Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Γαρίδες σαγάνακι ala Maria

Αυτή η συνταγή έρχετε απο τη γλυκιά μου αδερφούλα


Απο 1-6 Γαριδες Σαγανακι

Υλικα:
1/2 σακουλακι γαριδες το μικρο μεγεθος
1 κρεμμυδι μεσαιο
1 σκελιδα σκορδο (διχως καρδια)
αλατι,πιπερι,ginger σκονη
1 σφηνακι ουζο
1/2 πουμαρο πολτος
πεκορινο ή κασερι τριμενο





Πραξη:
Τσιγαριζω ελαφρως κρεμμυδι και σκορδο(ψιλλοκομμενα) και βαζο μια κοφτη κουτ.του γλυκου ζαχαρη,επειτα προσθετω τις γαριδες
και τα μπαχαρικα σβηνω τη φωτια με το ουζο και τελος προσθετο το πουμαρο με λιγο νερο και κατεβαζω τη φωτια .
Σε 20-30' ειναι ετοιμα ,σερβιρω και πασπαλιζω με το τριμμενο πεκορινο ή κασερι....




ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




Ευχαριστώ πολύ αδερφούλα κ επειδή το δοκίμασα κιόλας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Κανελλονια γεμισμένα με κιμά

ΥΛΙΚΑ
Μισο κιλο κιμά ανάμεικτο
1 πάκετο κανελλόνια
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
Μία σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα σε σκόνη κ 1 ξυλάκι
1 Ντομάτα
Τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι & το σκόρδο κ το σωτάρω ελάχιστα σε λίγο ελαιόλαδο,ρίχνω το κιμά να τσιγαριστεί ελάφρα & εκείνος...
Προσθέτω το χυμό ντομάτας & τα μπαχαρικά τα αφηνω να γινει ο κιμάς
Όταν γίνει ο κιμας το κατεβάζουμε απο τη φωτιά & παίρνουμε ένα ένα κανελλόνι κ το γεμίζουμε με ενα κουταλάκι.
Αφού τελείωσουμε τη διαδικάσια γεμίσματος κ τα απλώνουμε στο ταψάκι μας κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες τις τοποθετούμε επάνω κ στο τέλος ρίχνουμε το τυράκι το τριμμένο πρόσθετουμε κ λίγο νεράκι στο ταψάκι....


Καλή όρεξη & Καλή επιτυχία
(ο γιος μου το τίμησε & με το παραπάνω)

Σοκολατάκια με φυστίκια αιγίνης

Σίγουρα σε όλους μας έμειναν πασχαλινά σοκολατένια αυγά,αν τα βαρεθήκατε κ θέλετε να δημιουργήσετε ενα πολύ ωραίο κ γρήγορο γλυκάκι με αυτά διαβάστε τη παρακάτω συνταγή :)

ΥΛΙΚΑ
Ότι σοκολατένιο αυγο έχει μείνει
φυστίκια αιγίνης(η οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίωνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Όσο περιμενουμε να λιώσει η σοκολάτα σπάμε τα φυστίκια.
Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα & αφου λίωσει η σοκολάτα μας παιρνουμε με ενα κουταλι κ απλωνουμε στο χαρτί  σε ακανόνιστα σχήματα.
Από πάνω πασπαλίζουμε με τους ξήρους καρπούς.
Πολύ νόστιμα κ γρήγορα σοκολατάκια...
Καλοφάγωτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Πασχαλινά κουλουράκια

Το σπίτι μύρισε πασχαλινά κουλουράκια βέβαια αυτή τη φορά δεν τα έκανα μόνη έιχα το καλύτερο βοηθό το αγοράκι μου το γλυκό...

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 4 κουταλιές γλυκού baking powder
1 φλυτζάνι ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
125 ml ελαιόλαδο
4 αβγά
125 ml γάλα
3 βανίλιες





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ η με το σύρμα το βούτυρο με το λάδι & τη ζάχαρη,μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά κ τις βανίλιες.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι προσθέτοντας εναλάξ το αλεύρι σε δόσεις & το γάλα μέχρι να γίνει εύπλαστη & μαλακή.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο.
Παιρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης κ τις πλάθουμε στα σχήματα που θέλουμε κ τα τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί,αλείφουμε τα κουλουράκια με το μείγμα του κρόκου κ του γάλα...
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς


Καλή Επιτυχία & Καλή Ανάσταση σε όλους

Και του Χρόνου....


Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά...

ΥΛΙΚΑ
4 Μανιτάρια Πορτομπέλο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
4 κουταλιές του γλυκού πέστο
1 κομμάτι γραβιέρα
Ελιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανιτάρια καλά, προσέχτικα βγάζουμε τη ψύχα από μέσα & τη βάζουμε σε ένα μπωλάκι...
Σε ένα τηγανάκι βαζούμε ελαιολαδο κ σωτάρουμε ελάφρα τη ψύχα του μανιταριού προσθέτουμε το τυρι κρεμα κ ανακατεύουμε καλά & το κατεβάζουμε πο τη φωτιά..
Σε ένα ταψάκι αφου έχουμε τοποθετήσει τη λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια για νατα γεμίσουμε τα αλείφουμε πρώτα μέσα με πέστο βάζουμε το μείγμα με τη ψύχα κ το τυρί κρέμα κ στο τέλος απο πάνω τη γραβιέρα...
Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φουρνο ίσα ίσα να λιώσει η γραβιέρα...


Σου αφήνει μια εκρηκτική γεύση στον ουρανίσκο...


Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!

Πολύσπορα Παξιμαδάκια με φέτα κ ντομάτα!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
Παξιμαδάκια Πολύσπορα
Φέτα
Ντομάτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι 
Ρίγανη
Θυμάρι

Σέ ένα μπωλάκι θρυμματιζουμε τη φέτα κόβουμε τη ντομάτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι ρίγανη θυμάρι.
Τα ανακατεύουμε καλά...
Βρέχουμε λίγο τα παξιμάδια κ τοποθετόυμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια

Μια ιδέα για γρήγορα σνάκ κ έχουν κ μια μυρωδιά από Κρήτη!!!!!!!!!!

Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Πακέτο με φέτα παρμεζάνα & μπέικον

ΥΛΙΚΆ
1 Πακέτο σφολιάτα
750γρ Φέτα
10 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
10 φέτες μπέικον
Λίγο άνηθο
πιπέρι
1 Αυγό
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ βαζουμε ολα τα υλικα μαζί κομμένα(φέτα παρμεζάνα μπέικον,άνιθο,πιπέρι)

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα & ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτα
Βάζουμε στη μια πλέυρα τη γέμιση & το κλέινουμε σαν πακετάκι κλεινουμε καλα όλες τις άκρες για να μην μας ανοίξουν...συνεχίζουμε το ίδιο & με το άλλο φύλλο σφολιάτας
Αλείφουμε με αυγό κ πασπαλίζουμε με σουσάμι...Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο γύρω στο μισάωρο.

Κάλη Επιτυχία

Κέικ Κανέλας

Χτές αποφάσισα να κάνω κέικ αλλά δεν ήθελα τα κλασσικά κ ειπα να αυτοσχεδιάσω τελικά πέτυχε το πείραμα. 
Ενα κέικ κανέλας που στη γεύση θυμίζει πολύ τη γνωστή φανουρόπιτα...






ΥΛΙΚΑ
500 γρ Φαριναπ
210 γρ Ζάχαρη μαύρη
1 Αυγό
2 Κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κανέλα
1 Κουταλάκι γαρίφαλλο τριμμένο
1 Ποτήρι γεμάτο χυμό ροδάκινο
1 Βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη




ρίχνουμε έπειτα το αυγό χτυπάμε για λίγο κ συνεχίζουμε ρίχνουμε τη κανέλα το γαρίφαλο & τη βανίλια..
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το αλέυρι & το χυμό εναλάξ μέχρι η ζυμη να κάθετε

Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι αντικολλητικό κ το ψηνουμε στους 180 γύρω στα 45 λεπτα με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο

Γίνετε πολύ αφράτο δοκιμάστε το!!!!!!!!

Κάλη Επιτυχία!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Ψητό κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ
1Μίση κιλό Μοσχάρι Νουά
1 Κρεμμυδι Μεγάλο στα 4 κομμένο
Χυμό από 3 λεμόνια
1 Καρότο
3 Σκελίδες Σκόρδο
2 Φυλλα Δάφνης
Μισό ματσάκι Σέλινο
3 κόκκους Μπαχάρι
1 Μπουκάλι Κρασί
Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας,το τρυπάμε & βάζουμε το καρότο το αλατοπιπερώνουμε,κ το σωτάρουμε στην κατσαρόλα.
Ριχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα στην κατσαρόλα τα σωτάρουμε κ αυτά & μετά σβήνουμε με λίγο κρασί στην συνέχεια προσθέτουμε κ το υπόλοιπο κρασί & νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας...
Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθει συμπληρώνουμε υγρα & αλατι κ πιπέρι αν χρειαστει...
Ο χρόνος ψησίματος γύρω στις 2μίση ώρες.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το βγάζουμε απο τη κατσαρόλα σουρωνουμε το ζουμί απο τα υλικά που είναι μέσα δένουμε τη σάλτσα με λίγο κόρν φλάουερ..
Κόβουμε το κρέας σε λέπτές φέτες & το βάζουμε μες τη σάλτσα για να διατηρηθεί ζουμερό...

Συνοδεύετε πολύ ωραία με άγριο ρύζι & μανιτάρια!

Καλή Επιτυχίαα!!!!!!!!!!!!!!!!!