Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Ανοιξιάτικα Ρολάκια

Παρασκευούλα Ζάχαρη, Παρασκεούλα Μέλι... Ήρθε Η αγαπημένη μου μέρα της εβδομάδας φίλοι μου...
Σήμερα έχω να σας παρουσιάσω τα ανοιξιάτικα μου ρολάκια αφού μπήκαμε στην Άνοιξη τι καλύτερο???
Για ελάτε να πάρετε μυρωδιά....








ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 Πακέτο φύλο κρόυστας (μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί όλο)
2 Καρότα τριμμένα
Μισό Λάχανο τριμμένο
1 Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκόρδο πολτοποιημένο
2 Κολοκυθάκια τριμμένα
Αλάτι - Πιπέρι-Πάπρικα
Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας & τα τρίβουμε...
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο & σωτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με τα μπαχαρικά ώς που να μαραθούν...
Τα κατεβάζω απο τη φωτια  & ξεκινάμε το γέμισμα παίρνουμε ένα ένα φύλλο το διπλώνουμε στη μέση να γίνει διπλό και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 ή 4 λωρίδες...
Βάζω τη γέμιση κατα μήκος και τα ρολάρω κλεινωντας καλα τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση...
Τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι και ρίχνω απο πάνω λίγο ελαίολαδο...

 Ψήνω στο φούρνο στον αέρα για περίπου 15' με 20'


Καλό σας Βράδυ Φίλοι μου

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Μύδια με Μανέστρα

Καλησπέρα πέρα για πέρα...Ο καιρός ενώ κάθε πρωί είναι χειμωνιάτικος το απόγευμα μεταμορφώνετε σε ανοιξιάτικο...Με λίγα Λόγια τα έχει και εκείνος χαμένα...
Λοιπόν Πριν 2 εβδομάδες φάγαμα μπαλκόνι το πρώτο  μας μεσημεριανό έξω οπότε έπρεπε κάτι να μυρίζει θάλασσα...
Η φώτο λίγο κουνημένη απο το άγχος μας να φάμε γρήγορα...






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΆΤΟΜΑ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΙΘΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙΟ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανι βαθύ αφού εχει ζεσταθεί το λάδι σωτάρω τα μύδια μας ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά.
Στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι & το σκόρδο και ανακατεύω ελαφρά ώσπου να πάρουν και εκείνα ελαφρύ χρώμα.
Σβήνω με το κρασί & τα αφήνω για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί .
Συνεχίζω ρίχνοντας το πελτέ ανακατεύω ώσπου να πάει παντου συμπληρώνω με νεράκι & με τα μπαχαρικα και τα αγήνω να δέσουν όλα μαζι...
Προς το τελείωμα ρίχνω τον ανιθό χαμηλώνω τη φωτιά και ξεκινάω να φτιάξω τη μανέστρα...

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λάδακι και σωταρω για ελαχιστα λεπτά τη μανέστρα  με μια βαθειά κουτάλα παίρνω απο τη σάλτσα απο τα μύδια και ρίχνω στο γιουβέτσι συμπληρώνω με νεράκι και λίγο αλάτι, μπορει να χρειαστει και 2 και 3 φορες να προσθέσουμε η λίγο σαλτσα η νεράκι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει η μανέστρα ...
Σε μια βαθειά πιατέλα βάζουμε τη μανέστρα και απο πάνω τα μύδια σερβίρετε ζεστο και καλή σας όρεξη....
Και προσοχή δεν ξεχνάμε το ουζάκι...

Καλό σας  Βράδυ

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Αραβική Με Γαλοπούλα & Ντοματίνια

Φίλοι μου Καλησπέρα...
Σήμερα σας έχω μια πρόταση για τις βραδυνές λιγούρες και όταν βαριόμαστε να κάνουμε κάτι πιο πολύπλοκο...
Για ελάτε
Υλικά
Αραβική Πίτα
Φέτες Γαλοπούλα
Τυρί του Τόστ
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Φύλλα απο μαρούλι η σπανάκι
Μαγιονέζα


Εκτέλεση
Αλείφουμε τη μαγιονέζα στην αραβική, απλώνουμε τα φύλλα απο μαρούλι ή σπανάκι...
Βάζουμε τις φέτες γαλοπούλα το τυρί και τα ντοματίνια το ρολάρουμε για να κλείσει και καλή μας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!


Καλό Βράδυ!!!!!!!!

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Καβουροκεφτέδες

Καλησπέρα φίλοι μου & Καλή Εβδομάδα,εχτές παρόλο που ο καιρός δεν ήτανε  και ο καλύτερος φάγαμε στο μπαλκόνι τρωγαμε και πίναμε ουζάκι στη βρόχη..,
Ένα απο τα μεζεδάκια ήταν οι καβουροκεφτέδες για ελάτε για τη μυρωδιά




Υλικά για 4 Άτομα
1 συσκευασία απομίμηση καβουριού
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1σκελίδα σκόρδο
Λίγο άνιθο
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
Αλέυρι όσο πάρει
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι το καβούρι μέχρι να γίνει αλοιφή.
Συνεχίζω και πέρναω στο μούλτι και το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μεταφέρω σε ενα μπώλ βαθύ και το μείγμα απο το καβούρι και απο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκόβω το ανιθο.
Ρίχνω τα μπαχαρικα το γάλα & το αυγό ανακατευω καλα και στη συνέχεια ρίχνω το αλέυρι σιγά σιγά μέχρι να γινει όλο το μείγμα ένας χυλός.
Μεταφέρω το μπώλ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζω να κάψει το λάδι και με ένα κουτάλι μεγάλο παίρνουμε απο το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κεφτέδες...


Καλή Όρεξη & Μην Ξεχάσετε το Ουζάκι

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Ρολάκια Μελιτζάνας

Καλησπέρα σε όλους αν και αργοπορημένα, Καλό Μήνα αφού είναι η πρώτη συνταγή για αυτό το μήνα...Ελπίζω να με ξαναπιάσει η προκοπή και να αρχίζω να γράφω γιατι έχουνε μαζευτεί διαφορα και τα έχω αφήσει όλα πίσω...
Ο προηγούμενος μήνας μας ταλαίπωρησε με αρρώστιες αλλά ελπίζουμε σε καλύτερο...

Για ελάτε να πάρετε μυρωδιά από μελιτζάνα







Υλικα Για 4 Άτομα
2 μελιτζάνες
4 φέτες τσένταρ
8 φέτες μπέϊκον
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σέ φέτες, τις τοποθετουμε σε ενα ταψακι με αντικολλητικο χαρτι.
Τις αλέιφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινελάκι.
Τις ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού γίνουν τις βγάζουμε απο το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Πέρνουμε μια μια φέτα απο τις μελιτζάνες και ξεκινάμε το γέμισμα..
Βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο τις φέτε τυριού αφού τη κάθε μια την έχουμε κόψει στη μέση, στο τέλος βάζουμε το μπέικον αφήνουμε λιγο να περισεύει στο πλάι και τυλίγουμε ρολά, βάζουμε μια οδοντογλυφιδα για να μην μας ανοίξουνε..
Συνεχίζουμε και με τις άλλες μελιτζάνες τις βάζουμε σε ενα πήλινο η σε ένα πυρεξάκι περιχύνουμε ελαιόλαδο από πάνω(ισα ισα) και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10' με 15'

*Το σερβίρουμε Ζεστό με λίγη ρόκα και Ντοματίνια


Καλό Σας Βραδυ