Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Pizza με Σύγκλινο Μανης & Πατάτες Ναξου

Γεια σας και πάλι μετά απο μια εβδομάδα προσαρμογής λέμε οτι μπήκαμε ξανά στους ρυθμούς μας, όχι ότι μας αρέσει,αλλά δεν έχουμε και τρελές επιλογές...
Εγω ξεκίνησα δουλειά ο Χαράκης πρώτη μέρα αυριο στο σχολείο!!!!Και όσο να το κανουμε έχει ένα αγχος παραπάνω η δόλια μάνα...Τεσπα Εύχομαι και απο εδώ Καλή Χρονία σε όλα τα παιδάκια μικρά μεγάλα & φυσικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς...
Λοιπον όπως ξέρετε τη προηγούμενη εβδομάδα γυρίσαμε απο τις διακοπές και εκτός απο τι βαλίτσα με τα άπλυτα και τις αναμνησείς φέραμε και ενα τοπικό κρέας απο το μέρος που πήγαμε διακοπές...Την Όμορφη Μάνη εμένα μου άρεσαν παρα πολύ όσα μέρη είδαμε μου άρεσαν η πετρινη πυργοι που τους βλέπεις σε κάθε γωνία οι απέραντες παραλίες και φυσικά αυτό το νόστιμο κρεατάκι που έχει το σύγκλινο...
Είναι χοιρινό καπνιστό που τρωγετε είτε ωμό ειτε ψητό ακόμα και βραστο και τηγανητο οπως και να το φας ξέρεις οτι θα σου αφήσει μια απίστευτη  γεύση στον ουρανίσκο...
Εγω είπα να το δοκιμάσω αυτη τη φορά σε πίτσα και δεν με απογοήτευσε καθόλου σε συνδυασμό με την απίστευτη γέυσης της πατατας Ναξου μας έμεινε αξέχαστο και θα το ξανατιμήσουμε....




 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ   
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ 1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ 1 ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

 

ΚΕΤΣΑΠ 
ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ

ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΖΑΧΑΡΗ


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

ΓΚΟΥΝΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ ΣΎΓΚΛΙΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΆΚΙΑ
ΠΑΤΆΤΕΣ ΝΑΞΟΥ ΚΟΜΜΈΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΆΚΙΑ(ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΓΑΝΙΣΕΙ)
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΗ ΜΑΓΙΑ,ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ & ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ...

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ & ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ...

 
 ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΥΜΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΛΑ Κ ΤΗ ΤΡΥΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ...
  
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛΑΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΜΑΖΙ...
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ, ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙς ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΓΑΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ...
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ...


*ΠΑΓΩΣΤΕ ΠΟΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ & ΒΟΥΡ  ΣΤΟ ΨΗΤΟ


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ





Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Οινόμελο!!!

Καλησπέρα σε ολους φτάσαμε στο τελευταίο ΣΚ του Καλοκαιριού αλλά όπως πολλοί άλλοι έτσι και εγώ αρνούμε να το αποχωριστώ...
Σήμερα είναι το πρώτο Σάββατο στο σπίτι μας μετά τις διακοπές περιμένουμε τους φίλους μας να πούμε τις ιστορίες των διακοπών μας βέβαια ξεροσφύρι δεν πάει τίποτα θα ψήσουμε και θα πιούμε και ένα οινόμελο παραπάνω....



Για Κοπιάστε...
Υλικά
1 Μπουκάλι Κρασί Κόκκινο
6 Κουταλιές Μέλι
2 Ξυλάκια Κανέλα
2 Κουταλιες του γλυκού Γαρύφαλλο Τριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί μας,αφου έχει πάρει τη βράση ρίχνουμε το μέλι τη κανέλα και το γαρυφαλλο,ανακατευουμε για 2 με 3 λεπτα και το κατεβάζουμε απο τη φωτιά...
Το μεταφέρουμε σε κανάτα πίνετε η ζεστό η κρύο....(Μεταξύ μας Εγώ το προτιμώ Κρύο)

Στην Υγειά Σας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Δροσερό Εύκολο Γλυκάκι

Φίλοι μου Καλησπέρα....Θα έπρεπε κανονικά να ευχηθώ Καλό Χειμώνα αλλά ακόμα δεν μου κάνει η καρδιά...
Φέτος Πέρασα ένα απο τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωή μου,νομίζω απο παιδί έχω να περάσω τόσο καλά...Βέβαια η διακοπές μας τελείωσαν απο Δευτέρα γυρνάμε ξανά στους ρυθμούς μας...
Σήμέρα έφτιαξα ένα άκρως οικονομικό γρήγορο και δροσερό γλυκάκι...

Για ελάτε να δούμε

Υλικα
1 κουτί ζελέ(οτι γεύση θέλετε)
2 σακουλάκια κρέμα βανίλιας στιγμής
Γάλα φρέσκο όσο λένε οι οδηγίες για τη πρετοιμασία των κρέμων
Μπισκότα γεμιστά(οτι γευση θέλετε)

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζελέ μας όπως αναγράφουνε και τα κουτιά,Το χωρίζουμε σε ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει...
Συνεχίζουμε με τη παρασκεύη των κρεμών,ανακατεύουμε τη σκόνη με το γάλα ώσπου να γίνει κρέμα.
Βγάζουμε τα ποτήρια απο το ψυγείο ανοιγουμε ενα ενα τα μπισκοτα τα γεμιστα.βαζουμε τη πλευρά την άδεια πάνω στο ζελε,συνεχίζουμε γεμίζωντας με κρέμα και στο τελείωμα βάζουμε το μπισκότο που έχει τη γέμιση πάνω...
Συνεχίζουμε και με τα άλλα ποτήρια την ίδια διαδικασία...



Καλή μας Όρεξη
Και αφήστε το Καλοκαίρι να Μείνει Ακόμα στις Καρδίες Μας!!!!!!!!!

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Καραμελωμένο Χοιρινό

Καλησπέρα,Καλησπέρααα....Που σας βρίσκω???
Ελπίζω να είσαστε διακοπές ή όσοι είναι στην Πόλη να έχουνε παέι για μπάνιο στη παραλία...
Εμείς πρίν λίγο γυρίσαμε και κλασσικα το βράδυ έχουμε bbq night ...I love it!!!!!!!!!!!!
Βέβαια αυτό που θα σας δείξω σήμερα είναι από άλλη μέρα μου....Και μάλλον είναι και η τελεύταια για το καλοκαίρι διότι τη Πεμπτη φεύγουμε και εμείς για διακοπούλες....
Για πάμε να δουμε τη συνταγή μας


Υλικα για 2 άτομα
Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο
1 πιπεριά κομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλίες τής σούπας μάυρη ζάχαρη
1 κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασίου λευκό κρασί

Ελαιόλαδο
Αλάτι- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι







Εκτέλεση
Στο γουοκ η σε ενα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Αφου πάρει ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε το κρέας μας το σωτάρουμε απο τη μια πλεύρα  καλα με τις 2 κουταλίες ζάχαρη κ αφου πάρει χρώμα το γυρίζουμε και ριχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη

Ρίχνω τι πιπεριά & Σβήνω με το κράσι το σκεπάζω για 5 λεπτά....
Το ξεσκεπάζω ρίχνω τη κρέμα γάλακτος & τα μπαχαρικά και τα αφήνω να δέσουν όλα μαζί....

Αφου ετοιμαστεί φτιαχνουμε ρυζάκι το ρίχνουμε μέσα και τα ανακατευουμε ολα μαζί

Σερβίρετε  Ζεστό!!!!!! 


Καλή Όρεξη & Καλό Υπόλοιπο Καλοκαιριού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!