Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Κιμαδόπιτα

Βροχερές Καλησπέρες φίλοι μου,σήμερα μπορώ να πω είναι ακρώς χειμωνιάτικη ημέρα,σήμερα είχα μινι αδειούλα και ετσι ήρθε ο καιρός να μπώ στη κουζίνα απο το πρωι...Έφτιαξα μακαρόνια με κιμά απλά επειδή θα έμενε αρκετος κιμάς και για να εχουμε 2 διαφορετικές επιλογές έφτιαξα μια κιμαδόπιτα....


 Υλικα 
Κιμάς που μας έχει μείνει
Reggato τριμμένο
6 Φύλλα κρούστας
Αυγό χτυπημένο
Σουσάμι για την επάλειψη


Εκτέλεση 
Λαδώνουμε ενα ταψάκι & απλώνουμε 3 φύλλα στη συνέχεια απλώνουμε το κιμά μας σουρώνουμε απο τις πολλές σάλτσες αν έχει, πασπαλίζουμε με το τυρί , και σπάμε σε κομματάκια από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
Ρίχνουμε από πάνω το αυγό το χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χυσαφίσει το φύλλο...


Καλό Απόγευμα

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κοτοφτερούγες με μουστάρδα Dijon & Reggato δίπλα σε πατάτακια φούρνου

Καλησπέρα πέρα για πέρα φίλοι μου σήμερα είπα να πειραματιστώ με τις φτερούγες που αγάπαμε!!!!
Για ελάτε για μυρωδιά...
 Υλικα
1 Kg Φτερούγες
Αλάτι Πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
1 γενναία χουφτα reggato τριμμένο
Ελαίολαδο
2 Μεγάλες Πατάτες
Ρίγανη



Εκτέλεση 
Πλένουμε καλά τις φτερούγες τις στεγνώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύω τη Dijon με το τυρι,στη συνέχεια αλέιφω καλά τις φτερούγες και τις ψήνω στο γκρίλ και απο τις 2 μεριές...
 Ξεκινάω τη διαδικασία για τα πατατάκια μας,πλένω & καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτα στρογγυλά πατατάκια τα αλατίζω ρίχνω και τη ρίγανη λίγο λαδάκι να πάει παντού και ψήνω στον αέρα μέχρι να τραγανίσουν...


Γρηγορα και εύκολα φτιάξαμε το βραδυνό μας!!!!

Καλό σας Βράδυ!!!

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο Κοκκινιστό Με Ρύζι

Συννεφιασμένες Καλημέρες καλοί μου φίλοι,νομίζω ο χειμώνας έχει κάνει την επίσημη του εμφάνιση,εγώ είμαι Fan του χειμώνα και ας είμαι λίγο αρρωστούλα..
 Μάλλον είναι που μου αρέσουν οι χουχούλες...
Σήμερα 'εχω να σας δείξω κοτοπουλάκι κοκκινιστό με ρύζι, μπορώ να πω ότι είναι ένα απο τα αγαπημένα μου φαγήτα....
Ελάτε να πάρετε μυρωδιά!!!!
 Υλικά Για 2 Άτομα
2 μπούτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 χυμό τομάτας
2 ξυλάκια κανέλας
Αλάτι-Πιπέρι
1 κούπα ρυζί
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Πλένω καλά το κοτόπουλο...Σε μία βαθειά κατσαρόλα με ελαίολαδο σωτάρω τα μπούτια καλά και απο τις  μεριές...
Αφού πάρουν χρώμα ρίχνω το κρεμμύδι το σκόρδο και τα ξυλάκια κανέλας και σωτάρω για ακόμα λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά μας και συμπληρώνω νεράκι τα αφήνω σε μέτρια φωτιά να γίνουν(μπορεί να χρειαστεί να συμπλήρωσουμε και άλλο νεράκι...
Κάνα 20λεπτο πρίν αποσύρουμε τα μπούτια απο τη φωτιά και αφόυ τσεκάρουμε ότι έχει αρκετό ζουμάκι ρίχνω τη κούπα με το ρύζι για να γίνει μετα ζουμάκια απο το κοτόπουλο...
Τα αφήνουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά..Και το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Το σερβίρουμε ζεστό!!!
 Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Πατάτες Special

Καλησπέρα φίλοι μου ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά εγώ έδωσα ραντεβού με μια ιωσούλα και μου έχει γίνει τσιμπόυρι,αλλά που θα πάει θα τη διώξω απο πάνω....
Το σκ που μας πέρασε έφτιαξα κάτι πολύ νόστιμες πατατούλες που τις προτείνω ανεπιφύλακτα...
 Υλικα για 2 πήλινα όπως της φωτογραφίας
3 πατάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
2 σκόρδα ψιλοκομμένα
Τυρί κίτρινο τριμμένο 
1 κρέμα γάλακτος
Αλάτι-Πιπέρι-Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Καθαρίζω τις πατάτες μας τις πλένω και τις κόβω σε ροδέλες ,τις χωριζω στα πήλινα αφου τα έχω λαδώσει ελαφρά...
Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κρεμμύδι το σκόρδο για λίγα λεπτά προσθέτω τα μπαχαρικά ανακατευώ καλά,και τα αποσύρω απο τη φωτια..
Χωρίζω το μείγμα και στα 2 πήλινα προσθετω τα τυρια και τη κρέμα γάλακτος απο πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο....


Καλό σας Βράδυ Απο Εμένα...γκουχου γκουχου!!!!



Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Τορτελίνια Τουρλού στο Φούρνο

καλησπέρα σας πέρα για πέρα αυτές τις 2 μέρες έχω λίγο μια ενόχληση στο λαιμό,αλλά έυχομαι να μείνει εκει...
Σήμερα που σχόλασα δεν είχα φτιάξει κάτι πεινάγαμε κιόλας οπότε λέω ας φτιάξω τορτελινια τουρλού τουρλού...
Για κοπιάστε...

 Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με τυρί
1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτακια
1 πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
ελιές σε ροδέλες
Μανιτάρια
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
Κίτρινο Τυρί Τριμμένο
Αλάτι-Πιπέρι


Εκτέλεση
 Βράζουμε τα τορτελίνια μας...αφου γίνουν τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε είτε σε ατομικά πήλινα η σε μεγάλο πυρέξ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα,τη πιπεριά,τις ελιές & τα μανιτάρια,βάζουμε τα μπαχαρικά μας και το τυρι κρέμα τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε απο πάνω το τυρί τριμμένο...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περιπου 15'

Καλό σας Βράδυ!!!



Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Κουλουράκια με Λεμόνι

Καλησπέρα φίλοι μου...
Σήμερα σας έχω κουλουράκια λεμόνι ιδανικά και για το πρωί και για το απόγευμα.
Για ελάτε...


 Υλικά για περίπου 30 κομμάτια
1 κούπα ζάχαρη μαύρη & λίγη για το πασπάλισμα 
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
2 αυγά &  1 για την επάλειψη
1 βανίλια
Μισή κούπα γάλα φρέσκο χαμηλών λιπαρών
250γρ και κάτι αλεύρι



Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει,στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά τα αυγά το γάλα,τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα,αφού ενωθούν τα υλικά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ξεκινάω το ζύμωμα μέχρι η ζύμη μας να ξεκολάει απο τα χέρια...
Στη συνέχεια περνουμε λίγη λίγη ζύμη κάνουμε μπαστουνάκια και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκάρια...
Τα αλέφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ενα 15' με 20'


Καλό Βράδυ!!!!!!!!!

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Κοτομπουκιές αλά Κρέμ...

Κυριακή γιορτή και σχόλη να είτανε η εβδομάδα όλη που λέει και το τραγούδι...Καλησπέρα φίλοι η ώρα περασμένη και λογικά έχετε φάει όλη το μεσημεριανό σας και είσαστε σε φάση που απολαμβάνετε το καφεδάκι σας...
Σήμερα ο καλός μου είχε τη πρόταση να μας μαγειρέψει εκείνος όπως σας έχω αναφέρει είναι άριστος ψήστης αλλά και στη κουζίνα δεν τα πάει άσχημα σήμερα μας έφτιαξε κοτομπουκιές αλα κρέμ με πατάτες τηγανιτές έχει μπόλικες θερμίδες αλλά πιστέψτε με αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε...
Για ελάτε να δείτε....
Υλικά για 2 Άτομα
1 πακέτο κοτομπουκιές
2 κρέμες γάλακτος light (αυτό μας μάρανε...χαχαχχα)
300 γρ τυρί τριμμένο(γκούντα)
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πιπέρι
ελαίολαδο

Εκτέλεση για τη κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι με ελαίολαδο τσιγαρίζω το μπέικον με το σκόρδο για λίγα λεπτά αφού έχουν πάρει ελαφρύ χρώμα,πιπερώνουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά τις κρέμες γάλακτος  ,και ανακατεύουμε,όταν πάρει μια βράση η κρέμα μας ρίχνω το τυρί σιγα σιγα για να αρχίζει να δένει σάλτσα ανακατεύουμε ελαφρά για δέκα λεπτα σε χαμηλη φωτιά..
Στη συνέχει τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές σε ζεστο λάδι

*Τι συνοδέψαμε με πατατούλες τηγανίτες


Προτείνουμε τη κρέμα αυτή και για τα ζυμαρικά σας!!!!!!

Καλό Απόγευμα!!!!!!!!