινο τριμμένο
ελαιόλαδο


Εκτέλεση 

  • Βράζουμε τις Ταλιατέλλες μας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ βάζουμε να ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις κάψει τσιγαρίζουμε ελαφρά το λουκάνικο για να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέμμυδι και ανακατέυουμε ώσπου να μαραθεί.
  • Έπειτα ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις ελιές & συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  •  Συνεχίζω ρίχνωντας το πελτέ & τα μπαχαρικά,ανακατεύω καλά να πάει ο πελτές παντού και συμπληρώνω ένα φλυτζάνι νεράκι ανακατέυω και τα αφήνω νά πάρουν μια βράση όλα μαζί.
  • Αφου γίνουν & οι ταλιατέλλες τις αποσύρω από τη φωτιά τις σουρώνω & τις μεταφέρω σε μια πιατέλα βαθυά περίμενω δέσει και η σάλτσα μας & τι ρίχνουμε απο πάνω.
  • Τέλος Ρίχνουμε το τυρί  & τα ανακατέυουμε όλα μαζι.
  • Σερβίρετε Ζεστο.
 Καλή Μας Όρεξη!!!!!

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Κέικ Πορτοκάλι Με Σταγόνες Σοκολάτας Γαλακτος

Καλησπέρα φίλοι μου ελπίζω να είσαστε καλά,εγω έχω  σκαμπανεβάσματα στη διαθεσή μου αλλά θα περάσει που θα πάει...
Σήμερα σας έχω κεκάκι ότι πρέπει για το καφέ σας το πρωινό τον απογευματινό,για τα παιδια στο σχολείο στην εκδρομή δηλ με λίγα λόγια για όλες τις ώρες...
  Για κοπιάστε...

Μόλις Βγήκε Απο το Φούρνο

Υλικα
1 φάριν άπ
250 γραμ βούτυρο
1 & μίση κούπα ζάχαρη
2 αυγά
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι & το χυμό του
1 φλυτζάνι γάλα
Σταγόνες σοκολάτας γαλακτος(υπάρχουν στα σουπερ μάρκετ)


Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο(το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει...
 Έπειτα ρίχνω το αυγά  και συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ..
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό απο το πορτοκάλι...
Και τέλος το φάριν άπ & το γάλα διαδοχικά χτυπάμε ώσπου το μέιγμα μας να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα...
Παιρνω ταψάκια σε ότι σχήμα θέλουμε τα βουτυρώνω και ρίχνω το μέιγμα μέχρι να καλύψει τη μέση, πασπαλίζω παντού με τις σταγόνες σοκολάτας, και απο πάνω ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα για να τα τις καλύψω...
Ρίχνουμε και απο πάνω σταγόνες να καλύψουμε όση επιφάνεια θέλουμε 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' με 40' λεπτά...

Καρδουλοκεκάκια




Φτιάξτε καφέ & απολαύστε τα...

Καλό Βραδυ!!!!!!!

 


Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Πατατοκροκέτες

Καλησπέρα πέρα για πέρα να μαι πάλι...
 Σήμερα είπα να ξεκινήσω να προσέχω λίγο τη διατροφή μου γιατί το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει επικίνδυνα η όρεξη μου για να δούμε πόσο θα κρατηθώ...
Παρολα αυτά σήμερα σας έχω πατοκροκέτες που έφτιαξα το Σκ.
  Κοπιάστε...





Υλικά για περίπου 30 Πατατοκροκέτες

4 πατάτες μέτριες
1 κρεμμύδι ξερό
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα τυρί κίτρινο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας αλέυρι
1 κουταλ. του γλυκού μπέικιν
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι-Μοσχοκάρυδο
Επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα
Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες όπως είναι με τη φλόυδα και τις τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για να τις βράσουμε.
 Μόλις βράσουν τις αποσύρουμε απο τη φωτιά τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε απο τη φλούδα...
 Αφου τις καθαρίσουμε τις παιρνάμε απο το μύλο η τις πατάμε με ένα πιρόυνι για να γίνουνε πουρέ..
Μεταφέρουνε το μείγμα σε ένα βαθύ μπώλ...
 Στο μούλτι χτυπάμε το κρεμμύδι με το μαϊντανο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ελάχιστα(να μη λίωσουν και πολύ)
Το μεταφέρουμε στο μπώλ με το πουρέ στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί , το αλεύρι, το μπέικιν, το αυγό & τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να ενωθούν...

 Βάζουμε το μπώλ σε ψυγείο για μια με μιαμιση ώρα...
Σέ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει βγάζουμε το μπωλ με το μείγμα και τα πλάθουμε μπαλάκια τα περνάμε απο το αλέυρι και τα τηγανίζουμε και απο τις 2 μεριές...
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί...


Και κρύα & ζεστά είναι πεντανόστιμα!!!

Καλό Βράδυ

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Κολοκυθάκια Τηγανιτά

Καλησπέρα σας φίλοι μου,ελπίζω αυτό το μήνα να καταφέρω να σας ανεβάσω περισσοτερες συνταγές...
 Σήμερα σας έχω κάτι απλό αλλά και τόσο νόστιμο,για ελάτε...



Υλικα
2 κολοκυθάκια
αλέυρι 
αλάτι πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε είτε σε ροδέλες είτε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτακια τα βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και λίγο αλάτι για μισή ώρα...
Σε ενα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεστάνει..
Σε ένα μπωλ βαθυ έχουμε βάλει αλέυρι και μέσα λίγο πιπεράκι, σουρώνουμε τα κολοκυθάκια από τα νερά τα παιρνάμε απο΄το αλέυρι, τα τινάζουμε ελάφρά και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για λίγα λεπτά...
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα αφού έχουνε πάρει χρώμα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί....


Από τα αγαπημένα μου ορεκτικά μαζί με ουζάκι η μπύρα...

Σας Φιλώ Καλό Βράδυ!!!!!!

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Ρύζι Με Κάρυ & Μπέικον

Καλησπέρα φίλοι μου & Καλό Μήνα...
Ας υποδεχτούμε το καλοκαιράκι με θετική ενέργεια
Σήμερα ψήσαμε κοτοπουλο στα κάρβουνα και το συνόδεψαμε με το ρυζάκι που θα σας παρουσιάσω...
Για ελάτε...





Υλικα για 2 Άτομα
1 κούπα ρύζι τύπου Αμερικής(αντίστοιχα η διπλή ποσότητα σε νερό)
6 φέτες ψιλοκομένες Μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένη
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Αλάτι-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
 Σέ ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει ελαφρά, ρίχνουμε το μπέικον και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά...
Συνεχίζουμε ρίχνωντας το ρύζι ανακατεύουμε καλά για ένα με δύο λεπτά...
Προσθέτουμε το νερό και τα μπαχαρικά μας σκεπάζουμε ελαφρά το κατσαρολάκι χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά... 
Περίπου σε είκοσι λεπτά το ρυζάκι μας είναι έτοιμο...

Σερβίρετε Ζεστό!!!!!!!!

Καλό Βράδυ!!!!!!