Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Πουγκια τυριων

Απλα τέλειαα μόνο αυτό έχω να πώ ξετρελάθηκα κ εγώ κ ό χάρης σε ευχαριστούμε πολύ θεία μάρια για τα τέλεια πουγκάκια που μας έφτιαξες





ΥΛΙΚΑ:     
300γρ ανθοτυρο
100γρ φετα
δυοσμο - αλατι - πιπερι
1 αυγο
1 φυλλο σφολλιατας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατευω ολα τα τυρια μαζι ριχνω το αυγο και δυοσμο-αλατι-πιπερι
κοβω τη σφολιατα σε τετραγωνα και τα γεμιζω ,τα τοποθετο στο ταψακι και ψηνω για 20'



Δοκιμάστε το όπωσδήποτε....
Ευχαριστώωωωωω αδέρφούλααααα όπως πάντα κ αυτό πεντανόστιμο

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Σπετσοφάϊ!!!!!!!!!!!!

Αυτό το νοστιμότατο σπετσοφάϊ έρχετε απο την γλυκιά μου αδερφούλα δοκιμαστε το αξιζει.. Το γεύτικα...



ΥΛΙΚΑ

400 γρ λουκανικα χωριατικα τρικαλων με πρασο
ελαχιστο λαδι
2 κρεμμυδια κομμενα ροδελες
4 πιπεριες πολυχρωμες ψιλοκομμενες
ριγανι
αλατι-πιπερι
1/2 ποτιρι κρασι λευκο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σωταρο κρεμμυδια και πιπεριες στο τηγανι με ελαχιστο λαδι μεχρι να βγαλουν τα αρωματα τους,ριχνω τα λουκανικα ,αλατι -πιπερι- ριγανι και σβηνω με κρασι
μετα το βαζω μεσα στο φουρνο σε ενα πυλινο να τελειωσει το ψησιμο( 15')



ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
ψημενο ψωμακι πασπαλισμενο με ριγανιτσα και αλατοπιπερο και το κρασι της αρεσκειας σας.....!
καλη ορεξη

Ευχαριστώ πολύ αδερφούλα πεντανόστιμο είναι!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Εξοχικό σε φύλλο κρούστας

Ακόμα μια υπέροχη συνταγη από τη λίτσα μας χωρις φωτος θέλω να τη συγχωρέσετε είναι η αρχή της σε λίγο θα πάρει τον αέρα κ θα μας τα φωτογραφίζει όλα....

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο φύλλο κρόυστας
Γύρω στο μισό κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλο,μοσχάρι κ χοιρινό
2 μέτρια κρεμμύδια
2 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο καρότο
250 ml κρέμα γάλακτος
2 φυλλα δαφνη
4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι,πιπέρι
Κ μπολικο τυράκι της αρεσκεία σας ερκεί να λιώνει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κρέατα μας & τα κόβουμε μπουκίτσες μικρες κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πατάτες το κρεμμύδι κ το καρότο...
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει το κρέας μαζί με τη δάφνη & το μπαχάρι κ αφού είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα λαχανικά μας...
Δεν θέλουμε να έχει πολύ νερό ρίχνουμε αλατάκι πιπεράκι συνεχίζουμε ρίχνωντας τη κρέμα ανακατεύουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά κ το αφήνουμε να κρυώσει για να ρίξουμε & το τυράκι μας...
Ετοιμάζουμε τα φύλλα μας για κάθε μεριδα βάζουμε & 3 φύλλα κρούστας αλέιφουμε τα φύλλα μας & βάζουμε τη γέμιση μπορουμε να τα κλεισουμε σαν πακετάκια η ακομα κ σαν πουγκια...
Σε ενα ταψάκι βουτυρωμένο τοπεθετούμε τα πακετάκια μας αφού τα έχουμε βουτυρώσει & αυτά & τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι  να χρυσαφίσει το φύλλο μας...


Συνοδέυτε πάρα πολύ ωραία με πάτατούλες η ρύζι


Λιτσα μου ένα μεγάλο ευχαριστω κ πάλι για τις υπέροχες ιδέες που μας δίνεις...


Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!

Μυρωδάτες πατατούλες by litsa...

Θέλω να ευχαριστήσω τη φίλη μου λίτσα για τη συνταγή της & θέλω να της πω οτι περιμένω & τη φώτο γιατι την ξέχασε....
Λίτσα μου πρέπει να ναι πεντανόστιμες θα τις δοκιμάσω σίγουρα...

ΥΛΙΚΑ
10 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο  βιτάμ & φρέσκο η αρωματικό
1 κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Χυμό απο 1 λεμόνι
10 φέτες μπέϊκον
1 μεγάλο κομματι γραβιέρα
Αλάτι 
Πιπέρι 
Ριγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες κυδωνάτες...
Σε ένα μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα βάζουμε το βουτυράκι κ προσθέτουμε το κρεμμυδάκι μας ψιλοκομμένο όπως επίσης κ το σκόρδο,τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά...
Στη συνέχεια ρίχνουμε μπόλικο νερό να σκεπαστούν & τις αφήνουμε να βράσουν,όταν είναι σχεδόν έτοιμες κ έχουν πιεί το περισσότερο νερό ρίχνουμε το κρασί μας,μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό απο το λεμόνι,ρίχνουμε τα μπαχαρικα κ το μπεικον ψιλοκομμένο στο τέλος ρίχνουμε το τυρί μας σε μεγάλα κομμάτια & σκεπάζουμε τη κατσαρόλα...




Λίτσααα μου θα το τιμησω όπωςδήποτε
Ευχαριστω πάρα πολύ κ περιμένω κ άλλες πολλές συνταγές κ με φώτο αυτη τη φορά


Καλή επιτυχία

Ποικιλία αλλαντικών!!!!!!

Όπως σας ειπα κ πριν το καλοκαιράκι έρχετε ότι καλύτερο για βολτούλες αλλα κ για παρεούλα στο μπαλκόνι για μπυρίτσες & για ουζάκια...

Εκτός απο τη καλή παρέα τι καλύτερο για να συνοδέψουμε τα ποτάκια μας κ γρήγορο έιναι μια πιατέλα αλλαντικών η & τυριών... Μπορούμε να βάλουμε προσούτο,ζαμπόν,σαλάμι αέρος,σαλάμι μπύρας κ διάφορα παξιμάδακια η κριτσίνια μπορούμε να γαρνίρουμε με δροσερο αγγουράκι....
Μπορούμε να κάνουμε κ συνδυασμό αλλάντικών & τυριών μάζι να βάλουμε γραβιέρα κεφαλοτύρι,παρμεζάνα,ρεγγάτο καπνιστό ακόμα κ τυρί κρέμα για να βουτάμε τα παξιμαδάκια μας η τα κριτσίνια μας....




Στην υγεια σας....

Φρουτάκια δροσεράαα!!!!!!!!!!!

Ημερολογιακά σε λίγες μέρες κ επίσημα θα έχουμε καλοκαιράκι οπότε τι πιο καλύτερο για μια πιατέλα με δροσερά φρουτάκια για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι κ τόσο fan αλλά δεν μπορω να αμφισβητήσω τόσο πόσο καλό κάνουν..
Ευτυχώς ο γιός μου δεν μου έχει μιάσει σε αυτό(στο μόνο δηλαδή χαχαχχαχαχ!!!!!)κ τα τρώει...

Τι πιο απλό & γρήγορο για τα βράδυα του καλοκαιριού είναι πια πιατέλα με δροσερά φρουτάκια!!!!!!!!




Καλό καλοκάιρι σε όλους μας....

Να κάνετε πολλά μπανάκια & να ρουφήξετε κάθε στιγμή του καλοκαιριού!!!!!!!!!!!!


Κοτόπουλο Γιαουρτλού!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο
4 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές λάδι
3 Πίτες
Αλάτι 
Πιπέρι 
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλιές πολτό ντομάτας
Θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο & το κόβουμε μπουκίτσες,το βάζουμε σε ενα μπώλ ρίχνουμε το λάδι τη μια κουταλιά γιαούρτι αλάτι,πιπέρι,ριγανη κ το βάζουμε στο ψυγειο για 10 λεπτά...
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ψήνω σε σχαρούλα το κοτόπουλο...
Ξεκινάω να φτιάξω μια απλή σαλτσούλα σε τηγανάκι με λιγο ελαιλαδο βάζω το πολτό κ το θυμάρι ανακατεύω καλά & αφήνω να πάρουν μια βράση...
Ταυτοχρονα εχω βάλει κ τις πιτούλες να ψήνονται...
Αφού είναι όλα έτοιμα σε ένα πιάτο κοβω τι πιτούλες βάζω το κοτοπουλάκι στο πλάι λιγο γιαούρτι κ απο πάνω σάλτσα, πασπαλίζω με τη πάπρικα το συνόδεψα με πατάτες τύπου τηγανιτές...


Τι εννοώ τύπου τηγανητές...?????καλή η απορία στο σπίτι μας δεν τηγανίζω πατάτες προτιμω να τις κάνω στο φούρνο στον αέρα βάζω τις πατάτες κ τις πέρναω απαλά με λαδάκι γίνονται σούπερ σαν τηγανιτες αλλά πολύ πιο ελαφριές &με λιγότερες θερμίδες...


Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!
Καλοφάγωτο!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Μανιταροπιτα!!!!!!!!!!!!!

Η ζύμη που μας εχει μείνει κ βρίσκετε στη κατάψυξη είναι σωτήρια μπορείς να φτιάξεις οποιαδήποτε πίτα στο λεπτό έτσι σήμερα αποφάσισα να φτιάξω μανιταρόπιτα...

ΥΛΙΚΑ
Ζυμη έτοιμη αν έχουμε αλλιώς σφολιάτα


Για  την Μπεσαμέλ
250γρ βούτυρο
Λίγο αλεύρι\
Λίγο γάλα
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο


Για την Γέμιση
250γρ μανιτάρια άσπρα φρέσκα
6 φέτες μπέϊκον
1 κρεμμυδι 
1 κουτ.γλυκου ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη πλάκα βουτύρου κ περιμένουμε να λίωσει...
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά & ανακατεύουμε με το σύρμα μας να μην σβολιάσει...
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάλι σιγά σιγά το γάλα κ ανακατευουμε καλα μεχρι να γίνει κρεμώδης,το κατεβάζουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το αυγό ανακατεύουμε κ συνεχίζουμε ρίχνωντας τα μπαχαρικά...
Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμυδακι μας με λιγη ζαχαρίτσα να καραμελώσει ελαφρά...
Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα ρίχνω το μπέϊκον & τα μανιτάρια κ τα σωτάρω μέχρι να πάρουν κ εκείνα χρώμα...


Όταν είναι έτοιμο ρίχνω το μείγμα με τα μανιτάρια μέσα στη μπεσαμέλ & ανακατεύω πολυ καλα...
Χωρίζω τη ζύμη σε 2 κομμάτια & την ανοίγω...
Σε ένα ταψάκι απλώνω το ένα φύλλο & απλώνω καλά το μείγμα...
Συνεχίζω με το άλλο φύλλο κ καλύβω τι πίτα μας...
Ψήνω σε προθερμασμένο φουρνο μεχρι να πάρει χρωματάκι...


Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό...

Πάντα όταν ανοίγω φύλλο πάντα περισσεύει ζύμη,την τυλίγω με μεμβράνη κ τη βάζω στη καταψύξη & πάντα είναι λύση για ένα γρήγορο snak...

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη που μας έχει μείνει
200γρ τυρί γκούντα τριμμένο
Λίγη φέτα
Λίγη παρμεζάνα
2 φέτες μπέικον
200γρ ζαμπόν
Κέτσαπ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο γάλα για επάλειψει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχω βγάλει από νωρίτερα τη ζύμη για να ξεπαγώσει την ανοίγω κ τη τοποθετώ σε ένα ταψί που έχω απλώσει λαδόκολλα & την αλείφω με κέτσαπ...
Στην άκρη βαζω όλα τα υλικα μαζί στο τέλος ρίχνω απο πάνω το πιπερακι κ το κλείνουμε καλα σαν ρολό...
Το αλείφω με γάλα & το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο...
Καλή Επιτυχίαααααα!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Γρήγορο γλυκάκι με άνθος αραβοσίτου κ μπισκότα ορεο

ΥΛΙΚΑ
1 ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
μπισκότα ορεο
1μίση φλυτζάνι γάλα
τρούφα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τη κρέμα με το γάλα...
Σε ένα ποτήρι βαζουμε 2 μπισκοτακια ορεο...
βάζουμε τη κρέμα απο πάνω κ άλλο ενα μπισκότο...
Βάζουμε κ άλλη κρέμα από πάνω κ πασπαλίζουμε με τρούφα...


Καλή επιτυχία...

Spaghetti λευκή κ πολύχρωμη ταυτόχρονα!!!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
Spaghetti 
1 κρεμμύδι 
1 ντομάτα
1 πιπερία πράσινη
4 φέτες μπέικον
3 κουταλιές της σούπας ελιές σε ροδέλες
1 κρέμα γάλακτος
Τυρί σε κρέμα
Αλάτι,πιπέρι
Κόκκους απο ροζ πιπέρι
θυμάρι
Ελαιόλαδο
(το κρεμμυδι η ντομάτα κ η πιπεριά δεν χρειάζετε να ειναι κομμένη σε μικρά κομμάτια μέτρια κομμένα)
Φτιάχνουμε τα Spaghetti μας,κ ταυτόχρονα φτιάχνουμε κ τη σάλτσα μας...
Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι το μπέικον κ τους κοκκους πιπεριου...
Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε τη πιπερία κ τις ελιες ανακατευουμε 2 λεπτα ολα τα υλικά μαζί κ ρίχνω τη ντομάτα μας...
Αφού πάρουν μια βράση με τα ζουμάκια που βγάλανε προσθέτω τη κρέμα γάλακτος  ανακτεύω λίγο κ ρίχνω το τυρί κρέμα για να πήξη συνεχιζω με τα μπαχαρικα κ ανακατεύω μέχρι να δέσουν...
Σερβίρουμε σε πίατο τα Spaghetti  κ βάζουμε πάνω τη σαλτούλα μας,άν θέλουμε προσθέτουμε τυράκι τριμμένο...


Καλή
      Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σπανακοτυροπιτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 Φαρίναπ
250γρ Βουτυρο
1 Γιαούρτι
1 Αβγό


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Σακούλα σπανάκι καθαρισμένο
1 Κρεμμύδι μεγάλο
1 Χούφτα άνιθο
500γρ Φέτα
Αλάτι 
Πιπέρι
1 Αυγό για επάλειψη








ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την εκτελέση για την ζύμη θα τη βρείτε στην συνταγη πιτα με διάφορα τυριά κ φύλλο κουρού....
Αφού φτίαξουμε τη ζύμη ξεκινάμε τη γέμιση,καθαρίζουμε καλά το σπανάκι κ το ζεματάμε για λιγα λεπτά...
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμυδι με τον άνιθο...
Σουρώνουμε καλά το σπανάκι κ το βάζουμε κ αυτό στο τηγάνι με το κρεμμυδι κ το ανιθο μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε αλατάκι πιπέρι...
Αφού είναι έτοιμο το κατέβαζουμε απο τη φωτιά  μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μπασίνα κ βάζουμε τη φέτα & ανακατέουμε καλά...
Ανοίγουμε το φύλλο μας κ βάζουμε το μείγμα σκεπάζουμε με το αλλο φύλλο αλέιφουμε με αβγό κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρωματιστεί....
Καλή Επιτυχίααααα
Καλοφάγωτη!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Πϊτα με διάφορα τυριά & φύλλο κουρού

ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο κουρού
500γρ αλεύρι που φουσκωνει μονο του
1 βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου
1 κεσεδακι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 αβγό


Για την γέμιση
Gouda τριμμένη
Παρμεζάνα τριμμένη
Φετα κομματάκια
Τυρι σε κρέμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε να φτιάχνουμε το φύλλο σε μια μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι κ βάζουμε κ το βούτυρο.
Ενώνουμε το βουτυρο με το αλεύρι ώσπου να γινει σαν άμμος το μείγμα.
Συνεχίζω & ρίχνω το γιαουρτι κ το αβγό κ τα ζυμώνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη,αφού είναι έτοιμη τη τυλίγω με μια μεμβράνη & τη βάζω στο ψυγείο για μια ώρα...
Μετά απο μια ώρα βγάζω τη ζύμη απο το ψυγείο & σε μια επιφανεια ελαφρά αλευρωμένη χωρίζω τη ζύμη σε 2 κομμάτια κ την ανοιγω.
Σε ενα τάψακι απλώνω το ένα φύλλο & βάζω τη gouda τη παρμεζάνα τη φέτα κ κουταλιές απο το τυρί κρέμα παντού...
Συνεχίζω με το επομένο φύλλο απο πάνω για να την σκεπάσω κ την αλέιφω με λίγο γάλα η αβγό...
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο γυρω στο μισάωρο...
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!